Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Затварянето на автомагистрала „Тракия“ крие рискове

Затварянето на автомагистрала „Тракия“ крие рискове. За да се избегнат тежки пътно-транспортни произшествия, протестиращите граждани не бяха допуснати да стигнат до аутобана снощи. Това заяви в обедните часове на брифинг комисар Илиян Илиев, началник на „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР – Стара Загора.

Искам да бъда разбран правилно. Това го правим с цел тяхната безопасност“, подчерта комисар Илиев. Той се аргументира, че всеки опит за излизане и спиране на трафика по високоскоростен път на необозначени места е опасно.

Вчера полицията е получила уведомление от община Стара Загора за заявено протестно автошествие от езеро "Загорка" през централния булевард „Патриарх Евтимий“, квартал „Кольо Ганчев“ до новото кръгово движение. След последвали разговори с организаторите на събитието, органите на реда разбират намерението им да блокират движението по магистралата. След шествието обаче, протестиращите преминават към гражданско неподчинение. Във фейсбук недоволните по недвусмислен начин са показали, че имат намерение да блокират движението в двете посоки на „Тракия“, поясни той.

По информация на полицията в шествието са участвали около 80 автомобила и близо 150 лица.

Път  I – 5, свързващ Северна и Южна България, остава затворен вече над 20 часа. Осигурени са обходни маршрути. 

Тази сутрин един от протестиращите е успял да заобиколи полицейския кордон. Тече проверка по случая.

Още от категорията

Съдът отмени ПУП на „Бедечка“ като незаконосъобразен за 10 имота

Подробният устройствен план на „Бедечка“, с който местността от квартал се превръща отново в парк, се отменя частично като незаконосъобразен, става ясно решенията по десет дела на Административния съд на Стара Загора. Те бяха образувани по жалби на..

публикувано на 06.08.20 в 15:27

800 милиона евро за българската наука от ЕС са достижима цел

800 милиона евро финансиране за научни изследвания и иновации е достижима цел за българската научни звена и университети от Научно-изследователска програма „Хоризонт Европа“ 2021 -2027 година на ЕС , заяви в интервю за Радио Стара Загора проф...

публикувано на 06.08.20 в 14:11

Президентът Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

Анализ на ситуацията в страната - това е първата част от проект на Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава. При представянето в резиденция „Бояна“ президентът Румен Радев заяви, че наследството на..

публикувано на 06.08.20 в 12:46

Томислав Дончев: Има междинен вариант - оставка на правителството през септември

След като премиерът Бойко Борисов заяви вчера, че е готов да се оттегли, като правителството продължи да работи, тази сутрин се събра Съветът на управляващата коалиция.  Вицепремиерът Томислав Дончев обобщи по-рано днес обсъжданите варианти в..

публикувано на 06.08.20 в 12:43

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък. Той е монтиран на централно място, на паркинга зад Пощата ще работи от понеделник до петък от 08,00 ч. до 12,00 ч. и от 14,00 ч. до 18,00 ч.. Гражданите ще..

публикувано на 06.08.20 в 12:23
Лични документи

Близо 20 хиляди лични карти вече са подменени в ОД на МВР-Стара Загора

Близо половината лични карти, които изтичат през тази година в област Стара Загора, вече са подменени, информира Марина Калъчева, началник на звено „Български документи за самоличност“. До края на 2020-та изтичат още 23 хиляди документа...

публикувано на 06.08.20 в 13:00

Интензивен е трафикът през обходните маршрути

Интензивен е трафикът на движение през алтернативните маршрути, поради затворения подход към АМ Тракия. Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Стара Загора главен инспектор..

публикувано на 06.08.20 в 11:32
Архив

Локализиран е пожарът в района на община Любимец

Локализиран е пожарът, който горя снощи в района на община Любимец, между селата Оряхово и Георги Добрево. Пламъците са обхванали около 1400 дка сухи треви и храсти. На място е останал един дежурен екип на пожарна безопасност. Припомняме, че..

публикувано на 06.08.20 в 09:33

Започва е-прием за ясли и детски градини в община Казанлък

От днес, 06 август 2020 г., родителите могат да регистрират заявления за прием на деца в електронната система за избраното от тях детско заведение  – ясла или детска радина в Казанлък. До 17 август, включително, родителите, които искат да..

публикувано на 06.08.20 в 09:26

Община Стара Загора ще предложи социални жилища на останалите без дом от кв. Лозенец

Цели семейства са останали на улицата след като домовете им са били съборени при   започналата акция по премахване на незаконни постройки в кв. Лозенец в Стара Загора. Повечето деца са приютени от биологични роднини, съседи и приятели. Има..

публикувано на 06.08.20 в 09:17