Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Сливен и Ямбол има милион лотарийни билети, които не могат да върнат

Търговците на лотарийни билети от Сливен и Ямбол поискаха държавата да разреши казуса с непродадените билети, след промените в Закона за хазарта. Според търговците наличните билети са платени от тях със всички данъци и обявиха, че не приемат за морално държавния отговор, че това са частно правни въпроси. Те съобщиха, че в цялата страна непродадените билети са на стойност между 27 и 35 милиона лева.

В 640 търговски обекта в Сливен и Ямбол има в наличност лотарийни билети за около 1 милион лева, които не могат да бъдат върнати или продадени, каза Борис Борисов, собственик на пунктове за продажба:

"За тези билети, които са останали в момента нашата молба към държавата е да се включи като някакъв регулаторен орган. Най-нормалния път е обект – дистрибутор – Национална лотария."

Борисов обяви, че ще търсят диалог с държавата за разрешаване на проблема, но си запазват правото на протест:

"Смятаме, че говорим аргументирано и аргументите ни звучат по-силно от крясъците, но многоточие."

Той каза още, че се очаква всички собственици на 18 хиляди обекта от цялата страна да заведат колективен иск срещу държавата, ако не бъдат изпълнени исканията им.
Още от категорията

Общинският бюджет да поеме таксите за детски градини и ясли в Стара Загора

Община Стара Загора да поеме таксите за детските градини и ясли. Около това предложение са се обединили представители на отделните политически сили в старозагорския общински съвет. Ако бъде приета, мярката ще е всила от 1 март до края на извънредното..

публикувано на 06.04.20 в 12:54

Близо 40 000 лева са постъпили в дарителската сметка на Община Стара Загора в подкрепа на борбата с коронавируса в Стара Загора

Близо 40 000 лева са постъпилите  до момента парични средства по дарителската сметка, открита от Община Стара Загора, в подкрепа на борбата с коронавируса. Ежедневно се увеличават фирмите, неправителствените организации и гражданите, които искат да..

публикувано на 06.04.20 в 11:32
Георги Гьоков

Георги Гьоков: Мерките са изключително рестриктивни и неефективни

Групата на „БСП за България“ в Народното събрание не е против удължаването на извънредното положение, но е настоявала за дебат и анализ на плюсовете и минусите на тази мярка, каза в интервю за Радио Стара Загора народният представител Георги Гьоков...

обновено на 06.04.20 в 09:58

Осем под карантина в Малка Верея, магазинът остава затворен и днес

Осем жители на село Малка Верея са поставени под карантина, след първия регистриран случай на COVID-19 в края на миналата седмица. Трима са общо заразените в селото, съобщи за Радио Стара Загора Дончо Брайков, кмет на Малка Верея. Тази сутрин се прави..

публикувано на 06.04.20 в 09:25

Вечерният час в Стара Загора дава резултат, не се обсъждат по-строги мерки

Въведеният вечерен час в Стара Загора дава резултат, каза в интервю за Радио Стара Загора областният управител и председател на Областния здравен щаб за борба с COVID- 19 Гергана Микова. Тази мярка не е въведена, за да се създава неудобство или да се..

публикувано на 06.04.20 в 08:30
Министър Младен Маринов, ген. Венцислав Мутафчийски и министър Кирил Ананиев

541 са случайте на COVID -19

За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случая, от тях в болница са 6, изследваните вчера са 252 души, общо заразените в страната са 541, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.Трима души..

публикувано на 06.04.20 в 08:22

9 нови случая на коронавирус, има нов заболял в Стара Загора и Хасково

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в..

публикувано на 05.04.20 в 18:04

43,5 литра дъжд на квадратен метър е паднал в Хасково

Обстановката в Хасковска област е нормална, въпреки обилните дъждове през последното денонощие. Най-голямо количество валежи са отчетени в община Минерални бани – 48,5 литра на квадратен метър , информират от пресцентъра на областния управител. В..

публикувано на 05.04.20 в 16:11

За снабдяване с лекарства по домовете се обаждат все повече старозагорци

Гражданите, които ползват услугите на Диетичния стол в Стара Загора нарастват с всеки ден. До момента 120 души се снабдяват по домовете с топла храна като има възможност броят им да се увеличи, съобщи зам. - кметът на Стара Загора Милена Желева. За..

публикувано на 05.04.20 в 14:41

Изписан е първият оздравял от коронавирус в Старозагорско

Вчера е изписан първият пациент, който постъпи с положителна проба за коронавирус в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Мъжът е от Казанлък и след две отрицателни проби за вируса вече е изписан , уточни директорът на лечебното заведение..

публикувано на 05.04.20 в 11:33