Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Момиче от Димитровград получи приза "Дете на годината" за 2019г.

https://haskovo.info/

9-годишната Ана-Мария Николова от ОУ „Пенчо Славейков“ Димитровград получи приза „Дете на годината“ за 2019 г.  на Сдружение „Оренда“.  Ана-Мария получи приза за проявената съпричастност и щедрост да дари средствата от продажбата на домашните си любимци за лечението на 7-годишно момиченце, което  страда от тежко заболяване. Неправителствената организация подкрепя инициативните и успели деца на България в 5 категории – академични изяви, изкуство, спорт, доброволчески и хуманитарни инициативи и новаторски проекти и технологии. Тази година в петте направления приза „Дете на годината“ си оспорваха 43 деца от цялата страна.  Журито, определило победителите, включва спортистите Йордан Йовчев, Мария Петрова, актрисата Стефания Колева, театралния режисьор Кирил Кирилов, художника Недко Солаков и бизнес дамата  Кремена Домусчиева. „Ана-Мария е свикнала да участва в благотворителни кампании в нашия град от малка“, съобщи за Радио Стара Загора майката на детето:


Още от категорията

Катастрофа затвори АМ "Тракия" в посока Бургас

Верижна катастрофа спря движението в района на 114 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас.  Ударили са се 3 автомобила, като един от тях гори. По-късно са се запалили и другите две коли от катастрофата.  По предварителни данни няма пострадали...

публикувано на 26.05.22 в 17:51

В Казанлък откриха първият в страната Център за медицински телемониторинг

В Казанлък отвори врати първият в България Център за медицински телемониторинг. Събитието се организира от Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. "Телемедицината е един нов клон в медицината. Аз бих я нарекъл дори нова..

публикувано на 26.05.22 в 16:48

Обучение на "Посланици на безвъзмездното кръводаряване" в ММЦ Стара Загора

Международният младежки център в Стара Загора организира обучение под мотото „Посланици на безвъзмездното кръводаряване“. Събитието започва в 19ч. днес в сградата на центъра. Обучението се реализира съвместно с Районен център по трансфузионна хематология..

публикувано на 26.05.22 в 16:28

Сандов: ТЕЦ "Марица 3" може отново да заработи, ако изпълни предписанието

Ако ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград изпълни предписанията, дадени им при спирането на централата, тя може отново да заработи. Това каза пред парламентарната комисия по околна среда вицепремиерът и ресорен министър Борислав Сандов. Централата беше спряна..

публикувано на 26.05.22 в 16:24

КЕВР публикува заявленията на електроразпределителните дружества, но скри цените

Комисията за енергийно и водно регулиране публикува днес отправените от електроразпределителните и топлофикационни дружества заявления за цените на тока, парното и топлата вода от 1 юли. Исканите промени в цената на електроенергията за битови..

публикувано на 26.05.22 в 16:15

Само един хотел в Хасковско ще продължи да приютява украински бежанци

До този момент само един хотел в Хасковско е заявил, че ще продължава да приютява украинци с временна закрила след края на месеца. Това стана ясно след заседание на Кризисния областен център. В хотела в Минерални бани са настанени 50 бежанци, уточни..

публикувано на 26.05.22 в 15:51

Болярово приема дългосрочна програма за енергийна ефективност

Общинският съвет на Болярово ще заседава на 30 май. На сесията ще бъде представена и утвърдена дъл госрочна програма за енергийна ефективност на Община Болярово за периода 2021 – 2031 година. Общината се явява единственият платец на енергийните разходи на..

публикувано на 26.05.22 в 15:10

Съветниците на Стара Загора против продажбата на АГ - комплекса

Против продажбата на АГ –комплекса на търг ще гласува на предстоящото Общо събрание на Университетската болница в града доц. д-р Емил Славов, упълномощен от Общински съвет - Стара Загора да го представлява. Това решение взеха съветниците на..

публикувано на 26.05.22 в 13:05

"Поетична разходка по улиците на Стара Загора"

Нов маршрут от инициативата „Безплатни градски турове" ще зарадва жителите и гостите на града тази събота, 28 май, от 10:00 часа. Обиколката с име „ Поетична разходка по улиците на Стара Загора " ще бъде с водач Ива Духтева от отдел „ Туризъм и младежки..

публикувано на 26.05.22 в 12:48

Цветан Цочев ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Казанлък”

Главният художествен ръководител на Ансамбъла за народни песни и танци „Искра“ Цветан Цочев ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Казанлък”. Предложението беше гласувано от общинския съвет в Казанлък на заседание днес. Цочев е..

публикувано на 26.05.22 в 11:53