Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нараства броят на родилките, които искат да изоставят децата си

"Бъдеще за децата" борят тревожната тенденция с нов проект

Снимка: Pixabay

Епидемията от коронавирус е влошила допълнително социалната среда в някои семейства, установяват проучвания на сдружение „Бъдеще за децата“. Експертите констатират и тревожния факт, че е нарастнал броят на майките, които искат да изоставят децата си.

„Несигурността в утрешния ден, намаляването или липсата на доходи води до напрежение в семействата. Създават се конфликти между родителите, което от своя страна, увеличава възможността за криза в семейството и впоследствие поставя децата в риск“, каза за радио Стара Загора Невена Трифонова от „Бъдеще за децата“. Тя съобщи, че чрез нов проект от сдружението ще предоставят възможност за подпомагане на тези уязвими групи, за да се подобри климата в семейните отношения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

снимка: Стоян Радев

Възрожденски къщи в Жеравна тънат в разруха

В Жеравна човек се връща назад в ония времена на желание и стремеж на българина да даде покаже, че с трудолюбието си може да направи добър дом за живеене на своята фамилия.  Архитектурният резерват навърши 60 години от създаването си този месец. През..

публикувано на 12.07.24 в 16:14
гл. инп. Асен Йодранов

Синтетична дрога прати старозагорски деца в болница

За два случая на тийнейджъри , стигнали до болница , заради употреба на забранения синтетичен канабиноид , съобщи в предаването "Час Пик" Асен Йорданов, началник на Криминалната полиция в града. 17-годишните деца са постъпили в спешния център..

публикувано на 12.07.24 в 16:08

Хората и структурите в Хасковско са объркани от случващото се в ДПС

Сътресенията в ДПС продължават – втори депутат напусна парламентарната група днес. Това е хасковският народен представител Мюмюн Мюмюн. Така групата на ДПС остава с 23-ма членове, а вече изключените и напусналите групата на движението са 24...

публикувано на 12.07.24 в 14:38

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането,..

публикувано на 12.07.24 в 14:09

Поставят още камери за гарантиране на реда в община Павел баня

Саниране на сградата на Полицейския участък в Павел баня, възможностите за видеонаблюдение и опазване на обществения ред обсъдиха на среща кметът на община Павел баня Иса Бесоолу и началникът на Районно управление на МВР - Казанлък главен инспектор..

публикувано на 12.07.24 в 14:06

Моторист блъсна пешеходка в Стара Загора

62-годишна жена е с опасност за живота , след като мотор я блъска на кръговото кръстовище на площад „Берое“ в Стара Загора, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на 11-и юни около 17:30 ч. в началото на ул. „Августа Траяна“, докато..

публикувано на 12.07.24 в 12:45

Спасиха от пожар десет къщи в новозагорското село Караново

Десет къщи в новозагорското село Караново са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят в потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци...

публикувано на 12.07.24 в 12:02

Големият пожар в района на Одрин е овладян

Големият пожар в Турция в района на Одрин е овладян, съобщиха от Югоизточното държавно предприятие Сливен, но потвърдиха, че всички горски и ловни стопанства са в готовност да се включат в гасенето, ако огъня прехвърли държавната граница.  Районът се..

публикувано на 12.07.24 в 12:00

Въвеждат временна организация на движението заради рокфеста в Могилово

Въвежда се временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley край село Могилово, информират от община Чирпан.  Определени са маршрути за пристигане и отпътуване на..

публикувано на 12.07.24 в 11:53

В Брягово искат решение на проблема със замърсената вода

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково ограничи използването на вода за питейни нужди в общо пет села в областта. Това стана със заповед в края на миналата седмица. Причината е мътност и повишени нива на манган, желязо, фосфати и..

публикувано на 12.07.24 в 11:46