Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на двамата старозагорци в подножието на вр. Ботев

30 спасители продължават да издирват туристите, изгубили се в подножието на връх Ботев в Стара планина. И вчера спасителите не откриха 42-годишния Атанас и 17-годишния му син Андриан от Стара Загора, които се загубиха под връх Ботев. Спасителите са обходили местността Параджика, където са се натъкнали на челник, който работи. Предполага се, че е на един от двамата загубили се туристи. Проверени са били всички постройки, в които бащата и сина е можело да потърсят подслон, но следи не са открити.

Днес акцията по издирването продължава. В нея отново ще се включат екипи на Планинска спасителна служба в Калофер, Карлово и Сопот, както и много доброволци.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кметът на Стара Загора е единственият поискал да бъде обучен за работа със системата " ВG-ALERT"

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров е единственият градоначалник, поискал да бъде обучен за работа със системата "BG-ALERT". Това стана ясно в Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. "Изключително съм горд, че единственият..

публикувано на 25.07.24 в 16:56

"Задържане под стража" за двама румънци, превозвали мигранти

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми румънски граждани за подпомагане на мигранти да преминат незаконно през страната Днес, 25 юли 2024 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора Районен съд –..

публикувано на 25.07.24 в 16:23
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Ще финансират маломерни паралелки в 9 общински училища

С абсолютно единодушие – 47 гласа „за“ от също толкова гласували, съветниците одобриха финансирането на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно определения минимален брой в училищата в Община Стара Загора. Финансирането е предвидено за..

публикувано на 25.07.24 в 16:16
Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора разгледа над 50 предложения

В рамките на днешната редовна юлска сесия на общинския съвет в Стара Загора бяха разгледани близо 55 предложения. Сред точките бе и тази по избор на съдебни заседатели за Районен съд Стара Загора. Предложението предизвика дискусии и забележки в зала..

публикувано на 25.07.24 в 15:53

Сградата на РЗИ – Стара Загора ще бъде енергийно обновена

Директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Недялка Кабаджова представи публично проекта „Енергийно обновяване на сградата на Регионална здравна инспекция – Стара Загора“ на 25 юли 2024 г. Договорът за неговото изпълнение е подписан на 8 май тази година с..

публикувано на 25.07.24 в 15:49

Мехмед Зейнел беше избран за управител на „Мересев“

С 41 гласа "за", нито един "против" и петима "въздържал се" от групата на "Възраждане" местният парламент в Стара Загора избра за управител на о бщинското дружество „Мересев“ ЕООД Мехмед Зейнел.  Бившият общински съветник получи доверието на мнозинството..

публикувано на 25.07.24 в 15:47

383 ученици са записани в гимназии на второ класиране

383  ученици са записани в гимназии на втория етап на класиране след седми клас. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в Стара Загора Милена Йолдова. Тя обясни, че учениците, които не са били удовлетворени..

публикувано на 25.07.24 в 14:23

Стара Загора ще се поклони пред героизма на пазителите си

147 години от боевете за защитата на Стара Загора ще бъдат тържествено отбелязани от признателните потомци на 31 юли 2024 г. Ожесточените кръвопролитни боеве са част от епичните събития по време на Руско-турската освободителна война (1877-1878). В..

публикувано на 25.07.24 в 14:18

Млади военнослужещи тържествено положиха клетва в Стара Загора

80 новоназначени военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада положиха днес тържествена военна клетва на централния площад пред Община Стара Загора.  Под звуците на военни маршове, изпълнени от военния духов оркестър, командирът на..

публикувано на 25.07.24 в 14:13

Бивш учител заплаши кмета на Димитровград

Бивш учител заплаши по месинджър кмета на Димитровград, а след това се барикадира в дома си.  Мъжът, на около 50 години, освен това е стрелял с арбалет по пристигналите полицаи и ги е замерил с тухли. Сигналът за заплахата е подаден преди обяд в..

публикувано на 25.07.24 в 13:27