Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Честваха 177 години от рождението на Кольо Ганчев в Стара Загора

Жители на квартала, носещ името на революционера Кольо Ганчев, членове на читалището и възпитаници на училището, на които той е патрон, тържествено отбелязаха днес 177 години от рождението на прочутия старозагорец пред паметника му в парк „Пети октомври“. Инициатор на честването е Начално училище „Кольо Ганчев“, с подкрепата на Община Стара Загора. В ритуала се включи и Общинският духов оркестър.

Директорката на училището Галина Петкова припомни живота и делото на революционера, съратник на Левски, организатор и участник в Старозагорското въстание. „Кольо Ганчев е личност, която старозагорци почитат и уважават. Неговият живот и дело са пример за нас“, допълни тя.

На честването присъстваха Иванка Сотирова, зам.-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора, Мария Динева, председател на Общински съвет Стара Загора и общински съветници от ВМРО.

Възпитаници на училище „Кольо Ганчев“ разказаха за живота и делото на патрона си, а  малчуганите от Детска градина №11 „Загоре“ рецитираха стихове за родината.

Венци на признателност бяха поднесени от Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора, ВМРО.

Граждани на квартала, ученици и учители отрупаха паметника с цветя, в знак на почит и преклонение пред подвига на революционера, отдал живота си за свободата на отечеството.Още от категорията

Заведения в Казанлък се канят да отворят на 1-ви февруари

Собственици на заведения в Казанлък се заканиха, че ще започнат работа на 1-ви февруари, независимо какво е решението на официалните власти. " Бизнесът и семействата на заетите в него са пред тотална разруха", коментира Петър Стоянов,..

публикувано на 21.01.21 в 17:15
Снимка : ТД

Традицонният зимен празник на ТД "Сърнена гора" ще е на 23 януари

ТД „Сърнена гора“ Стара Загора ще проведе своя Традиционния зимен празник на 23 януари. Той се провежда ежегодно, в една от последните съботи на месец януари на Туристическия заслон край ж.п. спирка „Бъзовец“  в Тревненска Стара планина (до параклис..

публикувано на 21.01.21 в 16:40

Малко желаещи от персонала за ваксинация в двата дома в Твърдица

Малка част от 114-те човека медицински и обслужващ персонал в двете социални заведения за възрастни в община Твърдица са заявили желание да се ваксинират досега. Капацитетът на  Дома за хора  с психични разстройства  е 120 души, а в Дома за хора с..

публикувано на 21.01.21 в 16:36

Кметовете и общински длъжностни лица трябва да следят за нерегламентирани сметища

Кметовете и съответните общински длъжностни лица са тези, които следва да осъществяват своевременен контрол върху действията на гражданите, да следят и да не допускат нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, според регламента на Закона за управление на..

публикувано на 21.01.21 в 15:56

Калоян Петров: Продължаваме да дълбаем дъното

Движение "България на гражданите" продължава да държи на изцяло машинното и електронно гласуване, припомни позицията на политическата формация областният й лидер в Стара Загора Калоян Петров. Той допълни, че това са методите на гласуване от модерния..

публикувано на 21.01.21 в 15:19

Боян Кулев: По-малко от 15% от аптеките в страната работят с електронни рецепти

Едва 550 аптеки в страната работят с електронни рецепти, което означава по-малко от 15 процента от аптечната мрежа. Това съобщи за Радио Стара Загора магистър-фармацевтът и член на комисията по здравеопазване към община Стара Загора Боян Кулев. Той..

публикувано на 21.01.21 в 14:49

1375 бебета се родиха миналата година в УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович"

72 бебета се родиха от началото на 2021 год. в Клиниката по акушерство и гинекология на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Заради спазване на противоепидемичните мерки, работещите в клиниката отбелязаха професионалния си..

публикувано на 21.01.21 в 14:45
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

Община Ямбол подпомогна четири семейства за процедури инвитро

Четири ямболски семейства са одобрени от комисия за получаването на еднократна парична помощ за извършване на процедура инвитро според Правилника за финансово подпомагане на процедури инвитро на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, който..

публикувано на 21.01.21 в 14:44

Борисов: Компромис може да направим само за образованието

Оптимизмът у нас на базата на всички днешни показатели, които имаме (за разпространението на коронавируса – б.р.) много рязко докторите го опровергават, заяви на   редовния брифинг за разпространението на Covid-19 премиерът Бойко Борисов, който съобщи, че..

публикувано на 21.01.21 в 14:38

Кукерските празници в Ямболска област ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки

Тазгодишните кукерски празници в Ямболска област ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, съобщи на брифинг за журналисти областният управител Димитър Иванов след заседание на Областния медицински съвет по този въпрос. Във всяко..

публикувано на 21.01.21 в 14:17