Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Политологът Евгений Дайнов: Идва развръзката на беззаконието

Снимка: БГНЕС

Политологът Евгений Дайнов коментира в ефира на радио Стара Загора и предаването Репортер, че изявлението на Бойко Борисов от тази сутрин е голяма грешка, която е описана дори в учебниците.

„В момента, който правителството му се разпада, той започва да обижда гражданите на България, които са недоволни. Той какво ни съобщи преди малко? Че всички тези протести са сценарий, моля ви се, между Мая Манолова, Христо Иванов и някакви други лоши хора да го спрат да ни приемат в Евро зоната. Това са глупости, сценарий няма. Има огромно количество съвършено разярени българи от съвършените глупости, които властта ни поднася последните месеци. Започва развръзка. На къде ще отиде никой не може да каже. Бойко Борисов е абсолютно ирелевантен в момента. Това да се хвали колко полицейски награди има в тази ситуация е абсолютно неадекватно.“

 Евгений Дайнов коментира също, че се готви да отиде на плаж при Ахмед Доган, а относно исканията на протестите направи аналог с протестите от 2013 година.

„Хората поискаха елементарното – да не ни управляват крадци и мутри, да има елементарен ред. Нито един закон не се спазва от самата власт. Цяло лето ни демонстрираха, че могат да правят каквото си искат, защото властта е у тях. За това на протестите се събират всякакви хора, то вече не е до ляво или дясно. Целта е да има елементарно правово управление. Христо Иванов обърна играта, защото намери начин да покаже как един български гражданин иска да стъпи на българска земя и някакви си мутри не му позволяват. В последствие се оказа, че те са служители на НСО. От това, всеки български гражданин разбра, че излизайки на улицата, той може да бъде бутан, бит, блъскан от някакви си мутри, които може да се окажат държавни мутри.  “

Политологът Евгений Дайнов каза, още че има война между главния прокурор Иван Гешев и президента и това е лично, заради отказа на Румен Радев по-рано да подпише назначаването му.  

„Обикновеният човек става гражданин, когато иска да се промени нещо и излезе на улицата. Бойко Борисов прави абсолютно всичко възможно да разгневи хората. То пак е описано в учебниците.  “

Цялото интервю на Анна Турлакова с Евгений Дайнов от предаването Репортер на Радио Стара Загора, чуйте в прикачения звуков файл.Още от категорията

Българите в Мюнхен излизат на протест тази неделя

Израз на безпомощността на правителството е премахването на палатковите лагери в столицата и големите градове на страната. Това заяви за Радио Стара Загора Диляна Чирпанлиева - студент по право в Мюнхен. Тя е и един от организаторите на протестите в..

публикувано на 07.08.20 в 16:49

Петър Славов: Това управление работи "на тъмно"

Координираната акция по премахване на палаткови лагери в столицата и други градове на страната е била предварително планирана и разкрива едно управление, което върши работата си „на тъмно“, заяви в интервю за Радио Стара Загора адвокат Петър Славов...

публикувано на 07.08.20 в 15:22

Защо кърменето е полезно за цялата планета?

"Да подкрепим кърменето за по-здрава планета" – това е мотото на Световната седмица на кърменето за 2020-та година, която се провежда от 3-ти до 7-ми август. По този повод Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ в Стара Загора организира среща..

публикувано на 07.08.20 в 13:42
Тракийски университет, Стара Загора

доц. Юлиян Ананиев: Все още има свободни места в специалностите на Медицинския факултет

През 2020/2012 обявеният прием в Медицинския факултет на Тракийския университет е за 55 души за специалност „Медицинска сестра“ и 20 души за специалност „Акушерка“ редовно обучение, бакалавърска степен, това каза за Радио Стара Загора деканът на..

публикувано на 05.08.20 в 10:21

Правителството няма целенасочени политики по отношение на децата

Трета седмица продължават протестите в цялата страна. Хора на различна възраст, социален статус и образование скандират „Оставка“, „Затвор“, „Мафията вън от политиката" и "Мутри вън". Исканията са две. Оставка на премиера и правителството, и оставка на..

публикувано на 01.08.20 в 14:11

Само мерките в здравеопазването и намаляването на ДДС за виното и бирата са адекватни

Пакетът от икономически мерки на правителството за борба с кризата са предизборни, някои вредни, а други дори без ефект. Така коментира за Радио Стара Загора мерките на стойност 2 млдр.лв., който обяви премиерът в помощ на бизнеса и хората, икономистът..

публикувано на 29.07.20 в 15:30

Как да се предпазим от мълнии, съветва инж. Христомир Иванов

Инцидентът, при който млада жена в село Турия загина от мълния на 26-ти юли, е третият подобен за последните шест месеца, коментира инж. Христомир Иванов, експерт по мълниезащита. В два от случаите хората са били с животни навън в полето.  Как да..

публикувано на 28.07.20 в 09:05

За протестите, намаленото ДДС за книгите и „Вечер на талантите“

В тези протести виждам зараждане на гражданско общество у нас и ме радва, че много млади хора участват. Акцията на Христо Иванов на „Росенец“ ме обнадежди, че народът се събуди и това е начинът да покажем, че не искаме да търпим беззаконие. Хората..

публикувано на 26.07.20 в 13:45
Андрей Райчев

Андрей Райчев: В никакъв случай промените, предложени от Бойко Борисов няма да успокоят протестите.

Действията на Бойко Борисов показват, че той преценява протеста като слаб, това каза в сутрешното предаване „Репортер“ на Радио Стара Загора социологът и политолог - Андрей Райчев. „Силата на протеста е, че не припознава политическите лидери като..

публикувано на 24.07.20 в 09:44

Диян Димитров: Ще осигурим бъдеще на ТЕЦ „Марица - изток 2“

Амбициите са ТЕЦ „Марица-изток 2“ да продължи да работи със същия капацитет, както досега, въпреки неизвестните около „Зелената сделка“ и това, което предстои.Това каза в пространно интервю за Радио Стара Загора Диян Димитров, член на Съвета на..

публикувано на 23.07.20 в 15:48