Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Жители на Старозагорските бани разтревожени от незаконна сеч

Снимка: БТА

Жителите на село Старозагорски минерални бани са разтревожени от сериозната сеч в гората, непосредствено след последните къщи на ул. „Пирин“. В почивните дни са били изсечени голям брой здрави дървета – дъб и бор. Работниците не са показали на хората никакви официални документи за сечта – разрешително или заповед. Гората е частна собственост и се намира в землището на съседното село Сулица. „Притеснени сме, че с прочистването на гората ще се парцелира терена, за да се разпродаде на високи цени за бъдещо строителство на вили“ , алармира чрез  Радио Стара Загора Михаил Михайлов:

Кметската наместничка на с. Сулица не бе открита за коментар. Кметският наместник на Старозагорските минерални бани Станчо Станев поясни, че селото няма свое землище. „Сечта се извършва в частна гора, собственикът не е длъжен да ме уведоми“, каза Станев.


Още от категорията

Граждани и общински служители заедно почистват и боядисват

Една прекрасна инициатива постепенно набира скорост в Стара Загора. Граждани и общински служители заедно почистват и боядисват огради, пейки и детски съоръжения в детските площадки на града. Адмистративните бюра кординират дейностите по места, а община..

публикувано на 07.08.20 в 11:17

Пожарникари благодарят на кмета на Дълбоки

Благодарствен адрес до кмета на старозагорското село Дълбоки изпрати комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН Стара Загора.  В него се казва, че в процеса на локализирането на сложния пожар, възникнал на 25 юли 2020 г. , кметът Бальо Иванов  е бил..

публикувано на 07.08.20 в 10:56

План за интегрирано развитие разработва Община Казанлък

Община Казанлък разработва „План за интегрирано развитие на община Казанлък  за периода 2021 – 2027 г." - основен стратегически документ на общинско ниво за програмния период 2021- 2027. В тази връзка Община Казанлък провежда анкетно проучване до всички..

публикувано на 07.08.20 в 10:54

Възстановено и спокойно е движението към магистрала Тракия

Безпрепятствено е движението на автомобилния поток през мястото на блокадата на изхода на Стара Загора към АМ Тракия. Само неколцина униформени и един служебен автомобил са до летището на града. Това установи репортерската проверка на екипа на Радио..

публикувано на 07.08.20 в 10:20

Първан Симеонов: Протестът очаква своя шанс през есента

Нормално е да има лека ескалация на протеста снощи, но засега по-скоро изглежда, че нивото на напрежение върви надолу и очаква своя шанс през есента. Полицията рано или късно трябваше да направи това, което е необходимо по устав. Това мнение изрази..

публикувано на 07.08.20 в 10:13

Без задържани при полицейската акция срещу палатковия лагер край Стара Загора

След полицейска операция тази нощ палатките на протестиращите до летището на изхода на  Стара Загора бяха премахнати и движението по първокласния път I-5, свързващ града с АМ „Тракия“ e напълно възстановено.  Операцията се проведе около 4.30..

публикувано на 07.08.20 в 09:58

Затворят временно участъкът от ул. „Москва“ в Казанлък заради ремонт на надлез

Във връзка със строително-монтажните дейности по основния ремонт на надлез „Катекс“ и риска от възникване на опасност за сигурността на движението в петъчния ден, 07.08.2020 г., за времето от 08.00 часа до 17.00 часа със Заповед на Кмета се въвежда..

публикувано на 07.08.20 в 09:29

Три пожара през изминалото денонощие са гасили огнеборците в Старозагорско

Три пожара през изминалото денонощие са гасили огнеборците в Старозагорско. Това съобщи началникът на Районната служба комисар Антон Колев. От началото на седмицата, от 3 август до днес, екипите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 07.08.20 в 09:05

Премахнаха палатковия лагер на пътя Стара Загора - Хасково, протестиращите остават в района

Полиция и жандармерия премахна палатковия лагер на пътя Стара Загора - Хасково край летището. Акцията по разчистване на кръстовища и пътища от протестиращи се провежда едновременно в цялата страна, съобщиха от МВР. Подходът към АМ „Тракия“ и..

обновено на 07.08.20 в 08:41

Стара Загора в помощ на хасковлии

Стара Загора върна жеста за помощта на хасковлии, които се включиха в блокирането на пътя край летището. Протестиращи от Стара Загора бяха на антиправителствения митинг в Хасково снощи. В звуковия файл чуйте репортаж на Христо Христов.

публикувано на 07.08.20 в 08:27