Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драматичният театър в Стара Загора с програма на откритата сцена на Лапидариума

Драматичен театър "Гео Милев", Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Драматичен театър „Гео Милев“ възобновява представленията с публика от 16-ти юни на откритата сцена на Лапидариума в историческия музей на Стара Загора. Първото представление ще бъде „Криворазбраната цивилизация“, обясни директорът на театъра Ивелин Керанов. Предвидени са 40 места при спазване на санитарните изисквания за социална дистанция и дезинфекция преди всеки спектакъл. 

Хората, които са купили билети за отменените, заради извънредното положение представления, могат или да ги презаверят за програмата на откритата сцена, или да ги върнат на касата на театъра, или да ги заменят с ваучери за две представления от следващия театрален сезон. 

От 10-ти юли артистите на старозагорския драматичен театър започват репетиции на маса на две нови заглавия  – „Да се провреш под дъгата“  на Георги Марков и „8 жени“ на Робер Тома.

Цялото интервю с директора на ДТ „Гео Милев“ Ивелин Керанов можете да чуете в прикачения звуков файл. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителството отпусна 200 млн. лв. за "украинската помощ" за земеделците

Правителството одобри допълнителни 200 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“за 2024 година. Средствата се отпускат за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за т. нар. "украинска помощ". За подпомагане на..

публикувано на 07.10.24 в 09:50

Епархийска конференция се провежда в Стара Загора

Обща епархийска конференция на духовници, съветници и административни служители в Старозагорската епархия ще се проведе днес и утре в Стара Загора. В първия ден Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще се обърне с приветствие към..

публикувано на 07.10.24 в 08:32

В Ямбол продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу Covid-19

В Ямбол продължава засиленият интерес към ваксинирането срещу Covid-19, отчитат от здравната инспекция. Голямо е търсенето и на противогрипни ваксини, но те все още липсват в аптечната мрежа. От  средата на септември интересът към ваксинация срещу..

публикувано на 07.10.24 в 05:45

Тежка катастрофа на Подбалканския път край Павел баня

Пътен инцидент между два автомобила е станал в късния следобед на пътя Карлово – Казанлък на разклона за Павел баня. Движението в участъка е затруднено.  По непотвърдена информация при катастрофата са пострадали две жени, една от които тежко. Движението в..

публикувано на 06.10.24 в 19:23

Товарен влак е дерайлирал на гара Любимец

Товарна композиция на частен превозвач е дерайлирала на гарата в Любимец. Инцидентът е станал на глух коловоз, след като машината не е спряла и е продължила след края на релсите. По първоначална информация локомотивът и два от вагоните са "изпаднали" от..

публикувано на 06.10.24 в 16:22

Инцидент затвори Прохода на републиката

Временно е затворен Проходът на републиката заради самокатастрофирал тир в района на село Въглевци. Пострадали няма. До приключването на действията по отстраняването му леките коли ще се пренасочват през прохода Шипка, товарните ще изчакват на място,..

публикувано на 06.10.24 в 13:52

Жълт код за валежи в Стара Загора

Оранжев код за интензивни дъждове с гръмотевици е обявен в областите Бургас и Кърджали. Жълт код е в сила за други 12 области. Това са областите Добрич, Варна, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив и Смолян...

публикувано на 06.10.24 в 09:24

Повече от 60 доброволци чистиха около УМБАЛ „Киркович“ в Деня на Стара Загора

Два камиона с отпадъци успяха да съберат доброволци в рамките на петте часа, в които протече днешната кампания за почистване на част от болничния комплекс край УМБАЛ „Киркович“ в Стара Загора. Повече от 60 души се включиха в инициативата, чийто..

публикувано на 05.10.24 в 16:36

Стара Загора отбеляза своя празник - 5 октомври

Стотици граждани се включиха в отбелязването на Деня на Стара Загора - 5 октомври. Градът празнува 145 години от възстановяването си след опожаряването по време на Руско-турската освободителна война. Празничните събития започнаха с молебен за Стара..

публикувано на 05.10.24 в 14:21

Навръх 5-ти октомври - Стара Загора през погледа на три поколения

Времето се променя, а с него и хората. И това не е лошо, просто прави понякога по-труден прочита на събитията. В опит да намерим лесен път към сърцето на Града на липите изкушихме се да погледнем Стара Загора през очите на три поколения. Първо се..

публикувано на 05.10.24 в 13:27