Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Начев, политолог: Предсрочни парламентарни избори ще бъдат в полза на ГЕРБ

Бъдещето на кабинет „Борисов 3“ към момента изглежда сложно, тъй като никакви персонални промени не могат да удовлетворят протестиращите. Така коментира политическата ситуация в страната политологът Иван Начев. Според него кризата по-скоро се задълбочава, а това се дължи на ината на управляващите да чуят недоволните, както и на това, че все повече млади хора от различни прослойки на обществото се присъединяват към протестите. Въпреки това, Иван Начев прогнозира, че ако някой ще спечели от евентуални предсрочни парламентарни избори това отново ще бъдат управляващите в лицето на ГЕРБ, тъй като на новите политически фигури им е нужно време, за да създадат свои платформи и да станат разпознаваеми за избирателите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Шофьор самокатастрофира на пътя Ракитница -Чирпан

В 8:40 ч е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя Ракитница-Чирпан, след с. Ракитница . По първоначална информация е самокатастрофирал лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж. Пострадал е водачът, обслужен е амбулаторно и е..

публикувано на 31.08.24 в 11:00

Учени от България, Италия и Иран взимат участие в XV-та научна конференция в Казанлък

XV-та конференция “Проблеми и изследвания на тракийската култура“ бе открита в Исторически музей-Казанлък от директора му д-р Момчил Маринов и кмета на Казанлък Галина Стоянова. Днес е вторият ден на конференцията . Той е обединен от темата за..

публикувано на 31.08.24 в 10:00

Облачно и дъждовно в последния ден на август

В Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и..

обновено на 31.08.24 в 08:28

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Националния събор на каракачаните в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова днес  ще бъде гост на национален събор на каракачаните в България. Традиционно  съборът се провежда в местността „Карандила" край  Сливен. Началото на 31-то издание на събора ще бъде дадено в 10.30 часа в зоната на т.нар...

публикувано на 31.08.24 в 08:00

Започва ваксинация с новите варианти ваксини срещу COVID-19

В първата половина на септември 2024 г. започва есенно-зимната кампания за прилагането на новите вариантни ваксини  COMIRNATY JN.1  срещу COVID-19.  Имунизациите ще се извършват  в имунизационния кабинет на РЗИ – Стара Загора: гр. Стара Загора, ул...

публикувано на 30.08.24 в 16:07

Споразумение за сътрудничество подписаха община Казанлък и БАН

Споразумение за сътрудничество между община Казанлък и Българската академия на науките подписаха днес на връх 10-годишния юбилей на Регионалния академичен Център (РАЦ) в Казанлък. Споразумението има за цел да се координират различни съвместни дейности,..

публикувано на 30.08.24 в 15:43

Още 10 бойни пистолета задържаха на "Лесово"

В рамките на седмица на пункта "Лесово" са задържани 20 бойни пистолета. И в двата случая оръжието е открито в  камиони, управлявани от турски граждани, пътуващи транзитно от Турция за Германия. След като във вторник Окръжният съд в Ямбол..

публикувано на 30.08.24 в 15:38

РЗИ откри в Стара Загора опаковки с енергиен прах в търговски обекти

Регионалната здравна инспекция е установила наличието на опаковки от продукта, представен като енергиен прах, в търговски обекти в Стара Загора. Това обяви директорът на РЗИ-Стара Загора д-р Недялка Кабаджова. Спешни проверки за предлагането на..

публикувано на 30.08.24 в 13:40

Община Тополовград ще кандидатства за нова социална услуга в село Устрем

Общинският съвет в Тополовград даде съгласието си общината да кандидатства по процедура „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“ чрез..

публикувано на 30.08.24 в 13:18

Биорали с магарешки каручки в Гурково под патронажа на Тракийския университет

Гурково ще е домакин за 35-и път на единственото по рода си в България Биорали с магарешки каручки, което ще се проведе на 1 септември.  Стартът ще бъде даден в 10 часа с магарешки химн и  от президента на уникалното състезание, който пристига с..

публикувано на 30.08.24 в 12:54