Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Депутатите от ГЕРБ Хасково внасят сигнал до Главния прокурор срещу Корнелия Нинова

Народните представители от ГЕРБ Хасково внасят сигнал до Главния прокурор за проверка на изявления на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Поводът за реакцията на Евгения Ангелова, д-р Георги Станков и Митко Полихронов е казаното от лидера на БСП по повод водата в Хасково.

„Вече няколко пъти г-жа Корнелия Нинова изрича неистини от най-високата трибуна- тази на Народното събрание. Водата в Хасково е разрешена за ползване от 18 май 2020 година със заповед на директора РЗИ Хасково. От този ден хората могат да ползват водата без никакви притеснения“, заяви днес депутатът Евгения Ангелова. Тя уточни, че когато лидер на голяма политическа сила застане на най-високата трибуна на НС и говори неистини, това е притеснително. „Когато в петък, в декларация на ПГ Нинова изрече това, ние приехме, че тя може би не е разбрала. Но когато и днес отново повтори същото, решихме, че е моментът да предприемем действия. Затова ще поискаме в сигнала си Главният прокурор да провери действията на г-жа Нинова дали те са законосъобразни, дали има всяване на страх и паника, дали това касае националната сигурност и се надяваме това разследване да доведе до успокоение на хората и да стане ясно, че водата в Хасково е годна за пиене“, категорична е Ангелова.

Д-р Георги Станков заяви, че в ГЕРБ са свикнали Нинова да говори неистини. „Но когато тези неистини създават психоза сред населението, това вече е притеснително. Много хора от Хасково са притеснени от това, което тя казва, затова смятам, че твърденията й са неприемливи и съм убеден, че действията й трябва да бъдат проверени“, подчерта д-р Станков.

Третият представител на ГЕРБ Хасково в НС Митко Полихронов съобщи, че ще поканят и останалите депутати от Хасковски избирателен район да подкрепят искането им за проверка на думите на Корнелия Нинова.


Още от категорията

Нова е-платформа ще уведомява пчеларите за използване на земеделски препарати

Всички пчелари и фермери, обработващи площи със земеделски култури, трябва да се регистрират в Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните и дезинфекционни дейности.  Задължението се въвежда с нова наредба за опазването на пчелите,..

публикувано на 28.11.20 в 17:21
Община Болярово

Започнаха сондажните проучвания за метални изкопаеми в находище „Иглика”

Започнаха сондажните проучвания  за наличие на метални изкопаеми в находище „Иглика”, намиращо се на територията на общините Болярово и Елхово. От фирмата уверяват, че проучванията няма да нарушат екоравновесието, но част от местното население е..

публикувано на 28.11.20 в 14:10

3327 са новите случаи на коронавирус, 248 в област Стара Загора

3327 са новите случаи на коронавирус у нас. Според данните на Единния информационен портал са направени 9179 PCR теста и 36,2% от тях са положителни.1865 са излекуваните. Починали са 151 души. 436 са в интензивни отделения. В болница са приети 6647...

публикувано на 28.11.20 в 10:40

Онлайн заседание на областния оперативен щаб в Хасково

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика онлайн заседание на областния оперативен щаб. На срещата бе представена актуалната обстановка в областта. Директорът на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова докладва, че общият брой на..

публикувано на 27.11.20 в 18:34

По инициатива на Община Ямбол грижа за децата на ямболските медици ще бъде поета от Детска градина „Слънце“

Поради въведената епидемиологична обстановка в Ямбол Детска градина „Слънце” ще поеме от 1 декември, вторник, грижата за децата на лекари, медицински сестри и санитари, които работят в ямболските болници. В „Мечо Пух“ ще има и яслена група...

публикувано на 27.11.20 в 18:06

Камен Чанев ще бъде погребан в двора на митрополитския храм "Свети Димитър"

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев ще бъде погребан в двора на митрополитския храм „Свети Димитър” утре. Опелото ще бъде извършено лично от Старозагорския митрополит Киприан, заради противоепидемичните мерки погребението ще е в тесен семеен..

публикувано на 27.11.20 в 15:22

Променят работното време на плувния басейн

Във връзка със заповедта на  Здравния министър на РБългария от 25 ноември и въведените допълнителни противоепидемични мерки, считано от 27 ноември до 21 декември, се променя работното време на общинския плувен басейн. Спортното съоръжение ще работи..

публикувано на 27.11.20 в 15:10

Няма легла за ковид болни в ямболските болници

Капацитетът на Ковид отделенията, разкрити в ямболските лечебни заведения е изчерпан. Все по-остър е  недостигът на медицински персонал. От областната болница призоваха медицинските сестри от учебните заведения да помогнат в критичната ситуация.  С всеки..

публикувано на 27.11.20 в 14:54

Националната кампания #ХапкаНадежда е вече и в Стара Загора

След редица успешни акции в Габрово, Велико Търново, София, Пловдив и др., и Стара Загора се включва в подкрепата на персонала от първа линия на УМБАЛ "Ст. Киркович" и СБАЛПФЗ Стара Загора, които денонощно бдят над живота на болните от коронавирус...

публикувано на 27.11.20 в 14:03

В Казанлък разкриват дежурна детска градина и ясла

Дежурна детска градина отваря врати в Казанлък с дежурна яслена група за времето от 1-ви до 21-ви декември 2020 г., за да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на града, ангажирани денонощно в борбата с covidинфекцията. Кметът на..

публикувано на 27.11.20 в 13:09