Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Втора условна присъда за д-р Иван Вуцов

Районен съд – Стара Загора осъди старозагорския медик, че е упражнявал лекарска професия без да е придобил нужната правоспособност

Старозагорският районен съд наложи едно общо наказание от две години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 100 лева за 61-годишния д-р Иван Вуцов, съобщиха от съда.

Районен съд – Стара Загора постанови присъда, с която призна подсъдимия за виновен в това, че в периода от 10.05.2004 г. до 30.09.2015 г., в гр.Стара Загора, е упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - практикувал професията лекар по специалност „Кардиология“, като е осъществявал дейност в два вида лечебни заведения – в заведение за извънболнична специализирана медицинска помощ, в изпълнение на сключени договори с НЗОК, и в лечебни заведения за болнична помощ, по силата на сключени трудови договори с лечебни заведения в гр.Стара Загора, без да е придобил по установения ред правоспособност за тази специалност. За извършеното престъпление съдебният състав на Районен съд – Стара Загора му наложи наказания от една година лишаване от свобода, чието изпълнение отложи за срок от три години, и глоба в размер на 100 лева. Припомняме, че по това обвинение вече е била постановена присъда от Районния съд.Тя обаче бе изцяло отменена от въззивните съдии и делото бе върнато на първа инстанция за ново разглеждане от друг съдебен състав, който постанови настоящата присъда.   

Така присъденото наказание се групира с наказанието, наложено на д-р Вуцов за извършено от него документно престъпление през периода от 11.06.2010 г. до 27.12.2013 год. През това време подсъдимият съзнателно се ползвал от преправен официален документ за придобита специалност „Кардиология“. За деянието си той бе осъден, с влязла в сила присъда през 2018 год., на две години лишаване от свобода, чието изпълнение се отложи за срок от четири години.

След групирането на наказанията по двете присъди се стигна и до определеното едно общо наказание.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.


Галерия

Още от категорията

"Епидемиологичен джаз" - конкурс за млади изпълнители се провежда в Стара Загора

З5 участници от Велико Търново, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Стара Загора ще се включат в „Джазконкурса за млади изпълнители“ на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора днес. Началото е 12.00 часа.  Техническата репетиция за всички..

публикувано на 04.07.20 в 10:59

Община Твърдица с готов проект за нова детска градина в село Сборище

Община Твърдица има готов проект за построяването на нова детска градина в село Сборище. Това се налага, защото в момента детската градина и училището са в една сграда и няма място за всички деца , съобщи за Радио Стара Загора кметът на общината..

публикувано на 03.07.20 в 16:57

Резултатите от НВО на седмокласниците в областта - под средното за страната

Под средното за страната са се представили тази година седмокласниците в област Стара Загора на националните външни оценявания по български език и литература и по математика. Това става ясно от обобщените данни на РУО – Стара Загора. При..

публикувано на 03.07.20 в 15:59

Еленче се роди в зоопарка на Кенана

Еленче се роди днес в зоопарка на Кенана. Бебето е поредната рожба на бащата Артур, който „живее на семейни начала“ с шест кошути. Роденото днес еленче е от едногодишна млада кошута. Освен него, до сега в зоопарка на Кенана са родени още четири...

публикувано на 03.07.20 в 15:43

Историческият музей в Свиленград представя документална изложба

Изложбата "170 години от рождението на Петър Станчов и Иван Вазов" бе открита в малката зала на Исторически музей - Свиленград. С документи и снимки в поредица от табла е представена биографията на двете личности, свързани с историята и..

публикувано на 03.07.20 в 14:29
Статуята на свободата

Младежите, записали се за работни бригати в САЩ ще изгубят между 100 - 350 долара

Младежите желаещи да се включат в работни бригати в САЩ ще изгубят между 100 - 350 долара заради решението на президентът Тръмп да прекрати този тип работни визи. Това обясни за радио Стара Загора  Стефан Попов - мениджър отдел "Висше образование" в..

публикувано на 03.07.20 в 14:10

10 нови социални жилища строи община Казанлък

Община Казанлък спечели финансиране за изграждането на общо 10 социални жилища. Средствата в размер на общо 1,288 млн. лв. са 100% безвъзмездната финансова помощ и се осигуряват по Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи зам.-кметът на..

публикувано на 03.07.20 в 14:01

Напълно обновеното Лятно кино в Ямбол отваря врати

Гражданите и гостите на Ямбол ще могат да се радват на нова придобивка. Приключи ремонтът на Лятното кино в Градски парк, което е напълно обновено и ще отвори врати на 6 юли, понеделник , с прожекция на българския филм „Диви и щастливи“ с участието..

публикувано на 03.07.20 в 13:17

НЧ "Родина" с награди от международен онлайн конкурс

Отлично се представиха участниците от Вокална студия "Усмивки" при НЧ "Родина" в V-тия Международен онлайн конкурс "Нови гласове, песни и изкуства" в края на м. юни 2020.  В конкурса, организиран от Сдружение "Евтерпани", участваха над 220..

публикувано на 03.07.20 в 12:53

Проф. Живка Овчарова посети Тракийски университет

Проф. Живка Овчарова посети Тракийски университет – Стара Загора по покана на ректора на висшето учебно заведение по повод съвместната им дейност, свързана с лабораторията за виртуална реалност, с която ще работи университетът. Проф. Овчарова е директор..

публикувано на 03.07.20 в 12:20