Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестиращите в Стара Загора зоват кмета да поиска оттегляне на полицията

Протестиращите граждани, които пети ден продължават да бъдат на пътя между Стара Загора и Хасково, излязоха с декларация, в които призовават кмета на Стара Загора Живко Тодоров да поиска оттеглянето на полицията от блокадата. Публикуваме отвореното им писмо без редакторска намеса.

До: Областния управител на област Стара Загора, Кмета на община Стара Загора, Директора на ОД на МВР Стара Загора,
Директора на звено „Охранителна полиция“, Директора на ОПУ-АПИ Стара Загора, регионалните и национални медии

"Уважаеми госпожи и господа,

Във връзка с изразеното от кмета на община Стара Загора желание да се включи в казуса с блокирането на нашето преминаване към детелината на АМ „Тракия“, ние смятаме, че макар и закъсняло, отношение от негова страна действително е необходимо.

От 31.07.2020 г., ние сме блокирани на участък от път I-5 в Стара Загора от полиция и жандармерия. След многократни устни запитвания от наша страна към съответните органи, ни беше отговорено, че преминаването ни е блокирано от същите с цел осигуряване на нашата безопасност.

При разговора с кмета на община Стара Загора на 03.08.2020 г. ни беше предложено да отправим към него писмено заявление за провеждане на автомобилно шествие до детелината на АМ „Тракия“.

Считаме предложението за неуместно, дори обидно. Нашето желание е единствено да преминем по републиканския път и отстояваме конституционното си право. Кметът на община Стара Загора има правомощия да поиска оттегляне на органите на реда и очакваме от него да пристъпи към незабавни действия."


Още от категорията

Два пъти по- малко мед е произведен през тази година в Ямболско

Два пъти по- малко мед е произведен през тази година в Ямболско, в сравнение с миналата година. Според пчеларите, сушата и нерегламентираното използване на препарати за растителна защита са основната причина за слабата реколта.   Добивът  в..

публикувано на 26.10.20 в 08:43

Кризата Ковид-19 не е засегнала строителния бранш

Липсата на квалифицирана работна ръка продължава да е основния проблем на строителния бранш и в дните на пандемия. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора по повод празника на строителите Димитровден.  Кризата, заради тежката епидемична..

публикувано на 26.10.20 в 08:32

Трима министри са под карантина след положителният тест за Covid-19 на премиера Бойко Борисов

Трима министри са поставени под карантина заради положителния тест за Covid-19 на премиера Бойко Борисов. Вчера в социалната мрежа министър председателят обяви, че е с коронавирус и вече е уведомил столичната РЗИ, която започна епидемиологично..

публикувано на 26.10.20 в 06:26

Днес е празникът на Сливен

Празникът на Сливен, който се отбелязва на Димитровден ще започне с празнична Света литургия в централния храм „Св.Димитър“. От 9 ч. е ритуалът по вписването в паметната лауреатска книга на носителя на наградата „Добри Чинтулов“. Носителят на наградата е..

публикувано на 26.10.20 в 06:15

Близо 5800 старозагорци ще почерпят днес

2 950-ма са старозагорците, носещи името Димитър. На Димитровден ще почерпят и 876 господа с кратката му форма Митко, а с Митьо – 163, Митка-79, Митра – 41 и Мита- 16.  Общо имениците са 5837-ма. Дамите с име Димитрина са 276, Димка- 236,..

обновено на 26.10.20 в 06:11

327 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

327 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Това е 14,5 на сто от направените 2257 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал към полунощ. На първо място по брой новозаразени е София - 125, следва Благоевград..

публикувано на 26.10.20 в 06:10

Полицията в Стара Загора разследва убийство на 13-годишно момиче

Полицията в Стара Загора разследва убийство на 13-годишно момиче от село Скобелево, община Павел Баня. Разследването се осъществява под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. За престъплението е задържано момче на 14 години от същото село, обявиха от..

обновено на 25.10.20 в 16:44

Преминахме към зимното часово време

В 4 часа тази сутрин се върнахме с час назад  към астрономическото или зимно часово време. То ще продължи до последната неделя на март следващата година. Преминаването от лятно към зимно астрономическо часово време винаги става в последната неделя на..

публикувано на 25.10.20 в 09:22
Архив - юли 2020, блокада на пътя Стара Загора - Хасково

Две блокади на Подбалканския път при протеста идния четвъртък

Идният четвъртък ( 29 октомври) от 16:00 часа ще се проведе протест срещу дейността на Областното пътно управление - Стара Загора и отношението на институцията по повод проблемния участък на разклона за село Скобелево. Инициативата се организира ден..

публикувано на 24.10.20 в 15:36

Война на бракониерите на язовир "Копринка" обявиха риболовци

На среща днес над 100 души гласуваха правилата за риболова на язовира. Централната рибно-опазваща организация ще стопанисва рибното богатство на язовира с решение на Министерството на земеделието и храните следващите 5 години. От неправителствената..

публикувано на 24.10.20 в 15:14