Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Стара Загора остави в ареста майка, син и племенник обвинени в убийство

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Видин

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 45-годишната А.П. и 28-годишния С.А. (майка и син) обвинени за умишлено убийство и принуда. Най-тежката мярка за неотклонение съдът взе и по отношение на 21-годишния А.А. (племенник на А.П.) за принуда, извършена в съучастие с другите две задържани лица.

  В хода на разследването е установено, че на 23.06.2020 год., тримата обвиняеми отишли в къща в един от кварталите на гр.Стара Загора. Там живеели пострадалият 76-годишен И.И. и синът му М.И., на 52 г. Тримата обвиняеми се скарали с тях по повод забавяне на пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете, за което се грижела обвиняемата. Те искали да принудят М.И. да подпише документа, тъй като той имал брак с племенницата на А. П. и въпреки че не бил биологичен баща на детето, по закон се водел негов родител. В спора се включил и баща му И.И.  Установено е, че С.А. и А.П. нанесли побой на 76-годишния мъж. А.А. удрял неговия 52-годишен син и му нанесъл лека телесна повреда. След инцидента не бил подаден сигнал в полицията. Пострадалият И.И. се почувствал зле и  отишъл в дома на сестра си, за да се лекува. На 24 юни 2020 год. здравословното му състояние се влошило и той бил откаран в болницата, където е установено, че от побоя е получил хематоми на главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, И.И. е починал на 27.06.2020 год., за което е бил подаден сигнал в полицията.

  Окръжен съд – Стара Загора, след анализ на събраните в хода на досъдебното производство доказателства, намери, че по отношение и на тримата обвиняеми е налице обосновано предположение в авторството на деянието/ята, за които са им повдигнати обвинения. От друга страна, съдът счита, че по отношение и на тримата обвиняеми съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. По отношение на А.П. и С.А. тази опасност е реална и налична, тъй като същите са привлечени като обвиняеми за престъпление, което е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години. В този случай опасността обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление се предполага от закона и не следва да бъде доказвана. Съдът намира, че по отношение на обвиняемия А. А. е налице реална опасност да извърши друго престъпление спрямо пострадалия М. И. с цел да въздейства върху него в хода на досъдебното производство.

  Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов пожар пламна в Свиленградско

Нов пожар пламна в Свиленградско, където ситуацияна вече е силно критична. На широк фронт пламъците горят в района на Равна гора, Левка, Дервишка могила. Огнените езици помитат всичко по пътя си. Има изгорели и няколко къщи, които се оказаха..

публикувано на 13.07.24 в 19:50

Земеделец е подпалил пожара край свиленградското село Студена

60-годишен земеделец е подпалил пожара край свиленградското село Студена. Мъжът почиствал ореховата си градина с машина. Ралото й се ударило в камък и се получила искра. Мъжът опитал сам да гаси пламъците. Земеделецът е с изгаряния по ръцете,..

публикувано на 13.07.24 в 19:29

Пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово е локализиран

Пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово е локализиран.  На място през нощта остават да дежурят 2 противопожарни екипа и автомобил на горско стопанство.  В огъня през последните 24 часа изгоряха над 8000 декара ниска растителност и широколистна..

публикувано на 13.07.24 в 19:26
снимка: Таня Балабанова

Пожар избухна и в старозагорското село Остра могила

Три екипа на пожарната и доброволци участват в гасенето на о гъня в село Остра могила .  Пожарът избухва в постройка в стопанския двор, но бързо се прехвръля към съседната нива , съобщи директорът на РДПБЗН Стара Загора старши комисар Стоян Колев.  Горят..

публикувано на 13.07.24 в 18:20
Пожар край село Студена

Частично бедствено положение в община Свиленград, пламъците край с. Студена обхванаха 30хил. дка

Областна администрация Хасково обяви частично бедствено положение в община Свиленград. Причината е разрастващият се пожар край село Студена, който пламна по-рано днес. ПОгнената стихия е обхванала площ от 30 000 декара, уточни пред кореспондента на Радио..

публикувано на 13.07.24 в 14:53

Нови два пожара в Хасковско, пламъците са обхванал 2000дка край границата с Турция

Нови два пожара лумнаха в Хасковска област днес. По данни на зам.-областния управител Митко Петров, пламъци вече има и край свиленградското село Студена и село Дъбовец, община Любимец, предава кореспондентът на Радио Стара Загора в Хасково Христо Христов...

публикувано на 13.07.24 в 12:13

Пожарът между селата Мелница и Гранитово е обхванал 6000 декара

Близо 6000 декара е обхванал пожара в района на ямболските села Мелница и Гранитово. В момента няма опасност за населените места. В овладяването на огъня са включени десетки пожарникари, военни граничари и горски служители, информира кореспондентът ни..

публикувано на 13.07.24 в 12:02
СНИМКА Министерство на отбраната

Унищожен е невзрвиен боеприпас, намерен в района на Димитровград

Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, Сухопътни войски, вчера унищожи на полигон..

публикувано на 13.07.24 в 10:27

Хеликоптери се включват в гасенето на пожарите в Хасковска област

Безсънна нощ за хората в Ивайловградско и Тополовградско, където вчера избухнаха два големи пожара, предава коресподентът на Радио Стара Загора Христо Христов. Близо 15 000 дка изгоряха предимно в Тополовградско.  Днес ще бъде направен опит огнената..

публикувано на 13.07.24 в 10:20

Опасни горещини и висок риск от пожари

Оранжев код за опасни горещини е обявен за днес в цялата страна.  Очакват се максимални температури  между 35 и 40 градуса. Червен код за опасност от пожари е обявен в 21 области на Северна и Южна България, а за Централна и Източна България е в сила..

публикувано на 13.07.24 в 09:48