Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Близо 2300 са зрелостниците в областта

2282-ма са дванадесетокласниците в областта, подали заявление за явяване на държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова. Заради извънредното положение матурата по БЕЛ ще се проведе на 1 юни, а не както бе определена първоначално на 20 май. С  2 дни по-късно – на 3 юни е насрочена и датата за втората задължителна матура по избираем предмет. Датите за допълнителните матури по желание се изместват на 2 и 4 юни. 

Датите за националните външни оценявания по български език и литература и по математика след 7-ми клас ще бъдат на 15 и 17 юни. Около 2000 са седмокласниците в областта, които предстои да се явят на тях, допълни г-жа Димитрова. Тя увери, че ще бъдат взети всички мерки за безопасното провеждане на изпитите и обезпечаването им с достатъчно на брой квестори. 

Чуйте повече по темата от интервюто на Елена Балабанова с началника на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова в звуковия файл. 


Още от категорията

Пламен Николов представи проектокабинета на ИТН

Кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов обяви имената на номинираните за министри в проектокабинета.  Пламен Николов за проектокабинета: Ще произведем новина Ето техните имена:  Министър на вътрешните работи - Петър Илиев Министър на правосъдието..

обновено на 03.08.21 в 18:22
Снимката е илюстративна

Военнослужещи обезвредиха невзривен снаряд

Военнослужещи от ямболския батальон обезвредиха невзривен снаряд, открит в землището на село Лозенец, община Стралджа. Близо 10 години след експлозията в базата за утилизация край пътен възел „Петолъчката" земеделските производители продължават да откриват..

публикувано на 03.08.21 в 17:29

Мерки срещу жегите в Ямбол и Сливен

Оранжев код за опасни горещини остава в сила за областите от региона на Радио Стара Загора.  За поредна година от община Ямбол  раздават безплатна минерална вода в централната градска част поради високите летни температури. Пунктът е разположен до..

публикувано на 03.08.21 в 15:48

Започва оросяване на основни улици и булеварди в Стара Загора

От днес до петък водоноска на звено „Озеленяване и комунални дейности" ще извършва оросяване на най-натоварените булеварди и улици в Стара Загора, съобщи началникът на звеното Николай Стоев. Целта е да се намали затоплянето на въздуха и пътната..

обновено на 03.08.21 в 15:39
Община Стара Загора

Община Стара Загора провежда проучване за нагласите и желанията за развитие на града и селата

Община Стара Загора стартира работата си по изготвяне на Плана за интегрирано развитие на Общината за периода 2021 - 2027 г.. Това е документа, който наследява плана за градско възстановяване и развитие и общинския план за развитие от предходния програмен..

обновено на 03.08.21 в 14:07

По-голяма събираемост на данъците отчитат в Община Ямбол

По-висока събираемост на местните данъци и такси през първата половина на 2021 година в сравнение със същия период на 2019 година отчитат в Община Ямбол. Това съобщи в изнесеното студио на Радио Стара Загора кметът Валентин Ревански.  „Събрали сме..

обновено на 03.08.21 в 13:34

Кметът на Ямбол се срещна с представители на синдикатите от комплекса "Марица изток"

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански се срещна с Деян Дяков, лидер на КНСБ в ТЕЦ „Марица-изток 2“ и Наско Митев, председател на ДСО на КНСБ при „Мини Марица-изток“. Представителите на синдикатите се срещат с кметовете на Ямбол, община..

обновено на 03.08.21 в 13:12

Полицията в Хасково е провела акция срещу наркотиците

Полицията намери 500 растения от рода на конопа и система за капково напояване в свиленградското село Пъстрогор при акция вчера, съобщиха от ОД на МВР Хасково. Наркотиците били засети в местността "Змиярника" на повече от 1 декар. По случая е образувано..

публикувано на 03.08.21 в 11:12

Шофьор с 3 промила алкохол е бил установен в Сливенско

Шофьор с 3 промила алкохол е бил установен при ежедневния полицейски контрол в малките населени места на община Сливен, съобщиха от ОД на МВР. На 2 август около 20 часа, в село Желю войвода, полицейски патрулен екип е извършил проверка на 61-годишен мъж..

публикувано на 03.08.21 в 11:09

Затруднено влизане в центъра на Хасково заради подмяната на водопровод

Подмяната на водопровода в началото на булевард „Раковски“ започна тази сутрин и затрудни влизането на автомобили в центъра на Хасково. Работата по водопровода ще се извършва от левия край на пътното платно, което е оградено. Колите ще се движат..

публикувано на 03.08.21 в 11:03