Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минимизират персонала на територията на „Мини Марица-изток” ЕАД

| обновено на 17.03.20 в 09:22
Мини Марица Изток
Снимка: Архив БНР

От днес – 17 март, до 31 март 2020 г. се прекратява работата по откривка в „Мини Марица-изток“ ЕАД, а добивните участъци продължават да работят. Това бе решено на днешното заседание на оперативния щаб за мерките за предотвратяване разпространението на коронавирус COVID 19, който бе сформиран в дружеството.

Мярката няма да доведе до проблеми с ритмичното снабдяване с въглища на ТЕЦ от комплекса. В момента „Мини Марица- изток“ ЕАД разполагат с достатъчно количество разкрити въглища, които обезпечават работата на топлоцентралите от комплекса.

За създаване на добра методика на превенция в минния комплекс, предвид обявеното извънредно положение в страната, оперативният щаб ще бъде в пряка връзка с Областния оперативен щаб в Стара Загора. Предприемат се различни форми за неприсъствие на работа, целящи минимизиране броя на необходимия персонал за нормалното протичане на дейността на комплекса и осигуряване на нормалните доставки на въглища за централите.

От днес достъпът на външни лица в сградите на територията на „Мини Марица-изток“ ЕАД е прекратен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С богата програма Стара Загора отбелязва Международния ден на младежта

Младежко изложение и концерт организират в Стара Загора по повод 12 август - Международен ден на младежта. През 1999 година Общото събрание на ООН обявява 12 август за Международен ден на младежта. На този ден целият свят насочва вниманието си към..

публикувано на 05.08.24 в 17:05
Днес е иззета и електрическа триколка, управлявана отново в забранената с пътни знаци пешеходна зона

Задържаха агресивен велосипедист в Сливен, заканил се на полицай

Полицията в Сливен задържа велосипедист в пешеходната зона, след като отказа да предаде велосипеда си на органите на реда, заради въведената забрана за преминаване. Глобата предвидена в обновената общинска наредба е от 200 до 500 лева, след което..

публикувано на 05.08.24 в 16:47

Чумата по дребните преживни животни на 10 км от гръцката граница

Областният управител на Хасково Мехмед Атаман свика заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с влошената обстановка в Румъния и Гърция заради чума по дребните преживни животни. Набелязани са мерки за недопускане на заболяването у..

публикувано на 05.08.24 в 16:27
Обвиняемият Георги Георгиев.

Прокуратурата протестира домашния арест на Георги Георгиев, подсъдим по делото "Дебора"

Районната прокуратура в Стара Загора внесе в Окръжния съд в Пловдив протест срещу изменението на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“ на Георги Георгиев, подсъдим по делото за "Дебора". На 30 юли Районният съд в Пловдив..

публикувано на 05.08.24 в 14:59

Започна акция на ROADPOL за контрол на скоростта в Старозагорско

От днес на територията на ОДМВР-Стара Загора се провежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя ще продължи до 11 август и е  част от календара на Европейската мрежа на службите „Пътна полиция“ – ROADPOL, съобщават от..

публикувано на 05.08.24 в 14:54

Шест институции в съвместна акция за нарушители на пътя в Старозагорско

174 автомобила и 180 лица са проверени в хода на специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“. Тя се проведе днес на път I-5 Стара Загора – Казанлък, съобщиха от ОДМВР - Стара Загора. Съставени са четири акта за  административни..

публикувано на 05.08.24 в 14:34

Задържаха наркоразпространител в Стара Загора

По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.Р., на 45 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 01.08.2024 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, без надлежно..

публикувано на 05.08.24 в 13:51
Драгомир Стойнев

БСП предлага рамка на социален договор за минната индустрия

БСП предлага рамка за социален договор за минната индустрия. Той трябва да се превърне в основа за разговор между всички политически сили, синдикатите, държава и общините за устойчиво решение на проблема. Подписи под него пък трябва да сложат..

публикувано на 05.08.24 в 13:36

Президентът кани Рая Назарян на разговор като потенциален служебен премиер

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на извънредни предсрочни избори...

публикувано на 05.08.24 в 13:09

Община Стара Загора въвежда нова социална услуга

Новата социална услуга „Подкрепа на колела“ на община Стара Загора вече е факт. Услугата е в помощ на трудноподвижни хора , съобщават от пресцентъра на местната администрация.  Целта на инициативата е да предоставя безопасен, удобен и напълно безплатен..

публикувано на 05.08.24 в 12:56