Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Директорският съвет на болницата прие предложението на Общината за бившия АГ-комплекс

Съветът на директорите на УМБАЛ „Ст. Киркович“ е взел решение да приеме предложението на Община Стара Загора и Общинския съвет за възмездно придобиване на сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс, която е собственост на болницата. Предстои решението на Съвета да бъде обсъдено и прието и от Общото събрание на акционерите на дружеството, насрочено за 20.07, съобщи изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев. Цялата документация е изпратена на Министерство на здравеопазването, което е принципал на болницата, за окончателно решение.

Припомняме, че на свое заседание от 28.05.2020 старозагорските общински съветници подкрепиха предложението Община Стара Загора да поиска собствеността върху сградата, намираща се на ул. „Ген. Столетов“ 117 . В замяна на това Общината да предостави на лечебното заведение собствеността на общинските терени, върху които са построени основният  корпус на болницата и допълнителните здания към нея, както и да бъдат приспаднати изискуемите публични общински вземания за данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци.

„Дълговете на болницата към Община Стара Загора са на стойност 1 млн. 853 хил. лв.  Освен опрощаване на задълженията и собствеността на земята, общината е предложила да прехвърли на УМБАЛ „Ст. Киркович“ и други терени и  имоти до достигане на пазарната стойност на сградата на бившия АГ-комплекс, оценена на 7 млн. 200 хил.лв. с ДДС“ , поясни проф. Йовчев.  

Идеята на ръководството на Община Стара Загора е бившият Акушеро-гинекологичен комплекс да се превърне в съвременен общински здравен и рехабилитационен  център за извънболнична помощ.


Още от категорията

Стара Загора ще е домакин на куклено-театралния фестивал за възрастни „Пиеро“

От 24 септември Стара Загора ще е домакин на 12-то издание на куклено-театралния фестивал за възрастни „Пиеро“.  Организатор е Кукленият театър в града. В конкурсната програма са включени 11 спектакъла, съобщи в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 22.09.21 в 19:05

Хасково е без вода, подготвят водоноски

Специалисти от двата ВиК оператора в Стара Загора и Бургас се включват в отстраняването на аварията на помпена станция в хасковското село Ябълково. Това стана след разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова...

публикувано на 22.09.21 в 16:25

Ямбол отбеляза Деня на Независимостта на България

Община Ямбол отбеляза един от най-значимите празници в националния календар – Деня на Независимостта на България, с две изложби и концерт на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ – Ямбол с ръководител маестро Васил Шейтанов...

публикувано на 22.09.21 в 15:05

Фотографи в Ямбол даряват средства от изложба за паметник на Левски

На Националния празник ямболските фотографи подредиха изложба със свои творби в градския парк. Средствата от продажбата на фотосите ще бъдат използвани за построяването на паметник на Васил Левски.  В празничния ден 16 фотографи решиха да представят..

публикувано на 22.09.21 в 14:19

До 250 лв. за учебници на ученик, най-скъпо излиза комплектът за деветокласниците

Новата учебна година започна, а с нея и обичайните грижи за осигуряване на необходимите учебници и помагала.  И, ако за по-малките от 1-ви до 7-и клас учебниците са безплатни и доставката е централизирана, то за по-големите ученици от гимназиалната степен..

публикувано на 22.09.21 в 14:12

Стара Загора чества 113 години Независимост на България

В цялата страна днес се честват 113 години от обявяване Независимостта на България. Поради въведените противоепидемични мерки в Стара Загора денят беше отбелязан без общоградски ритуал, а само с поднасяне на венци и цветя на мемориал-паметника..

публикувано на 22.09.21 в 12:45

Отбелязаха историческата годишнина в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев поднесе цветя пред паметника на Незнайния войн на пл.“Свобода“ по повод 113 години от обявяването на Независимостта на България. Преди това в профила си в социалната мрежа той поздрави всички с цитат от..

публикувано на 22.09.21 в 12:05

Румен Радев: Независимостта и свободата на родината зависят от нашите задружни усилия

На тържествена церемония по случай 113-годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново президентът Румен Радев поздрави всички българи по повод днешния празник. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме..

публикувано на 22.09.21 в 11:27

Казанлък празнува 113 години Независимост на България

Община Казанлък и родолюбиви граждани тържествено отбелязаха 113 години от обявяването на Деня на Независимостта на България тази сутрин. При спазване на всички противоепидемични мерки, в храм „Успение Богородично" казанлъшки свещеници отслужиха..

публикувано на 22.09.21 в 11:18

В Димитровград искат затваряне на ТЕЦ "Марица 3"

Остро писмо до екоинспекцията в Хасково е изпратил димитровградският кмет Иво Димов. А повод за него е, поредното замърсяване на въздуха на града и околните села със серен диоксид. Администрацията смята, че виновен за замърсяването е ТЕЦ „Марица 3“. За..

публикувано на 22.09.21 в 11:10