Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни

Физическите лица правят годишно изравняване на осигуровките до края на април

Снимка: Архив

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и за земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци,. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

За останалите самоосигуряващи се лица, срокът за деклариране и внасяне на окончателните осигурителни вноски за 2019 г. остава 30 април 2020 г.

Приходното ведомство напомня, че подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета  могат да се извършват чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=762. 

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.


Още от категорията

Община Стара Загора

Въвеждат се допълнителни противоепидемични мерки в Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се въвеждат временни допълнителни противоепидемични мерки. От 1 до 21 декември, се преустановяват посещенията и провеждането на мероприятия в пенсионерски клубове на територията на Община Стара..

публикувано на 02.12.20 в 09:50

Заради пандемията спря автобусната линия Елхово-Болярово-Бургас

Линията Елхово-Болярово-Бургас в 7 часа сутринта и обратно в 15 часа от 1 декември временно преустанови работа за неопределено време. Това съобщиха от община Болярово. Според уведомителното писмо до местната власт от елховския превозвач,..

публикувано на 02.12.20 в 09:28
Даниела Дариткова

Депутатите ще решават за покупка на ваксини за коронавируса

Народното събрание ще обсъди в четвъртък проект на решение за одобряване на участието на България в сключените от Европейската комисия и производителите на лекарства AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc., и BioNTech Manufacturing GmbHand..

публикувано на 02.12.20 в 08:55

Българската асоциация за здраве и фитнес поиска държавна помощ

Българската асоциация за здраве и фитнес поиска с писмо до медиите подкрепата на държавата заради затворените фитнес центрове и зали за групови тренировки. От Асоциацията са потърси и контакт с министъра на икономиката, като настояват..

публикувано на 02.12.20 в 08:44

Нови облекчения в програмата за детегледачки, 147 договора са регистрирани в Бюрото по труда Стара Загора

До 2023г. удължиха срока на програмата „Родители в заетост“, чрез която безработни родители и такива, които искат да се върнат на работа след първата или втората година от майчинството, може да кандидатстват за детегледачка. Кандидатстването..

публикувано на 02.12.20 в 08:25

И тази година в Казанлък ще има детски истории с подаръци в "Акция Дядо Коледа"

За осма поредна година от днес до 14 декември в Казанлък ще се състои коледната инициатива „Акция Дядо Коледа“ на Сдружение „Бъдеще за децата“. Изданието този път ще бъде в по-ограничено време, заради противоепидемичните мерки, каза за Радио Стара..

публикувано на 02.12.20 в 08:05

Новите случаи на коронавирус у нас са 3475, за област Стара Загора са 245

Новите случаи на коронавирус у нас са 3475 при направени 9056 PCR теста, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Това е 38,3% от общия брой изследвани за последните 24 часа.   Починали са 153 души. Оздравелите са 2435. В болница..

публикувано на 02.12.20 в 07:16

Военнослужещи обезвредиха стара немска граната в землището на Свиленград

Военнослужещи от Хасково обезвредиха стара немска граната днес в землището на Свиленград по поречието на р. Левченска, съобщиха от министерството на отбраната. 4-ма души са обезвредили невзривената противопехотната осколочна граната, силно корозирала,..

публикувано на 01.12.20 в 16:50

Младежка кампания „Дари, за да зарадваш“ започва в Стара Загора

По инициатива на Младежки общински съвет Стара Загора днес за трета поредна година стартира предколедното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“. Тази година инициативата има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние – младежите,..

публикувано на 01.12.20 в 15:48

График за работа на COVID кабинета в Казанлък

В ДКЦ „Поликлиника“ Казанлък от утре, 02.12.2020 г., Кабинетът за пробонабиране на материал за PCR изследване за covid-19 ще работи с граждани по график, както следва: 1.  Насочените пациенти от личния лекар със зелен талон ще бъдат тествани в..

публикувано на 01.12.20 в 15:44