Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Голямо е търсенето на термокамери за предприятия и учреждения

М. Йорданов, фирма "Кремък": Професионални съвети по сигурността ще получи всеки, който се обърне към нас за подкрепа.

Пандемията от коронавирус влоши социалното положение на много хора в България. Доста наши сънародници се завърнаха от чужбина и също са без работа. Очаква се и увеличение на престъпността. Такава е ситуацията и в цяла Европа.Данни от Франция, Белгия, Италия, Германия сочат, че се наблюдава презапасяване със средства за самозащита и буквално изпразване на оръжейните магазини. 

Как могат фирмите и гражданите да се предпазят в тази ситуация- ще разговаряме с Митко Йорданов, основател на “Кремък”, една от най-големите фирми за комплексна сигурност в България с над 1300 служители.


РСЗ: Г-н Йорданов, какво сочи вашият опит  – има ли ръст на посегателствата върху имуществото на граждани и фирми в момента в България?

М. Йорданов: Аз като експерт по сигурността не бих искал да насаждам допълнително страх и безпокойство у гражданите на фона на и без това сложната епидемиологична и икономическа ситуация в страната. Данните на МВР , а и нашите наблюдения сочат за спад на престъпността в периода на извънредното положение. Ние следим криминогенната обстановка постоянно и работим много усилено за превенция и запазване на ниския ръст на престъпността. За 28 години, откакто сме на пазара на услугите по сигурността, натрупахме значителен опит, преминавайки през различни етапи на развитие, а също и икономически кризи. Това ни дава увереност, че сме достатъчно подготвени и адекватни на ситуацията в момента. Препоръката ми към гражданите и бизнеса е: нека не подминават с лека ръка въпросите по сигурността. Нека вземат мерки и да потърсят мнението на специалисти, защото предварителната подготовка е най-добрата защита.

РСЗ: Превенцията е много важна , но какво могат да направят компаниите, за да се предпазят, какви мерки могат да вземат? И какво предлага вашата фирма в тази посока?

М Йорданов: Превенцията е едно от най-важните звена в борбата срещу престъпността. Ние освен че постоянно препоръчваме превантивни мерки, също така не преставаме да се подготвяме  и усъвършенстваме. През годините успяхме да обучим достатъчно специалисти по сигурността и в момента разполагаме с десетки технически екипи, експерти в проектиране и изграждане на охранителни системи , а също така и стотици професионално подготвени охранители. Освен стандартните услуги по техническа охрана и видео наблюдение в момента има интерес за инсталиране на термокамери на входовете на предприятия и учреждения. Работим с най-добрите термокамери на пазара, които са лидер на пазара в това направление. Всичко това ни дава възможност да реагираме изключително бързо  и да отговорим адекватно и професионално на всеки, който ни потърси на територията на цялата страна. Изказвам своята огромна благодарност  към всички наши служители, които в тези трудни времена не се уплашиха и нито един не се отказа да изпълнява служебните си задължения с още по-голяма отговорност. Не само медиците в България и по света, а и ние сме на първа линия, за което получаваме ежедневно благодарности на нашите клиенти.


РСЗ: Малко повече да ни разкажете за услугите , които предлагате и дали от тях могат да се възползват и граждани, не само фирми?

М. Йорданов: Наш основен приоритет е да сме доверен партньор на бизнеса, като наши клиенти са повече от 150 индустриални обекта . Също така имаме изградени над 15 хил. обекта с технически системи за сигурност и видео наблюдение, включително и голяма част на граждани.Отново искам да заявя нашата готовност, че всеки, който се обърне към нас, ще получи на най-високо ниво професионална консултация и препоръки за сигурността си. И искам да уверя гражданите и бизнеса, че както и в медицината, така и при нас, ако се вземат навременни адекватни мерки, препоръчани от специалист, последствията ще са по –леки или няма да се стига до тях.


Още от категорията

Зала Байер е домакин на „Изкуството в условията на социална изолация“

70 творби на 30 автори, членове на СБХ- Стара Загора, вече са наредени в зала „Байер“. Изложбата на старозагорските творци представя „Изкуството в условията на социална изолация“. Концепцията на експозицията е да представи естетическите търсения..

публикувано на 29.05.20 в 12:52

Част от частните занимални няма да могат да отворят врати

Част от частните занимални няма да могат да заработят отново от първи юни, каквато възможност дава заповедта на министъра на здравеопазването от 26-ти май, коментира Елена Господинова, съосновател на частен образователен център в Стара Загора. За..

публикувано на 28.05.20 в 12:15
проф. Пламен Павлов

Проф. Пламен Павлов: "България трябва да се противопостави категорично на поредните руски провокации"

24 май бе поредният български празник, който стана причина за сериозни полемики в обществото. Руският културно-информационен център в София представи изложба, според която светите братя Кирил и Методий са руски просветители. Това бе поредното..

публикувано на 27.05.20 в 14:23

Старозагорските общински търговски дружества са на загуба

Годишните финансови отчети за 2019 година на старозагорските общински търговски дружества със 100% общинско участие в капитала и разпределение на печалбата ще бъдат представени и разгледани утре на редовната майска сесия на общинския съвет, който е..

публикувано на 27.05.20 в 11:19
Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев: Богатите да плащат повече, плоският данък извървя своя път

Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Браншът е един от най-силните генератори на сивата икономика в страната. Това заяви пред Радио Стара Загора и БНР Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 година. Той..

публикувано на 26.05.20 в 15:34

Издател: ДДС върху книгите трябва да бъде трайно намален, дори да бъде премахнат

Мярката за намаляване на косвения данък върху книгите е краткосрочна и крайно недостатъчна. Така потреблението няма да се увеличи. Това каза за Радио Стара Загора книгоиздателят Виктория Бисерова. Тази помощ към бранша е фиксирана от 31 юли 2020г...

публикувано на 24.05.20 в 13:55

Изчезне ли българското училище, ще изчезне и българската нация

24 май е паметен ден за всеки българин, където и да се намира по света. На този ден България чества българската просвета, култура и създаването на славянската азбука от Кирил и Методий.  За силата и значението на българския език и писменост, за ролята..

публикувано на 24.05.20 в 11:15
Димитър Ганев

Политологът Димитър Ганев: Предстоят трудни месеци за властимащите за справяне с последиците от икономическата криза, предизвикана от КОВИД 19

Над 60 % от българите одобряват навременните мерки на държавата за справяне с кризата, предизвикана от коронавируса , коментира данни от социологически изследвания на изследователски център „Тренд“ политологът Димитър Ганев. В рамките на два месеца..

обновено на 22.05.20 в 09:11
Владимир Иванов

Цените на плодовете и зеленчуците на българския пазар падат още

Запазва се тенденцията за спад в цените на плодовете и зеленчуците на българския пазар. Това каза за радио Стара Загора Владимир Иванов - председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища като поясни, че темпото на намаляване е по-бавно тази..

публикувано на 22.05.20 в 09:05

Изложба по повод 100-годишнината от рождението на Петър Русков представя Художествената галерия в Стара Загора

В западната зала на Художествена галерия Стара Загора е представена юбилейна ретроспективна   изложба „Петър Русков /1920-1999/“ . Тя е посветена на 100-годишнината от рождението на художника. В експозицията са включени 50..

публикувано на 21.05.20 в 13:07