Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проекти за 5,5 млн. лв. изпълнява община Николаево

Близо 5,5 млн. лв. е привлякла община Николаево за тази година по проекти за ремонт и реконструкция на четвъртокласната пътна мрежа и улици в града, както и за строежа на мултифункционална спортна площадка. Тази сума се равнява почти на годишния бюджет от 6,2 млн. лв. на общината за тази година, съобщи за Радио Стара Загора заместник-кмета по проектите и инвестициите Иван Павлов. 

Общината очаква одобрение на проект за реставриране и консервация на най-стария православен храм в региона – църквата „Св. Архангел Михаил“ в  Елхово, с което общият размер на привлечените средства до сега и от чакащите одобрение проекти, ще нарасне до 6,5 - 7 млн. лв.

Цялото интервю на Кристина Русева със зам.-кмета на Николаево Иван Павлов може да чуете в прикачения звуков файл.Още от категорията

Спецпрокуратурата и СДВР влязоха в сградата на Президентството

Засилено полицейско присъствие в района на Президентството. По информация на "Хоризонт" става въпрос за кординирани действия на Специализираната прокуратура и СДВР. Наши източници твърдят, че преди минути прокурори са влезли в сградата на..

публикувано на 09.07.20 в 10:13
Мариана Кукушева в студиото на програма

Ще поскъпне ли хлябът - ясно наесен

Ще има ли промяна в цената на хляба ще стане ясно най-рано през есента, когато зърното бъде прибрано в складовете. Потребителят плаща 40% от себестойността на хляба, но върху цената му оказват влияние стойността на електроенергията, водата, тол..

публикувано на 09.07.20 в 09:19

Предучилищната за четиригодишните да е безплатна, предлагат неправителствени организации

Три предложения към промените в Закона за предучилищното и училищно образование са изпратили в Народното събрание три неправителствени организации, които работят с уязвими общности. От Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, СНЦ..

публикувано на 09.07.20 в 09:05

Четвърто заседание по делото срещу българските гранични полицаи

В турския наказателен съд в Къркларели ще се проведе четвърто заседание по делото срещу 4-ата български гранични полицаи. Те са обвинени за смъртта на турски бракониер, причинена според обвинителния акт поради небрежност. Инцидентът стана на границата ни..

публикувано на 09.07.20 в 07:16

Рекорден брой от 240 новозаразени с коронавирус, 11 са в Старозагорско

Рекорден брой от новозаразени от короновирус у нас. Те са 240 за последното денонощие при направени 4286 PCR- теста. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.  Най-много са новите случаи в София -71, следвани от Пловдив -21 и..

публикувано на 09.07.20 в 06:25
Президентът Румен Радев направи изявление пред медиите

Румен Радев: Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО

Отдавна заявих, че Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт, заяви българският президент Румен Радев в изявление пред медиите. "Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в..

обновено на 08.07.20 в 18:14
Димитър Желязков-Митьо Очите

Разпитаха Димитър Желязков - Очите по делото срещу Бенчо Бенчев

В Бургаския районен съд, на поредното заседание по делото за укривателство срещу общинския съветник Бенчо Бенчев, беше разпитан като свидетел несебърския бос Димитър Желязков известен като Митьо Очите. Разпитът се осъществи чрез видеоконферентна връзка със..

публикувано на 08.07.20 в 15:47

Как да реагираме при кибертормоз при децата

Кибертормоза е един от проблемите на дигиталния свят, който набира все по-широко разпространение и съпътства развитието на електронните технологии. В борбата с него работят различни държавни институции. Когато става въпрос обаче за кибертормоз срещу..

публикувано на 08.07.20 в 15:26
375 лв. за родителите на деца до 14 години

Мъж и две жени са задържани за съучатие в грабеж

Служители на РУ-Харманли задържаха мъж и две жени, съпричастни към извършен грабеж. В дома на задържания са открити и иззети наркотици. Действията по разследването са проведени под наблюдението на Районна прокуратура. Според събраните данни тримата..

публикувано на 08.07.20 в 12:47

Старозагорските социалисти настояват за национален протест срещу управлението на Борисов

Общинският съвет на БСП – Стара Загора подкрепя внасянето на вот на недоверие на правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти и организирането на национален протест срещу управлението на Борисов в защита на правата на българите. Тази Позиция бе изразена..

публикувано на 08.07.20 в 12:27