Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатна лекция за бъдещи родители " Предвестници на раждането" ще се проведе в Стара Загора

Снимка: БГНЕС

 Днес от 15.00 часа в  Международен Младежки център Стара Загора ще се проведе безплатна лекция за бъдещи родители " Предвестници на раждането". Събитието е част от информационната кампания "Акушерките близо до майките" и се провежда съвместно с Община Стара Загора, каза за Радио Стара Загора акушерката Тони Димова. Тя допълни още, че е изключително важно бъдещите майки да се запознаят с хората, които ще бъдат до тях по време на раждането и да имат възможност да им зададат своите въпроси в неформална обстановка.

 Акушерката Кристина Кузманова, една от водещите на лекцията, допълни, че в работата си в родилна зала, много често забелязва сблъсък между информацията, която са намерили в Интернет бъдещите майки и реалността. В следствие на това, те остават не правилно информирани и подготвени за момента на раждането. Важно е информацията, която получават родилките да идва изключително и само от медицински лица, а не от Интернет, приятелки или познати, допълни още Кузманова. 

 Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановиха движението по пътя за Старозагорските бани

Възстановено е движението по път Стара Загора  –  Старозагорски бани, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението в участъка беше ограничено от понеделник заради големият пожар и действията по гасене в района. От община Стара Загора..

публикувано на 17.07.24 в 13:51

Кметът на Стралджа обяви частично бедствено положение заради безводие

Със заповед на кмета на общината Атанас Киров е обявено частично бедствено в населените места на територията на община Стралджа както следва: Александрово, Атолово, Богорово, Воденичане, Войника, Джинот, Иречеково, Каменец, Леярово, Лозенец, Люлин,..

публикувано на 17.07.24 в 13:29

Изплащат парите на секционните комисии без грешки в Сливен

В 25 Секционни избирателни комисии в Сливен ще бъдат изплатени допълнително начислени суми от 25 лева на човек, за това, че не са допуснали грешка при попълването на изборните протоколи на последните извънредни парламентарни избори...

публикувано на 17.07.24 в 12:19

Българският еврокомисар ще съдейства за нотификацията за средствата за мините

Все още се изчаква нотификацията от Европейската комисия за допустима държавна помощ по повод гласуваните от Народното събрание 250 млн. лв. годишно за рекултивация на „Мини Марица - изток“. Като общо осребрените от депутатите средства са в размер на 1..

публикувано на 17.07.24 в 12:11

И хеликоптер се включи в борбата с огъня в община Болярово

Продължава гасенето на пожара в община Болярово, в близост до българо- турската граница. Няма опасност огънят да достигне до газокомпресорната станция. Частично бедствено положение е в сила за района на село Горска поляна. В момента пожарът се..

публикувано на 17.07.24 в 11:48
Община Сливен

Регионалното министерство отказа на община Сливен искане за промяна в програмата за саниране

Министерство на регионалното развитие и благоустройството отказа на община Сливен да измени насоките за кандидатстване по новата програма за саниране на многофамилни жилищни сгради, финансирана от Плана за справедлив преход, в който влизат Кюстендил,..

публикувано на 17.07.24 в 11:45
Снимката е илюстративна

Задържаха 23-годишен за трафик на 24 мигранти

Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в Районен съд-Раднево за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния Б.Б., който в понеделник беше задържан за трафик на мигранти. Той е спрян от полицейски патрул..

публикувано на 17.07.24 в 11:29

Пожар в близост до симеоновградското село Константиново е горял през нощта

До малките часове на нощта пожарникари са се борили с пламъци до симеоновградското село Константиново. Там са изгорели 5 000 дка, предимно гора.  Пожарът е стигнал много близо до къщите в селото, съобщи кметът Димитър Дончев пред кореспондента ни..

публикувано на 17.07.24 в 11:16

Локализирани са пожарите в Хасковска област, в Свиленград помагат на животновъди

Пожарникари остават на място в Сакар, където вече три дни бушува пожар. 10 екипа ще наблюдават ситуацията, тъй като все още има вътрешни огнища, които се разпалват. Заместник областният управител на Хасково Митко Петров направи равносметка на щетите,..

публикувано на 17.07.24 в 11:10
Трети ден продължава гасенето на пожара край Стара Загора

Овладяха пожара в Стара Загора, все още има тлеещи участъци

След две денонощия на борба с огнената стихия, която се разрази в района на Стара Загора огнеборците вече контролират пожара и положението е овладяно, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“..

публикувано на 17.07.24 в 09:51