Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Шести ден протестиращите лагеруват на пътя до летището в Стара Загора

Шести ден остава блокиран пътят от Стара Загора за Хасково и магистрала „Тракия“. Протестиращите остават на палатки в района на летището. Те настояват за оставки на правителството и главния прокурор, както и да бъдат пропуснати за автошествие през детелината на магистрала „Тракия“. Те са категорични, че ще останат докато исканията им не бъдат изпълнени. 

"За какво ги направи Бойко Борисов тези магистрали, като не ни дават да се движим по тях", попитаха протестиращите. 

Днес хората от палатковия лагер коментираха, че не биха приели и варианти за рокади в сегашното управление, включително и за експертно правителство без Бойко Борисов.

Имаме ясни искания, а именно оставки, не знам защо правителството реши, че с някакви неориентирани действия, като рокади в министерски съвет или с обясняване, че само те могат да спасят кораба, който те потапят, решиха, че могат да променят мнението на хората. Не виждам смисъл и в днешното събиране на ГЕРБ. Хубаво е, че си вярват, но очевидно хората не им вярват“, казаха на протеста.

А днешното събиране на ГЕРБ в София определиха и като самозабравяне.

Отвратително е това, което направиха днес, това е тотална демонстрация на самозабравяне, липса на елементарна връзка с реалността. За тези хора няма връщане назад към човещината. Много пъти съм чувала местни представители на ГЕРБ да призовават за загърбване на егото, но мисля, че първо трябва да призоват лидера си да го направи, след това да го изискват от обществото“, коментираха хората от палатковия лагер.

Протестиращите край Стара Загора припомниха, че не спират движението на автомобили, но полицията отбива пътуващите. Днес от палатковия лагер са поискали и официално обяснение от ръководството на полицията на какъв принцип се пропускат автомобили в блокирания участък, обясни Искра Михайлова.

От полицията са категорични, че докато има хора на пътното платно пътят ще остане затворен, за да се избегнат инциденти. Пропускат се автомобилите със специален режим на движение и на обществения транспорт. 

Още от категорията

Полицията в Стара Загора разследва убийство на 13-годишно момиче

Полицията в Стара Загора разследва убийство на 13-годишно момиче от село Скобелево, община Павел Баня. Разследването се осъществява под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. За престъплението е задържано момче на 14 години от същото село, обявиха от..

обновено на 25.10.20 в 16:44

Преминахме към зимното часово време

В 4 часа тази сутрин се върнахме с час назад  към астрономическото или зимно часово време. То ще продължи до последната неделя на март следващата година. Преминаването от лятно към зимно астрономическо часово време винаги става в последната неделя на..

публикувано на 25.10.20 в 09:22
Архив - юли 2020, блокада на пътя Стара Загора - Хасково

Две блокади на Подбалканския път при протеста идния четвъртък

Идният четвъртък ( 29 октомври) от 16:00 часа ще се проведе протест срещу дейността на Областното пътно управление - Стара Загора и отношението на институцията по повод проблемния участък на разклона за село Скобелево. Инициативата се организира ден..

публикувано на 24.10.20 в 15:36

Война на бракониерите на язовир "Копринка" обявиха риболовци

На среща днес над 100 души гласуваха правилата за риболова на язовира. Централната рибно-опазваща организация ще стопанисва рибното богатство на язовира с решение на Министерството на земеделието и храните следващите 5 години. От неправителствената..

публикувано на 24.10.20 в 15:14

Военната болница в Сливен търси доброволци

Военна болница - Сливен търси доброволци, санитари и медицински сестри за помощ в Ковид отделението , съобщи началникът на болницата д-р Илиян Комитов . Той призова личните лекари, техните медицински сестри и санитари да се включат в работата на..

публикувано на 24.10.20 в 13:46

Българският лекарски съюз се обяви за затваряне на нощните заведения

Българският лекарски съюз  призова за затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки, а всички спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция, да се провеждат без публика. Съюзът..

публикувано на 24.10.20 в 12:24

„Капачки за бъдеще“ събират и в Стара Загора в събота

Стара Загора се включва отново в националната кампания за събиране на капачки. Инициатор на кампанията капачки за бъдеще в Стара Загора е   Обществен дарителски фонд. Екипът му кани всички съпричастни към каузата   в  пункта, разположен..

обновено на 24.10.20 в 09:35

Болниците в областите с над 120 заболели на 100 хил. души спират плановия прием

Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият Covid структури с минимум 10% от..

публикувано на 24.10.20 в 08:28

Местим стрелките на часовника

През нощта в събота срещу неделя се връщаме към зимното часово време. Часовниците трябва да бъдат преместени с един час назад в 4 часа, тоест ще спим с един час повече. Сутрин ще се развиделява по-рано, вечер залезът също ще е по-рано. Към лятното време..

публикувано на 24.10.20 в 08:20

1589 са новите случаи на коронавирус у нас, в Старозагорска област - 95

1 589 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие, при направени 9 831 пи си ар теста, съобщи Националната информационна система. Това е 16,2 на сто от общия брой изследвани за последните 24 часа.  На първо място по брой..

публикувано на 24.10.20 в 08:13