Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Старозагорски депутат се обяви срещу вота на недоверие

Независимият народен представител Спас Панчев няма да подкрепи инициирания от БСП вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов. Това обяви самият той в ефира на Радио Стара Загора. От левицата поискаха оставката на правителството заради кризата с питейната вода в Перник и проблемите в сектор екология, свързани с вноса и изгарянето на отпадъци у нас. По думите на Спас Панчев, който през 2017г. бе избран за народен представител от листата на БСП, но напусна групата на социалистите, управляващите показали с действията си, че могат да намерят правилното решение за създалите се проблеми. „Не смятам, че този вот на недоверие ще успее“, подчерта още старозагорският народен представител.


Още от категорията

Драгомир Стойнев: Не се говори за затваряне на въглищни мощности, но предстои трансформация

Въглищните региони в ЕС са подложени на трансформация, а това ще засегне пряко и България. Това заяви бившият енергиен министър и депутат от "БСП за България" Драгомир Стойнев на дискусия в Стара Загора, посветена на комплекса „Марица изток“...

обновено на 18.02.20 в 22:21

"Tre sorelle" е премиерата за възрастни на Държавен куклен театър Стара Загора

Новото заглавие в афиша за възрастни на Държавен куклен театър Стара Загора е представлението „Tre Sorelle“ по пиесата на сръбския автор Стеван Копривица. Премиерата е на 19-ти февруари от 19,30 ч. Режисьор е проф. Славчо Маленов.  Действието в..

публикувано на 18.02.20 в 16:46

Среща на председателя на Комисията по земеделие към парламента с представители на бранша се проведе в Стара Загора

Среща на председателя на Комисията по земеделие и храни към Народното събрание Мария Белова и представители на бранша от региона се проведе днес в Стара Загора. Дискусията има за цел създаване на по-добра комуникация със Комисията по земеделие,..

публикувано на 18.02.20 в 16:26

Изложбата "Магията на Краков" гостува в Стара Загора

Изложбата „Магията на Краков“  можете да видите в Градската художествена галерия на Стара Загора от 19-ти февруари до 6-ти март. В нея са представени над 50 творби на автори от Европа, САЩ и Канада. Събира ги Лешек Жебровски - арт-директор на галерия..

публикувано на 18.02.20 в 16:23

Жива мартеница ще правят в Харманли за Баба Марта

С жива мартеница ще посрещнат в Харманли Баба Марта в края на февруари. Близо 600 деца ще изобразят уникалната мартеница на спортен комплекс „Хеброс“. Това съобщи първо за Радио Стара Загора кметът на общината Мария Киркова. Събитието е част от..

публикувано на 18.02.20 в 16:00

ВиК -Хасково спира водата на нелегални абонати, те отново се прикачат

ВиК-Хасково прекъсна водоснабдяването на незаконни абонати в ромския квартал „Република“. Служители на дружеството са попаднали на „абонати“, на които миналата седмица е отстранена незаконна връзка и те отново са се присъединили към мрежата. Само в..

публикувано на 18.02.20 в 15:30

Казанлък бе домакин на среща с розопроизводители и преработватели

Институтът по розата в Казанлък бе домакин днес на информационна среща , на която експерти от Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“ разясняваха задълженията и отговорностите, които наскоро приетият Закон за маслодайната..

публикувано на 18.02.20 в 15:12

Стара Загора се поклони пред Апостола на свободата

Старозагорци отдадоха своята почит пред делото и живота на Апостола на свободата с общоградски ритуал, който се състоя пред паметника на Васил Левски. Стотици граждани и много деца от детски градини и училища дойдоха, за да положат венци и цветя и да..

публикувано на 18.02.20 в 14:59

Община Ивайловград подписа договора за обновяване на вила "Армира" по ОП "Региони в растеж"

Община Ивайловград подписа договора за изпълнение на проект „Устойчиво развитие на археологически обект - антична вила Армира край Ивайловград“ по процедура „Развитие на туристически атракции“. Финансирането е в размер на близо 8 млн. лв. от ОП..

публикувано на 18.02.20 в 14:21

Още пари по рибарската програма заради голям интерес

През 2020 година по Програмата за морско дело и рибарство предстои да се отворят общо 15 приема за над 25 мил. лв., като това трябва да се случи до средата на годината – това заяви в Стара Загора заместник-министърът на земеделието Лозана Василева...

публикувано на 18.02.20 в 13:33