Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Голямо е търсенето на термокамери за предприятия и учреждения

М. Йорданов, фирма "Кремък": Професионални съвети по сигурността ще получи всеки, който се обърне към нас за подкрепа.

Пандемията от коронавирус влоши социалното положение на много хора в България. Доста наши сънародници се завърнаха от чужбина и също са без работа. Очаква се и увеличение на престъпността. Такава е ситуацията и в цяла Европа.Данни от Франция, Белгия, Италия, Германия сочат, че се наблюдава презапасяване със средства за самозащита и буквално изпразване на оръжейните магазини. 

Как могат фирмите и гражданите да се предпазят в тази ситуация- ще разговаряме с Митко Йорданов, основател на “Кремък”, една от най-големите фирми за комплексна сигурност в България с над 1300 служители.


РСЗ: Г-н Йорданов, какво сочи вашият опит  – има ли ръст на посегателствата върху имуществото на граждани и фирми в момента в България?

М. Йорданов: Аз като експерт по сигурността не бих искал да насаждам допълнително страх и безпокойство у гражданите на фона на и без това сложната епидемиологична и икономическа ситуация в страната. Данните на МВР , а и нашите наблюдения сочат за спад на престъпността в периода на извънредното положение. Ние следим криминогенната обстановка постоянно и работим много усилено за превенция и запазване на ниския ръст на престъпността. За 28 години, откакто сме на пазара на услугите по сигурността, натрупахме значителен опит, преминавайки през различни етапи на развитие, а също и икономически кризи. Това ни дава увереност, че сме достатъчно подготвени и адекватни на ситуацията в момента. Препоръката ми към гражданите и бизнеса е: нека не подминават с лека ръка въпросите по сигурността. Нека вземат мерки и да потърсят мнението на специалисти, защото предварителната подготовка е най-добрата защита.

РСЗ: Превенцията е много важна , но какво могат да направят компаниите, за да се предпазят, какви мерки могат да вземат? И какво предлага вашата фирма в тази посока?

М Йорданов: Превенцията е едно от най-важните звена в борбата срещу престъпността. Ние освен че постоянно препоръчваме превантивни мерки, също така не преставаме да се подготвяме  и усъвършенстваме. През годините успяхме да обучим достатъчно специалисти по сигурността и в момента разполагаме с десетки технически екипи, експерти в проектиране и изграждане на охранителни системи , а също така и стотици професионално подготвени охранители. Освен стандартните услуги по техническа охрана и видео наблюдение в момента има интерес за инсталиране на термокамери на входовете на предприятия и учреждения. Работим с най-добрите термокамери на пазара, които са лидер на пазара в това направление. Всичко това ни дава възможност да реагираме изключително бързо  и да отговорим адекватно и професионално на всеки, който ни потърси на територията на цялата страна. Изказвам своята огромна благодарност  към всички наши служители, които в тези трудни времена не се уплашиха и нито един не се отказа да изпълнява служебните си задължения с още по-голяма отговорност. Не само медиците в България и по света, а и ние сме на първа линия, за което получаваме ежедневно благодарности на нашите клиенти.


РСЗ: Малко повече да ни разкажете за услугите , които предлагате и дали от тях могат да се възползват и граждани, не само фирми?

М. Йорданов: Наш основен приоритет е да сме доверен партньор на бизнеса, като наши клиенти са повече от 150 индустриални обекта . Също така имаме изградени над 15 хил. обекта с технически системи за сигурност и видео наблюдение, включително и голяма част на граждани.Отново искам да заявя нашата готовност, че всеки, който се обърне към нас, ще получи на най-високо ниво професионална консултация и препоръки за сигурността си. И искам да уверя гражданите и бизнеса, че както и в медицината, така и при нас, ако се вземат навременни адекватни мерки, препоръчани от специалист, последствията ще са по –леки или няма да се стига до тях.


Още от категорията

Кой контролира парите ни?

На 13- ти май от 18 часа в РБ „Захарий Княжески“ Кузман Илиев ще представи книгата си „Кой контролира парите ни? Власт, спекула и манипулации“. Книгата е написана на принципа на статии по отделни важни теми, пречупени през реални..

публикувано на 12.05.21 в 16:11
Даниел Смилов

Даниел Смилов: Съставът на служебния кабинет показва, че се търси широка подкрепа

Назначаването на Стефан Янев за служебен премиер показва, че Румен Радев е търсел човек, който е максимално доверен и от най-близкия му екип, коментира за Радио Стара Загора политологът доц. Даниел Смилов. Според него това се обяснява и с..

публикувано на 11.05.21 в 17:20

Цветелина Делийска: Поне още година е нужна за възстановяване на бранша

Поне още една година трябва да отмине, за да започнем да се възстановяваме, каза Цветелина Делийска, член на УС на  Асоциацията на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори. "Няма раздвижване и даже нещата към момента вървят в..

публикувано на 11.05.21 в 10:07

Надежда Груева: Успешна за обновяването на фонда на библиотеката беше пандемичната 2020 година

Изминалата година беше една от най-силните ни години по отношение на обновяването на фонда на Регионална библиотека „Захарий Княжески" - Стара Загора. Това се дължи на участието й в проект по тази линия . Над 6 000 тома е новата литература за..

публикувано на 11.05.21 в 08:43

Агоп Каспарян: Този служебен кабинет ще произведе поне една сензация

В следващия парламент вероятно ще има повече партии и да се сформира правителство ще бъде още по-трудно, коментира за Радио Стара Загора анализатора Агоп Каспарян от института „Рего“. По думите му в следващото Народно събрание трябва да се..

публикувано на 10.05.21 в 10:13

Димитровград почита тази вечер Пеньо Пенев

Днес се навършват 91 години от рождението на Пеньо Пенев, „Поета с ватенката“. По традиция в нечетна година, литературната награда „Пеньо Пенев“ не се връчва. Но всяка година на този ден Димитровград отбелязва рождението на твореца, възпял..

публикувано на 07.05.21 в 17:56

Едуард Цветанов: Пандемията даде нов тласък на финтех компаниите

Пандемията даде нов тласък на финтех компаниите. И това беше очаквано, дигитализацията върви целеустремено, каза в интервю за Радио Стара Загора и БНР Едуард Цветанов, консултант и основател на Patterns Technology. По думите му B2C компаниите..

публикувано на 07.05.21 в 16:07

Георги Тошев: Името Георги отваря врати

На Гергьовден ви срещаме с журналиста, продуцент и писател Георги Тошев в разговор за силата и значението на името Георги и Победоносец ли е в живота. „Кръстен съм на дядо си Георги – бащата на моята майка. Много духовен, любопитен и свят човек...

публикувано на 06.05.21 в 14:50

Да съградиш храм на надеждата и вярата в две села

 Георги Балев, подарил на хората от  с. Българене параклис, изграден с негови средства през 2007 г. Но и до днес не обича да говори за това, което е сторил за селцето, което никога не е имало християнски храм. Решението му идва след разговор с..

публикувано на 06.05.21 в 08:05

Митрополит Антоний: След мъката идва радостта от Възкресението

След мъката идва радостта – така е и в днешния Разпети Петък – денят, в който православните християни си припомнят за страданията и кръстната смърт на Исус Христос. Днес всички ние скърбим за земната раздяла с нашия Спасител Исус Христос. Отправили..

публикувано на 30.04.21 в 14:40