Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежки фестивал с лятно кино организират в Стара Загора

По повод 12 август - Международен ден на младежта Община Стара Загора и Международния младежки център организират фестивал с лятно кино и интересни инициативи за младите хора от града и региона.

От 20.30 часа на сцената пред община Стара Загора ще бъде прожектиран филмът „12 А“, предоставен безвъзмездно от режисьорката Магдалена Ралчева, създател на Международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който се провежда в Стара Загора. За пръв път у нас филмът бе прожектиран на 3 юни 2017 г. в залата на Държавна опера Стара Загора, след церемонията по официалното откриване на петото издание на фестивала. Взаимоотношенията между ученици и учители, техните противоречия и израстването на зрелостниците са в основата на хитовата лента на 2017 г., която събра многобройни зрители в киносалоните.

Между 18.00 и 20.30 часа източно от сградата на общината ще се проведе младежко изложение, в което ще вземат участие 12 организации : Международен младежки център (ММЦ), Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Център за подкрепа за личностно развитие, MindHub, Скейтборд клуб Стара Загора, Център за европейски инициативи, Фондация „Дон Боско“, Туристическо Дружество „Сърнена гора“, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“,  Библиотека „Родина“ , Федерация „Зелени Балкани“.

Те ще представят информация за своите инициативи, към които могат да се присъединят младежите от града и региона.

ОТ ММЦ ще представят „Игри за ума“, които ще вдъхновят младежите да развият своето логическо мислене и да демонстрират своята креативност.

От MindHub ще предоставят възможност на деца и младежи да се потопят в света на програмирането чрез роботите Даш и Дот.

Планинари от Туристическо дружество „Сърнена Гора“ ще покажат как се подготвя раница за разходка в планината, как се работи с алпийски тролей и други важни насоки за младите хора с интерес към планинарството.

От Скейтборд клуб Стара Загора пък организират работилница за въведение в скейтбординга под формата на уроци за всички желаещи, както и демонстрация от вече практикуващите младежи.

От Библиотека „Родина“ са подготвили детски куклен театър, а еколозите от „ Зелени Балкани“ ще разкажат истории на птици, които са настанени в техния Спасителен център за диви животни.

Своите чуждестранни доброволци ще представи Център за европейски инициативи заедно с други любопитни теми, свързани с Европейския съюз и младежта.

Повече информация за програмата на събитието можете да видите на Фейсбук страница - https://www.facebook.com/events/730675424393895/.


Още от категорията

10 000 фиданки ще бъдат залесени край кв. "Дъбрава"

На 20 март от 10.00 ч. старозагорци ще се обединят около каузата - Стара Загора да бъде най-зеленият град в България. За втори път Община Стара Загора, Държавно горско стопанство - Стара Загора и Регионална дирекция по горите – Стара Загора обединяват..

публикувано на 08.03.21 в 17:32

Цветя в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми

Ротаракт - България и Фондация “Искам бебе”, подкрепени от община Стара Загора, ще даряват цветя на дамите за днешния Международен ден на жената 8 март в центъра на Стара Загора. Акцията е част от националната кампания “С цвете в ръка срещу..

публикувано на 08.03.21 в 15:39

Казанлък се готви за 27-то издание на Чудомировите празници

В Казанлък за 27-ми път ще се проведат Чудомировите празници, посветени на 130 години от рождението на Димитър Чорбаджийски – Чудомир и 125 години от рождението на неговата съпруга Мара Чорбаджийска. В програмата на празниците, които ще се открият на..

публикувано на 08.03.21 в 15:06

Бежанки, намерили дом в България, разкриват лицата си в изложба

Бежанки, намерили дом в България, ще разкрият лицата си в изложба, подготвяна от "Мисия Криле".  Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Диана Димова от фондацията. „Искаме да представим техните лица и послания към българските жени. Те казват..

публикувано на 08.03.21 в 14:11

Близо 300 семейства на новородени е подкрепила Община Стара Загора през годината

Общо 284 семейства на новородени са получили финансова подкрепа от община Стара Загора през 2020 година. „Стойността на изплатените средства на 142 100 лева“, посочи д-р Антония Тодорова, началник на отдел „Здравеопазване и социални дейности“.  Сред..

публикувано на 08.03.21 в 13:33

Пътуването на изложбата "Старозагорки - известни и незаслужено забравени" продължава

Фондация "Мисия Криле" организира представянето на фото-документална изложба „Старозагорки – известни и незаслужено забравени“ в дните от 8 до 12 март. Изложбата може да се посети от 10:00 ч. до 17:00 ч. в двора на Комплекса за социални услуги за деца и..

публикувано на 08.03.21 в 12:53

Продължава кампанията по озеленяване и облагородяване на Ямбол

Кампанията за озеленяване и облагородяването на Ямбол продължава вече няколко месеца. До момента с усилията на общината и доброволци са засадени вече над 9000 дървета от видовете черен бор, цер и хималайски кедър в парк „Боровец“.  В един..

публикувано на 08.03.21 в 09:16

Изплащането на пенсиите и добавките от 50 лева към тях започва от днес

Изплащането на пенсиите за март и еднократните допълнителни суми от 50 лева към тях ще бъде в периода от днес до 22 март, съобщиха от пресцентъра на НОИ. Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2,1 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща за пореден..

публикувано на 08.03.21 в 07:25

Отбелязваме Международния ден на жената - 8 март

Днес е Международният ден на жената - 8 март. Осми март се отбелязва, за да се подчертаят постиженията на жените в света без оглед на национални, етнически, езикови, културни, икономически и политически различия между тях, съобщава БТА  Започва да се чества..

публикувано на 08.03.21 в 07:03

497 са новите случаи на коронавирус

497 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са около 16,7% от направените 2 971 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Като излекувани са отчетени 385 души, починали са 21. Броят на хоспитализираните е 5 776...

публикувано на 08.03.21 в 05:18