Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Искрен Веселинов, ВМРО: Бизнес пластове оказват съпротива, защото губят пари

Снимка: БГНЕС

Има съществено разместване в бизнес пластове у нас. Логично те се консолидират и оказват съпротива, защото губят пари. Така коментира пред Радио Стара Загора съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов от ВМРО изтеклите в публичното пространство през последните дни запис и снимки и последвалия брифинг на премиера на Бойко Борисов. Той допусна, че това е само пореден ход и ударите ще продължат, ръководени от „център, който ще градира действията си“.  А държавата с нейните антикорупционни и правоприлагащи органи трябва да се справи с негативните явления. 

 „Крупни производители на алкохол имаше, бивши собственици на „АКБ Форес“. Има множество засегнати интереси“.  

Скандалите променят истинския дневен ред и правят апатично обществото. То не реагира адекватно. Постоянното живеене в скандал вече пречи да се откроят истинските проблеми от въображаемите. Лавината от фалшиви новини, която ни „залива“ от социалните мрежи без никакъв контрол, е много показателна в това отношение, анализира ситуацията депутатът.  

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов направи заявка за политически проект преди дни. Искрен Веселинов не вижда в негово лице съществен потенциал, но по думите му „всеки има право да опита своя шанс в политиката“.

ВМРО депозира проектозакон за личния фалит в парламента

Целта на вносителите е да се премахне фигурата на „вечния длъжник“. България е единствената страна в ЕС, в която няма действащо законодателство в подкрепа на изпаднали в неплатежоспособност хора. В правния мир длъжник у нас се преследва до живот, а след смъртта му неговите наследници поемат задълженията, ако приемат наследството. Очакванията са до няколко месеца законът да бъде гласуван и да влезе в сила. Още от категорията

В Плана за възстановяване не е включена автомобилната индустрия

Целта на новите стикери за превозните средства е да ограничат степента на отрицателно въздействие върху околната среда от изгорели газове. Изискванията, които влизат в сила от 12 юли, ще засегнат леките и лекотоварните автомобили, каза за..

обновено на 22.06.21 в 15:34

Пощенските марки са познание за историята

Днес отбелязваме Световният ден на филателията. На този ден през 1926 година в Париж е основана Международната организация по филателия. Ка то колекционерска страст, филателията възниква още през 40-те години на XIX век, след въвеждането в употреба на..

публикувано на 18.06.21 в 14:05

Марина Димитрова: Кръводаряването е жест на силните

"Дарявала съм доброволно и безвъзмездно кръв 51 пъти и всеки път празнувам живота! Днес е световният ден на доброволния кръводарител! Поздравявам всички доброволци и дарители и апелирам към всеки, който все още не се е престрашил:..

публикувано на 14.06.21 в 15:18

Проф. Георги Димитров: Посещението на Кьовеши е знак за ангажираност на ЕК към събитията у нас

Посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в София е по-скоро съвпадение, отколкото да е провокирано от санкциите по глобалния закон „Магнитски“, но не е изключено и тази тема да е обсъждана в рамките на нейната визита. Това коментира..

обновено на 11.06.21 в 15:33
Нина Терзиева

"Патронажна грижа+" и "Топъл обяд" за жителите на община Болярово

До края на седмицата потребителите на Дома за възрастни хора в с. Воден ще останат под карантина след случаите на Ковид – 19 в дома. Всички болни са изписани от лечебните заведения и състоянието им е добро. Ситуацията е овладяна и в другия социален дом..

публикувано на 09.06.21 в 16:26
Даниел Парушев

Студенти искат да отпадне критерият за доход за стипендии

Трябва да отпадне критерият за доход за отпускане на стипендии на студенти и да остане само този за успех, тъй като университетите и студентските съвети нямат възможност да проверяват доходи. За това ще настояват от  Националното..

публикувано на 08.06.21 в 11:58

Арх.Янулов: Летният театър има ПУП, ремонтът - в срок

Ремонтните дейности на Летния театър в Стара Загора се извършват в срок. Мащабният проект се реализира в пределите на парк „Митрополит Методий Кусев“ – паметник на ландшафтната архитектура, емблематично място за отдих на поколения старозагорци..

публикувано на 07.06.21 в 15:05

Николай Стайков: „Осемте джуджета“ остави петно на съмнение върху прокуратурата

„Една година след разкритията около разследването на Антикорупционния фонд „Осемте джуджета“ , прокуратурата продължава да мълчи. Няма никакъв резултат от проверката, която стартира преди 12 месеца.“ Това заяви за Радио Стара..

публикувано на 03.06.21 в 15:48

Сметките за ток на фирмите, които не са избрали доставчик, може да поскъпнат до 30%

До 10 юни малките фирми трябва да изберат доставчик на електроенергия на свободния пазар. На 1 юли изтича гратисния период за това. След това не направилите избор ще преминат към доставчик от последна инстанция, като цената може да бъде с до 30%..

публикувано на 03.06.21 в 15:10
Катя Зографова

Връзката на "Хроники на Вазовия род" със Стара Загора

Литературният археолог Катя Зографова ще гостува на старозагорци с последната си творба - неразказваната досега цялостна история на Вазовото семейство „Хроники на Вазовия род”. Тя ще бъде представена на  3 юни (четвъртък) от 17:30 часа в Регионалния..

публикувано на 03.06.21 в 09:05