Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Първото класиране за първокласници в Стара Загора излиза на 3 юни

Снимка: Архив

На 3 юни ще бъдат обявени резултатите от първото класиране чрез електронната система за прием на заявления за постъпване в първи клас на учебната 2020/2021 година в Община Стара Загора. Записването на бъдещите първокласници е от 4 до 9 юни, между 9.00 и 17.00 часа в училището, в което са приети.

На 10 юни ще бъде отворена системата за желаещите да участват във второ класиране. В периода до 23.59 часа на 14 юни може да бъде извършено пререгистриране, редактиране или отказване на заявления за прием. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 16 юни. Записването на бъдещите ученици в съответното учебно заведение е между 17 и 19 юни.

Третото класиране ще бъде обявено на 26 юни, а желаещите да се включат в него ще могат да подадат молба в електронната система в периода от 22 до 24 юни.

Заявления за участие в първото класиране са подали 1133 бъдещи ученици. Първокласниците в Община Стара Загора ще бъдат разпределени в 63 паралелки в 27 учебни заведения.

Сред най-предпочитаните учебни заведения са: Четвърто основно училище "Кирил Христов", Второ основно училище "Петко Рачов Славейков", Шесто основно училище "Свети Никола", Начално училище "Димитър Благоев", Девето основно училище "Веселин Ханчев", СУ "Максим Горки" , СУ "Иван Вазов" и Пето основно училище "Митьо Станев".


Още от категорията

Концерт „Магия и реалност“ радва старозагорци за Еньовден

На 24 юни от 18.00 часа на сцената пред Община Стара Загора възпитаниците на творческите формации при НЧ „Г. Бакалов 1933“ ще поздравят със своите изпълнения жителите и гостите на града по случай Еньовден . В концерта „Магия и реалност“ ще вземат..

публикувано на 21.06.21 в 10:03

България завърши на 5-то място на Европейското отборно първенство в Стара Загора

България завърши на пето място в класирането със 197 точки на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига), което се проведе на стадион „Берое“ в Стара Загора през уикенда. Стотици старозагорци бяха на трибуните и подкрепяха българския..

публикувано на 21.06.21 в 10:00
Стара Загора Регионална библиотека

По-малко средства получават обществените библиотеки през 2021 г.

С девет хиляди лева по-малко ще получи Регионалната библиотека в Стара Загора за нови книги през тази година, в сравнение с 2020-та, сочат резултатите от ежегодната конкурсна сесия на Министерство на културата по програма „Българските библиотеки..

публикувано на 21.06.21 в 10:00

Лятна жега с температури до 38 градуса в Стара Загора още в четвъртък

До края на седмицата температурата в Стара Загора рязко ще се повишу и стойностите ще достигнат до 38 градуса в четвъртък. Това прогнозира за Радио Стара Загора климатологът проф. Георги Рачев . Настоящият юни в Старозагорско е с градус и половина..

публикувано на 21.06.21 в 09:43

Инициативата „Синьо лято“ ще бъде продължена още два дни

Националната кампания за подкрепа на детското психично здраве "Синьо лято" е на омбудсманът Диана Ковачева, но в нея се включи и старозагорския омбудсман Надежда Чакърова. Цялта  е да подпомогне децата и техните родители да преодолеят последиците от..

публикувано на 21.06.21 в 09:00

Янко Янков: Очаквам до няколко месеца фалити на общински дружества

„Състоянието на част от общинските дружества е тежко. До няколко месеца очаквам „Тролейбусни и автобусни превози“ да изпадне в състояние да не може да покрива разходите си. Обредни дейности е във фактическа несъстоятелност със загуби от около..

публикувано на 21.06.21 в 08:54

Посрещаме и астрономическото, и метеорологичното лято

В 6.32 часа тази сутрин настъпи астрономическото лято. Тази година то  съвпада и с метеорологичното, защото с началото на новата седмица започва затопляне на времето с повече слънчеви часове. Валежите ще спират в цялата страна, вятърът също постепенно ще..

публикувано на 21.06.21 в 07:00

27 са новите случаите на коронавирус

27 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие или 0,7 процента от направените малко над 4 100 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. В 15 области в страната няма нито един нов случай на инфекция...

публикувано на 21.06.21 в 05:27

Прекратяват протестите и блокадата край Обручище, постигнато е споразумение с АПИ

Инициативен комитет "Обручище завинаги" прекратява протестните действия от понеделник, 21 юни. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят Тенчо Кайряков. След проведена среща с директора на Областно пътно управление Стара Загора Веселин Димитров са..

публикувано на 20.06.21 в 18:11

Ямбол чества празника на града Свети Дух

С празнична света литургия в най-старата църква“ Света Троица“  в град Ямбол започват проявите, посветени на 21 юни - Празника на града Свети Дух. В 10 часа пред сградата на общината с тържествен ритуал  ще бъде издигнато знамето на Ямбол. Час..

публикувано на 20.06.21 в 17:15