Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заледени и обработени пътни настилки по високопланинските проходи в старозагорска област тази сутрин

С добра видимост и движение без ограничение започва днешния 24 януари за водачите на моторни превозни средства на територията на старозагорска област. На прохода Шипка пътната настилка е заледена и обработена, а на прохода Република, където температурата тази сутрин е  – 7 градуса настилката е частично заледена и обработена. На двете автомагистрали Тракия и Марица времето е ясно, а пътните настилки са сухи, съобщи за Радио Стара Загора дежурният в Областно пътно управление Иван Иванов.


Още от категорията

"Tre sorelle" е премиерата за възрастни на Държавен куклен театър Стара Загора

Новото заглавие в афиша за възрастни на Държавен куклен театър Стара Загора е представлението „Tre Sorelle“ по пиесата на сръбския автор Стеван Копривица. Премиерата е на 19-ти февруари от 19,30 ч. Режисьор е проф. Славчо Маленов.  Действието в..

публикувано на 18.02.20 в 16:46

Среща на председателя на Комисията по земеделие към парламента с представители на бранша се проведе в Стара Загора

Среща на председателя на Комисията по земеделие и храни към Народното събрание Мария Белова и представители на бранша от региона се проведе днес в Стара Загора. Дискусията има за цел създаване на по-добра комуникация със Комисията по земеделие,..

публикувано на 18.02.20 в 16:26

Изложбата "Магията на Краков" гостува в Стара Загора

Изложбата „Магията на Краков“  можете да видите в Градската художествена галерия на Стара Загора от 19-ти февруари до 6-ти март. В нея са представени над 50 творби на автори от Европа, САЩ и Канада. Събира ги Лешек Жебровски - арт-директор на галерия..

публикувано на 18.02.20 в 16:23

Жива мартеница ще правят в Харманли за Баба Марта

С жива мартеница ще посрещнат в Харманли Баба Марта в края на февруари. Близо 600 деца ще изобразят уникалната мартеница на спортен комплекс „Хеброс“. Това съобщи първо за Радио Стара Загора кметът на общината Мария Киркова. Събитието е част от..

публикувано на 18.02.20 в 16:00

ВиК -Хасково спира водата на нелегални абонати, те отново се прикачат

ВиК-Хасково прекъсна водоснабдяването на незаконни абонати в ромския квартал „Република“. Служители на дружеството са попаднали на „абонати“, на които миналата седмица е отстранена незаконна връзка и те отново са се присъединили към мрежата. Само в..

публикувано на 18.02.20 в 15:30

Казанлък бе домакин на среща с розопроизводители и преработватели

Институтът по розата в Казанлък бе домакин днес на информационна среща , на която експерти от Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“ разясняваха задълженията и отговорностите, които наскоро приетият Закон за маслодайната..

публикувано на 18.02.20 в 15:12

Стара Загора се поклони пред Апостола на свободата

Старозагорци отдадоха своята почит пред делото и живота на Апостола на свободата с общоградски ритуал, който се състоя пред паметника на Васил Левски. Стотици граждани и много деца от детски градини и училища дойдоха, за да положат венци и цветя и да..

публикувано на 18.02.20 в 14:59

Община Ивайловград подписа договора за обновяване на вила "Армира" по ОП "Региони в растеж"

Община Ивайловград подписа договора за изпълнение на проект „Устойчиво развитие на археологически обект - антична вила Армира край Ивайловград“ по процедура „Развитие на туристически атракции“. Финансирането е в размер на близо 8 млн. лв. от ОП..

публикувано на 18.02.20 в 14:21

Още пари по рибарската програма заради голям интерес

През 2020 година по Програмата за морско дело и рибарство предстои да се отворят общо 15 приема за над 25 мил. лв., като това трябва да се случи до средата на годината – това заяви в Стара Загора заместник-министърът на земеделието Лозана Василева...

публикувано на 18.02.20 в 13:33

С общоградски ритуал Стара Загора се прекланя пред делото на Васил Левски

Стара Загора ще се преклони пред  делото и живота на Апостола на Свободата Васил Левски днес. 147 години от обесването на Дякона ще бъдат отбелязани с общоградски ритуал в памет на светлата историческа личност, който ще започне в 11.00 часа. Той..

публикувано на 18.02.20 в 06:23