Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Димитър Бранков: Безвъзмездна помощ от държавата за малките и средни предприятия!

Синдикати и национално представените работодателски организации  подкрепиха  изразената готовност на Министър-председателя на Република България Бойко Борисов, за иницииране на процедурата за кандидатстване на България в механизма на обменните курсове (ERM ІІ) до края на месец април 2020 г.

Социалните партньори и Икономическият и социален съвет на Република България многократно са заявявали по недвусмислен начин своята подкрепа за ускорена подготовка и бързо присъединяване към ERM II и, впоследствие  и  към Еврозоната.

Какви биха били ползите от тази стъпка и би ли могла страната да се възползва от механизмите за сътрудничество с европейския механизъм за стабилност, особено сега за справяне с последиците от кризата с коронавируса коментара за Радио Стара Загора Димитър Бранков, зам. председател на Българската стопанска камара в интервю на Диана Абрашева: 


Част от ресурса, с който разполага Фондът на фондовете, от 1,5 млрд. лева, да бъде предоставен като безвъзмездна подкрепа за малките и средни предприятия в страната, апелират от Българската стопанска камара. В интервю за радио Стара Загора зам. директорът на БСК Димитър Бранков коментира, че предложеният от ФНФ механизъм за отпускане на кредити, кредитни облекчения и гаранции през търговските банки в страната дублира обявените вече от правителството финансови инструменти за кредитиране на икономическите субекти през Българската банка за развитие. Според него основният въпрос по отношение на мерките за облекчено излизане от кризата, свързана с КОВИД 19, е съотношението на грандовете на безвъзмездните средства, които се предоставят на бизнеса и гражданите и кредитите и заемните облекчения, коментира още Димитър Бранков:

Още от категорията

доц. Атанас Славов

Доц. Атанас Славов: Започнахме ключови реформи в държавата, връщане към досегашния модел не може да има

Най-важната част от работата на 46-тото Народно събрание беше свързана с актуализацията на държавния бюджет, но освен нея трябва да отбележим и приемането на закона за преместването на Бюрото по защита на свидетели от правомощията на Главния..

публикувано на 16.09.21 в 14:11

Лазар Миланов: Спортното ориентиране развива мисленето

Старозагорският ученик Лазар Миланов стана Балкански шампион по спортно ориентиране на Балканиадата в Хърватия, която се проведе в края на август. Десетокласникът се състезава в категория - "Мъже до 16 години" и взе участие и четирите..

публикувано на 15.09.21 в 12:45

Хакерската атака срещу сайта за преброяване вероятно е поръчана

Хакерската атака срещу сайта за преброяване у нас най-вероятно е поръчана. Това коментира в интервю за Радио Стара Загора Вихрен Славчев- експерт по киберсигурност. По думите му този тип атака цели спиране функционирането на системата, а не..

публикувано на 13.09.21 в 10:47
Ангел Джамбазки

ВМРО готви самостоятелно явяване на парламентарния вот

9 септември е дата, която бележи една от най-големите катастрофи в българската история. Тя ознаменува отделянето на България от европейската цивилизация, унищожаването на българската интелигенция и българското село. Тази оценка за преврата преди..

публикувано на 09.09.21 в 13:54

В индустриален Ямбол не достига работна ръка

Къде стои на икономическата карта един средно голям град като Ямбол в сегашната икономическа  ситуация? Отговорът на този въпрос е твърдо положителен – сутрин рано трафикът в 7,30 е много голям - на работа отиват хиляди хора. Ямбол е много по-развит..

публикувано на 30.08.21 в 15:32

Проф. Евгений Дайнов: Хората ще са обидени на партиите на протеста

Шансовете за съставяне на правителство с мандат на БСП би трябвало да са минимални, но леко се покачиха, заяви в интервю за Радио Стара Загора политологът проф. Евгений Дайнов. По думите му всичко зависи как Корнелия Нинова ще отиграе тази..

публикувано на 30.08.21 в 09:25

Начален учител за мерките в класната стая

Най-важна е социализацията на децата и развиването на училищно поведение, затова учителите не са привърженици на онлайн обучението. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора Мария Горчева – начален учител.  Ако по някаква причина не е..

публикувано на 27.08.21 в 09:59
Д-р Юлиян Ананиев в студиото на предаването

Юлиян Ананиев: Вече подготвяме програмата и за предстоящата учебна година

През следващата седмица ще се проведе разширено заседание на Ректорския съвет на Тракийския университет, на което ще бъде дискутиран въпроса за мерките, които ще бъдат прилагани в учебното заведение в началото на новата учебна година. Това съобщи в..

обновено на 26.08.21 в 12:46
Георги Кадиев

Георги Кадиев: Актуализацията на бюджета ще претърпи промени между първо и второ четене

Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене актуализацията на бюджетите на Здравната каса и на Държавното обществено осигуряване. Така от 1 октомври ще се увеличи тежестта на всяка година трудов стаж, а пенсионерите с най-ниски пенсии ще..

публикувано на 24.08.21 в 16:02
Симона Велева

Народното събрание има право да изслушва главния прокурор и в комисии

Народното събрание има право да изслушва главния прокурор дори и в парламентарни комисии. Това коментира за Радио Стара Загора Симона Велева, доктор по конституционно право. Припомняме, че след изслушването си в Комисията по конституционни и правни..

публикувано на 23.08.21 в 10:15