Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновиха близо 30% от уличното осветление на Харманли

6
Снимка: Община Ямбол - пресцентър

Почти 30% от всички улични осветителни тела в град Харманли бяха подменени с нови енергоефективни през последната година. Сред приоритетните зони бяха кв. „Дружба“, кв. Изгрев, както и главните пътни артерии в град Харманли. От особено значение бе възобновяването на осветлението в кв. „Дружба“, тъй като жителите на този краен квартал на града дълги години страдаха от липсата му. 

Нов електрически стълб бе монтиран пред блок № 6 в същия квартал, където до настоящия момент никога не е имало осветление през нощта. На всички метални стълбове се монтират нови LED осветителни тела, които са до 4 пъти по-икономични от старите. Целта е да се понижи годишното улично електропотребление.  Служителите от отдел „Улично осветление“ при Община Харманли продължават поетапно подмяната на старите крушки с нови и почистването от ръжда и пребоядисването на уличните стълбове в града. Този процес се улеснява и от новозакупената специализирана автовишка. 

До този момент дейности като подрязване на дървета, подмяна на осветление и други в цялата община се извършваха от старата от 1992г. Тя остава част от автопарка на общината, но служителите вече няма да бъдат възпрепятствани в работата си, поради честите ремонти по нея. Поддържането, обновяването и развитието на уличната осветителна мрежа се реализира със общински средства. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Четирима задържани след масов бой в сливенския кв. "надежда"

Четирима са задържани за масов бой в квартал „Надежда" в Сливен. Причината е скандал между два рода за силна музика. През почивните дни е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и сигурност в областта...

публикувано на 12.08.24 в 17:31

Храмовете в община Болярово се готвят за празничния 15 август

В 12 населени места на община Болярово, камбани ще забият празнично на Успение Богородично 15 август.  Миряните ще могат да се поклонят и да запалят свещици в храмовете на селата Воден, Стефан Караджово. Малко Шарково, Голямо Шарково, Оман, Мамарчево,..

публикувано на 12.08.24 в 16:23

Община Стара Загора награди математическите таланти и техните преподаватели

Грамоти и награди за успехите си получиха старозагорските математически таланти и техните преподаватели от ръководството на Община Стара Загора.Учениците са завоювали призови места в математическите състезания в Куала Лумпур - WMI2024 и Сеул..

публикувано на 12.08.24 в 15:30
гл. инсп. Димитър Димитров, сектор

Над 2300 водачи с превишена скорост само за седмица в Старозагорско

Общо 2311 нарушения на скоростните режими са установили пътните полицаи от 05.08 до 11.08 на територията на ОДМВР-Стара Загора. През посочения период в страната беше проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими, която е..

публикувано на 12.08.24 в 15:21

Ръст на пожарите в Старозагорско

Пожароопасният сезон се измества, очертава се дълъг рисков период. Типичните за юли и август пожари се наблюдаваха до края на октомври миналата година, каза главен инспектор Антон Колев, началник на  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 12.08.24 в 15:02

Работодателите са длъжни да осигурят нормални условия на труд в горещите дни

Според българското законодателство по-строги са мерките при работа на закрито, отколкото навън.  Това съобщи пред Радио Стара Загора Йордан Йорданов, началник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване в Дирекция „Инспекция по труда“ –..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Община Стара Загора подарява пътуване с ретро тролей

Община Стара Загора и общинското дружество “Тролейбусни и автобусни превози “ ще возят безплатно граждани от всички възрасти с ретро тролей днес. Инициативата е по повод Международния ден на младежта - 12 август, каза пред Радио Стара Загора управителят на..

публикувано на 12.08.24 в 12:40
Община Стара Загора

Общината санкционира 7 водачи за неправилно ползване на тротинетки

355 е броят на наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лева през изминалата седмица, сочи бюлетинът за констатирани нарушения по наредбите на Община Стара Загора.   Проверките се осъществяват непрекъснато от Община Стара Загора и органите на..

публикувано на 12.08.24 в 12:33

Старозагорски криминалисти задържаха четирима с наркотици

Служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" от ОДМВР-Стара Загора  проведоха специализирана полицейска операция по линия "Наркотици". По време на акцията непосредствено след закупуване на наркотично вещество са задържани двама мъже на..

публикувано на 12.08.24 в 11:12

Отново насилие над жени в Старозагорско

За проявена агресия срещу жени съобщават от пресцентъра на полицията в Стара Загора. На 9 август е получено съобщение от 33-годишна жена от областния град , че от няколко месеца била подложена на системен физически тормоз от съжителя й - 34-годишен мъж...

публикувано на 12.08.24 в 10:57