Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Църквата "Свети Кирил и Методий" в село Кирилово се нуждае от ремонт

Днес, 11-ти май, 16 православни храма в старозагорска епархия честват своите патрони – светите братя Кирил и Методий. Един от тях се намира в село Кирилово. Кметът Валери Видев припомни, че селото носи името на един от светите братя. Построената с доброволен труд и дарения през 1890 година църква носи имената на славянските просветители. Тя е изографисана от големия старозагорски художник и иконописец Атанас Гюдженов.

В интервю Видев сподели, че празникът ще бъде почетен, като се спазват всички предписания, но сподели тревогата си, че църквата има нужда от наложителен ремонт.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл:

Още от категорията

Отлагат втората фаза на ваксинацията в Сливен, Ямбол и Бургас

Втората фаза от ваксинацията в Шести регион, в който са областите Бургас, Сливен и Ямбол, ще се отложи за известно време заради доставката на по-малко ваксини. Има вероятност да започне в края на следващата седмица. Това каза пред журналисти днес в Бургас..

публикувано на 18.01.21 в 18:50

Подновяват практичните занимания в Професионалната гимназия по строителство в Стара Загора

От днес присъствено в училище ще протичат  учебни практики, изпити, олимпиади и състезания, които не могат да се провеждат дистанционно. Това ще става  при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съгласно последната заповед на здравния..

публикувано на 18.01.21 в 17:14

Професионалните училища в област Сливен са готови за реални практически занятия

Всички осем професионални училища в Сливенска област, и в тези, в които има професионални паралелки, са заявили  готовност да започнат реални практически занятия, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. В момента..

публикувано на 18.01.21 в 17:06

Няма нанесени значителни материални щети в община Тунджа след поройните валежи

Между 100 и 140 литра  на кв. м. е падналото количество дъжд на територията на община Тунджа за по-малко от седмица. Предстои разчистването на дерета и водостоци. След поройните валежи няма нанесени значителни материални щети  в 44- те..

публикувано на 18.01.21 в 16:55

Редовите членове ще излъчат номинациите за депутати на ГЕРБ в Старозагорско

Партия ГЕРБ се е регистрирала в Централната избирателна комисия за участие в частичните местни избори в Мъглиж, съобщи за Радио Стара Загора областният координатор на партията Пламен Йорданов. Той припомни, че изборите в подбалканската община ще..

публикувано на 18.01.21 в 16:11

Започва ваксиниране с втората доза за медиците в област Стара Загора

Започва поетапното поставяне на втората доза от ваксината на Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 на заявилите желание медици, работещи на първа линия в област Стара Загора, информират от Регионалната здравна инспекция. Днес РЗИ – Стара Загора получи..

публикувано на 18.01.21 в 15:42

Възобновиха курсовете за първа помощ на БЧК

Българският Червен кръст възобновява провеждането на курсовете по първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие в съответствие с издадената в петък заповед на министъра на здравеопазването. Курсовете за кандидат-шофьори ще се..

публикувано на 18.01.21 в 15:37

40 автомобила обслужват градската и извънградската пътна мрежа в община Стара Загора

40 специализирани автомобила ще обслужват градската и  извънградската пътна мрежа в община Стара Загора, за да се избегне заледяване, предвид очакванията за застудяване през следващите дни. Две са фирмите, с които има сключен договор за зимна..

публикувано на 18.01.21 в 15:34

Подновиха плановите операции в МБАЛ-Хасково

Почти двойно е намалял приемът на ковид пациенти през последната седмица в болницата в Хасково. От над 100 души с коронавирусна инфекция на ден, в момента болните са около 60, съобщи директорът д-р Георги Гелов. От днес със заповед на министъра на..

публикувано на 18.01.21 в 15:34

Изградиха нов пешеходен светофар в старозагорския квартал „Железник“

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че от утре (19 януари) ще бъде въведен в експлоатация нов пешеходен светофар с бутон за заявка за преминаване, монтиран на ул. „Алеко Константинов“ при кръстовището с ул. „Ген. Иван Пашинов“ в..

публикувано на 18.01.21 в 14:54