Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

От 29 май детските градини и ясли в Сливен ще заработят отново

Радио Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

От 29 май детските градини и ясли в Сливен ще заработят отново. Това е решено по време на среща между кметът на общината Стефан Радев и директорите на детските заведения. В дните до отварянето те ще бъдат заредени с необходимите хранителни продукти и дезинфекционни препарати и предпазни средства, за да могат да заработят в пълна готовност. В края на следващата седмица педагогическият и непедагогическият състав също ще бъде готов да започне работа. 

Според предварителното проучване на общината се очаква по-малък брой деца да започнат да посещават детските градини, като се предвижда плавно увеличаване на броят им. Очакваният брой в група е до 16 деца, които ще имат повече занятия и игри на открито. По заповед на здравния министър родителите трябва да подпишат декларация за информирано съгласие, че са запознати с предприетите мерки в детското заведение и доброволно желаят детето им да го посещава.В момента тече обезпаразитяване и почистване на дворните пространства и откритите площадки. Предвидена и периодична дезинфекция в детските градини.

Още от категорията

1 567 ученици в Хасковска област се явяват на матура днес

1 567 ученици в Хасковска област се явяват на първата задължителна матура по български език и литература днес. Изпитът ще протече в 22 училища. Според началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково навсякъде има о сигурени..

публикувано на 01.06.20 в 09:35
През чин зрелостниците ще пишат на матурите

В общо 30 училища в областта се провежда матура

2183 ученици от общо 2266 дванадесетокласниците в област Стара Загора са допуснати до държавния зрелостен изпит по Български език и литература, съобщи Милена Йолдова, председател на комисията по организиране на изпита в Регионалното управление на..

публикувано на 01.06.20 в 09:06

699 са вендинг автоматите в Стара Загора, премахват незаконните

699 са вендинг автоматите и кафе машините на открито в Стара Загора, е установила към момента проверка, извършвана от администрацията по заповед на кмета Живко Тодоров от януари т. г., съобщи секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов. 245 от..

публикувано на 01.06.20 в 09:00

Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощие

През последното денонощие  няма новозаразени с коронавирусна инфекция деца до 18 г.  Няма и новорегистрирани случаи сред медицинския персонал.  Няма и човек в България, починал от Covid-19.  Тона съобщи главният държавен здарвен инспектор доц. д-р..

публикувано на 01.06.20 в 08:27

През юни ни очакват температури между 7 и 37 градуса

Тази година през юни се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22°, по долината на р. Струма - около 23°, за високите полета - между 17 и 19°, а за планините - между 3 и 12°. Това..

публикувано на 01.06.20 в 07:00

Близо 2200 зрелостници в областта са в очакване на матурата по БЕЛ

2282-ма са дванадесетокласниците в областта, подали заявление за явяване на държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова. От тях да се явят на..

публикувано на 01.06.20 в 06:15

Тествано е видеонаблюдение за матурата по български език и литература в Хасковско, няма проблеми

Видеонаблюдението за матурата по български език и литература в понеделник е тествано и работи без проблеми. На първия задължителен зрелостен изпит са допуснати 1567 ученици. Препитването в региона ще се проведе в 22 училища. Създадена е обстановка за..

публикувано на 31.05.20 в 13:50

Георги Веснаков представи свои творби в Сливен

За първи път в Сливен художникът и поет Георги Веснаков представи свои творби. Изложбата е подредена в галерия „Май“ и представя няколко цикъла, основно впечатленията на художника от  Южна Франция. Веснаков е роден в Сливен, но от години живее и..

публикувано на 30.05.20 в 13:33
Спасово

Паметник на поп Манол Коларов ще бъде открит в родното му чирпанско село днес

Паметник на сподвижника на Васил Левски и председател на местния революционен комитет поп Манол Коларов (1843-1918) ще бъде открит днес в родното му чирпанско село Спасово. Церемонията ще започне в 11 часа, уточни кметът на Спасово Димо Нецов...

обновено на 30.05.20 в 10:15

С "Баба, внуче и куче" ямболският куклен театър ще поздрави децата за 1 юни

Ямболският куклен театър „Георги Митев” открива летния си сезон с безплатна постановка по случай Международния ден на детето 1 юни. Представлението ще се играе при спазване на всички противоепидемични мерки, информира кореспондентът на БНР Даниела Костова...

обновено на 30.05.20 в 10:14