Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работна група към община Стара Загора изготвя стратегия за намаляване популацията на бездомните кучета

Стратегия за намаляване на популацията на бездомни кучета ще бъде разработена от специална работна група към община Стара Загора, в която участие ще вземат представители на общинска администрация, Областна дирекция по безопасност на храните, ветеринарни лекари и неправителствени организации. Целта на инициативата е да се подобри координацията между институциите, което да допринесе за овладяване на популацията на бездомните кучета. 

Подобряване на системата за регистрация на четириногите домашни любимци и отделяне на средства за микрочипове, които да им бъдат поставяни, ще бъдат сред основните приоритети на изготвяната стратегия, съобщи заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов. Той допълни, че има пропуски в регистрацията и чипирането на домашните любимци и че в скоро време ще започнат проверки по парковете и кучешките градинки.

Йордан Николов каза още, че друга от целите на изготвяната стратегия е насърчаване на собствениците да извършат кастрация на домашните си любимци, като превантивна мярка против увеличаване популацията на бездомните кучета, както и за намаляване на данъка.Още от категорията

Старозагорските социалисти настояват за национален протест срещу управлението на Борисов

Общинският съвет на БСП – Стара Загора подкрепя внасянето на вот на недоверие на правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти и организирането на национален протест срещу управлението на Борисов в защита на правата на българите. Тази Позиция бе изразена..

публикувано на 08.07.20 в 12:27

Счупени клони и прекъснато електричество след силен вятър в сливенско

Вятър със скорост над 100 км/ч тази нощ е пречупил клони и прекъснал електричеството на места в Сливенско, съобщи пред репортер на БТА Снежана Кънева, началник на общинския отдел "Сигурност и управление при кризи". По данни на Хидрометеорологичната..

публикувано на 08.07.20 в 11:05

9 автомобила са принудително премахнати от паркинги и междублокови пространства в Стара Загора

Над 90 от описаните през тази година превозни средства са доброволно предадени в център за разкоплектоване. Включването на МПС в процедурата по преместване от държавна или общинска собственост включва връчване на предписание на собственика, след..

публикувано на 08.07.20 в 10:09
Клиника по инфекциозни болести в УМБАЛ

Три нови случая на COVID-19 от област Стара Загора

Три са новите случаи на диагностицирани с коронавирус от област Стара Загора, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ „проф. д-р Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев. Двама са диагностицирани в лабораторията на университетската болница, а един случай е..

публикувано на 08.07.20 в 09:57

Увеличават се сигналите за домашно насилие в старозагорско

Над 25 жени са потърсили помощ в звено „Майка и бебе“ в Стара Загора в последните три месеца, което е ръст в случаите на домашно насилие, отчитат от фондация „Мисия Криле“, която управлява кризисната институция близо 15 години. За това време подкрепа в..

публикувано на 08.07.20 в 09:30

Представители на „Мини Марица-изток” ЕАД участваха в работна среща по проект DeCarb

Представители  на „Мини Марица-изток” ЕАД участваха в работна среща на заинтересованите страни по проект „Подкрепа за преминаване към чиста енергия в ЕС региони с интензивен въгледобив” , с работно заглавие DeCarb, по покана на Агенцията за регионално..

публикувано на 08.07.20 в 08:57

Нов случай на заразен с коронавирус в Хасково

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Три от тях са взети от пациенти на МБАЛ Хасково. Две са отчели отрицателен резултат и една положителен. Позитивна за COVID 19 e 67-годишна..

публикувано на 08.07.20 в 08:19

Фондация "Проект Бузлуджа" стартира кампания за събиране на лични истории, свързани с Паметника на връх Бузлуджа

Фондация „Проект Бузлуджа“ стартира от 2-ри юли кампания "Неписани истории за Бузлуджа" за набиране на лични истории, свързани с Паметника Бузлуджа, съобщи в интервю за Радио Стара Загора архитект Дора Иванова, председател на фондацията. Кампанията..

публикувано на 08.07.20 в 07:05

"Демократична България" атакува по вода имот, свързан с Ахмед Доган

Сблъсъци на охранители с лидера на „Да България“ Христо Иванов и общинския съветник от Бургас Димитър Найденов се разпространяват на видео в социалните мрежи. Повод за скандала е опит на двамата представители на партията да слязат на..

публикувано на 07.07.20 в 16:50

Намаляват цената на парното в Сливен

Новата цена на парното за битови абонати в Сливен от 1 юли е 75,34 лв. без ДДС за мегават час , а намалението спрямо миналогодишните цени е с около 5 лева. Това съобщи директорът на ТЕЦ Сливен инж. Павлин Костов, позовавайки се на решението на КЕВР..

публикувано на 07.07.20 в 16:45