Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорският съвет на болницата прие предложението на Общината за бившия АГ-комплекс

Съветът на директорите на УМБАЛ „Ст. Киркович“ е взел решение да приеме предложението на Община Стара Загора и Общинския съвет за възмездно придобиване на сградата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс, която е собственост на болницата. Предстои решението на Съвета да бъде обсъдено и прието и от Общото събрание на акционерите на дружеството, насрочено за 20.07, съобщи изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев. Цялата документация е изпратена на Министерство на здравеопазването, което е принципал на болницата, за окончателно решение.

Припомняме, че на свое заседание от 28.05.2020 старозагорските общински съветници подкрепиха предложението Община Стара Загора да поиска собствеността върху сградата, намираща се на ул. „Ген. Столетов“ 117 . В замяна на това Общината да предостави на лечебното заведение собствеността на общинските терени, върху които са построени основният  корпус на болницата и допълнителните здания към нея, както и да бъдат приспаднати изискуемите публични общински вземания за данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци.

„Дълговете на болницата към Община Стара Загора са на стойност 1 млн. 853 хил. лв.  Освен опрощаване на задълженията и собствеността на земята, общината е предложила да прехвърли на УМБАЛ „Ст. Киркович“ и други терени и  имоти до достигане на пазарната стойност на сградата на бившия АГ-комплекс, оценена на 7 млн. 200 хил.лв. с ДДС“ , поясни проф. Йовчев.  

Идеята на ръководството на Община Стара Загора е бившият Акушеро-гинекологичен комплекс да се превърне в съвременен общински здравен и рехабилитационен  център за извънболнична помощ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Марица" при "Капитан Андреево"

Ограничено е движението по магистрала "Марица" при пътен възел "Капитан Андреево" в посока ГКПП "Капитан Андреево" поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по пътните връзки на пътния възел и се регулира от..

публикувано на 04.07.24 в 10:03

Старозагорски фармацевти излязоха на мълчалив протест

Около 20 фармацевти се събраха на протест пред Здравната каса в Стара Загора тази сутрин. Те са срещу предложеното изменение на Наредба 4 за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти. С надписи „справедливост и..

публикувано на 04.07.24 в 10:00

200 дка предимно широколистни гори са изгорели в Старозагорско

Около 200 дка предимно широколистни гори са изгорели при пожари от началото на този пожароопасен сезон на територията на Държавното горско стопанство в Стара Загора. "През миналата седмица при пожар в село Помощшник на територията на нашето..

публикувано на 04.07.24 в 09:54

Почти без валежи и по-топло време днес

Днес ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно Рило-Родопската област, ще има валежи, в отделни райони придружени от..

публикувано на 04.07.24 в 06:15

Смениха областните управители на Стара Загора и Ямбол

С решение на правителството са назначени седем нови областни управители – на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол , като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността, информират от пресцентъра на..

публикувано на 03.07.24 в 18:51
Стадион

Засилен граждански контрол върху случващото се в ПФК "Берое" обсъждаха на среща в Община Стара Загора

Първите консенсусни стъпки за преодоляване на кризата в Детско-юношеската школа на „Берое“ набелязаха на среща днес всички заинтересовани страни. На разговора в зала 2 на Община Стара Загора, който се проведе по покана на кмета Живко Тодоров,..

публикувано на 03.07.24 в 17:30

Близо 10 хиляди малки пъстърви бяха пуснати в реките на Сливенската планина

Близо 10 хиляди малки пъстърви бяха пуснати в реките на Сливенската планина. Зарибяването на планинските реки на територията на Държавно горско стопанство – Сливен се прави за трети път. Кампанията е по инициатива на Югоизточното държавно предприятие и..

публикувано на 03.07.24 в 17:26

Община Стара Загора има готовност да обезщети собствениците на земи в "Бедечка"

Община Стара Загора има готовност с процедурата по обезщетяване на собствениците на земи в парк „Бедечка“, съобщават от общинския пресцентър. Това стана известно днес по време на среща с представители на сдружението „Запазете Бедечка“ и общинското..

публикувано на 03.07.24 в 17:23

Фармацевти и собственици на аптеки в Ямбол излязоха на протест

Фармацевти и собственици на аптеки в Ямбол затвориха обектите и се събраха пред сградата на Регионалната здравна  в знак на протест срещу предложеното  изменение на Наредба 4 за условията и реда на предписване на отпускане на лекарствени продукти...

публикувано на 03.07.24 в 17:22

Държавен куклен театър Стара Загора с две постановки на „Шарено петле“

И тази година Старозагорският куклен театър ще вземе участие в VII издание на Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“,  Плевен с две постановки- за деца и за възрастни. „Банкови кризи и наказания“ от Жан-Пиер Мартинез, реж...

публикувано на 03.07.24 в 14:59