Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още пари по рибарската програма заради голям интерес

През 2020 година по Програмата за морско дело и рибарство предстои да се отворят общо 15 приема за над 25 мил. лв., като това трябва да се случи до средата на годината – това заяви в Стара Загора заместник-министърът на земеделието Лозана Василева. Министър Василева е в Стара Загора за Годишната работна среща на Националната рибарска мрежа , която се провежда днес. Основната тема на срещата е „ Подготовка и провеждане на процедури за избор на изпълнители по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 . По пет от мерките на рибарската програма  бюджетът ще бъде увеличен с над 15 млн. лв. поради засиления интерес от бизнеса – каза още Лозана Василева.


БНР подкасти:

Още от категорията

Откриха изчезналото момиче от Сливен

Полицията откри изчезналата на 28 февруари 18-годишната ученичка от Сливен. Тя е физически добре , но не беше обявено къде е намерена и каква е била причината да напусне дома си. Една от работните версии е проблеми в семейството. Сигналът за..

публикувано на 02.03.24 в 12:03

Облачно време на днешния 2 март

Днес времето ще се задържи облачно , на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд, по-значителни в югозападните райони и Родопите.  Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява.  Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 02.03.24 в 09:48

"Възраждане" :Земи от "Мини Марица - изток" се променят като индустриални

В наскоро публикуван анекс към Териториалния план за справедлив преход на Област Стара Загора, част от Програма „Развитие на регионите“ за периода 2021-2027 г. се споменават 4400 декара от земите в Мини „Марица Изток“, чието предназначение трябва да..

публикувано на 01.03.24 в 18:16

Създават Дом на Долината на розите в столицата

Дом на Долината на розите ще бъде изграден в София. Това стана ясно след заседанието на управителния съвет на Организацията за управление на туристическия район „Долината на розите“ в Казанлък. В срещата взе участие министърът на туризма Зарица..

публикувано на 01.03.24 в 17:03

Третокласници станаха кръстници на яренца в старозагорския зоопарк

Третокласници от IV ОУ „Кирил Христов“ в Стара Загора станаха кръстници на две новородени яренца в старозагорския зоопарк. Нарекоха ги Пижо и Марта. Учениците посетиха градината по съвместен образователен проект.  В деня на Баба Марта те закичиха..

публикувано на 01.03.24 в 16:06

Билбордове с деца, загинали на пътя, призовават за безопасно шофиране

Четири билборда със снимки на деца, загинали по пътищата, са поставени на възлови кръстовища в Стара Загора. Инициативата е на фондация „Ангели на пътя“, която преди месец основаха родители, загубили децата си при катастрофи: Посланието е, че..

публикувано на 01.03.24 в 16:05

МОСВ разпореди проверки за замърсяване с отпадъци

Министерството на околната среда и водите разпореди  проверки за замърсяване с отпадъци  на територията на цялата страна. До края на март кметовете трябва да извършат проверки за наличие на участъци със замърсявания с отпадъци на територията на..

публикувано на 01.03.24 в 15:01

Община Павел баня започна кампания за безплатна кастрация на кучетата

Община Павел баня стартира кампания за безплатно кастриране на домашни кучета на територията на общината. Всеки собственик на куче, по собствено желание и след направена предварителна заявка на тел.04361/30 83 (за гр. Павел баня) и в съответното..

публикувано на 01.03.24 в 14:45

Проф. Петко Петков: Основанията 3 март да бъде национален празник не са достатъчни

Официално 3 март става национален празник на България на 27 февруари 1990 година, след като тогавашния държавен глава Петър Младенов издава указ без референдум или обсъждане. Това припомни за Радио Стара Загора историкът професор Петко Петков от..

публикувано на 01.03.24 в 14:40

Главен инспектор Андреан Аврамов е новият началник на РУ-Казанлък

Със Заповед на Министъра на вътрешните работи от днес гл. инспектор Андреан Аврамов е временно преназначен на длъжността началник на РУ-Казанлък. Гл. инспектор Аврамов е завършил АМВР със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на..

публикувано на 01.03.24 в 13:57