Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Христо Панчугов: Промените в изборното законодателство са вредни и създават съмнения

Христо Панчугов

„Протестите и липсата на оставка правят умерения изход от кризата в България все по-малко възможен“. Това заяви в коментар на ситуацията в страната политологът Христо Панчугов. 

Преподавателят в Нов български университет определи като очакван спадът на масовостта на протестите, но подчерта, че с това необходимостта от промяна не намалява. Според политическият анализатор мнозинството не дава ясен отговор на въпроса „кой управлява страната“. 

Повече от 60 дни протестът иска оставката на Бойко Борисов не защото не го харесва, а защото смята, че някой диктува на министър-председателя какви политически решения да бъдат взимани“, отбеляза Христо Панчугов. По повод предложението за промени в Конституцията и свикването на Велико народно събрание политологът заяви, че и двата хода не са били добре отиграни. 

Панчугов определи проектът на ГЕРБ за Основен закон за видимо претупан, посредствен и безкрайно вреден за всяка една демократична държава. Преподавателят в НБУ предупреди депутатите, че с поредните промени в Изборния кодекс, непосредствено преди предстоящия вот, създават сериозни съмнения върху изборния процес.

Още от категорията

Поставят въртящо се земно кълбо в центъра на Стара Загора

Атрактивно въртящо се земно кълбо ще бъде поставено в центъра на Стара Загора под формата на 25-тонен фонтан от масивен гранит, съобщиха от Общината. Монументът ще бъде съставен от две части. Едната е гранитна сфера с диаметър 150 см, която ще бъде..

публикувано на 05.03.21 в 10:27

Започна довършването на болницата в Ямбол

  Строителната фирма от Несебър спечелила  обществената поръчка за „Доизграждане на Новата болница в Ямбол“ е започнала работа по обекта. Прогнозната стойност е от 21 999 960 лева без ДДС, а фирмата е предложила за доизграждане на обекта сумата от  21..

публикувано на 05.03.21 в 10:15

Над 70 процента от задължените в област Хасково декларират данъци електронно

Над 70 процента от физическите лица в Хасковска област декларират данъците си електронно, съобщиха от офиса на НАП в Хасково. Почти 1000 са приетите до тази сутрин декларации за доходи. От тях 200 са били подадени на място в НАП в салона за клиенти, 64 чрез..

публикувано на 05.03.21 в 09:51

Започва предизборната кампания

Предизборната кампания се открива днес, 30 дни преди вота на 4 април. Тя ще продължи до 24 часа на 2 април. Според приетите от Централната избирателна комисия правила за условията и реда за провеждане на  кампанията, предизборната агитация е забранена 24..

публикувано на 05.03.21 в 08:55

Ясно време и добра видимост за водачите на МПС на територията на старозагорска област

С ясно време, добра видимост и движение без ограничение започва днешния 5 март за водачите на моторни превозни средства на територията на старозагорска област. На проходите Шипка и Република пътните настилки са частично заледени и обработени, а..

публикувано на 05.03.21 в 07:43

Подкрепен е проект за кръгово движение на проблемно кръстовище до Свиленград

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Хасково подкрепи на свое заседание днес проект за изграждане на кръгово движение на проблемно кръстовище до свиленградския квартал "Капитан Петко войвода", съобщиха от пресцентъра на държавната..

публикувано на 04.03.21 в 17:37

Започна довършването на болницата в Ямбол

  Строителната фирма от Несебър спечелила  обществената поръчка за „Доизграждане на Новата болница в Ямбол“  е започнала работа по обекта. Прогнозната стойност е от 21 999 960 лева без ДДС, а фирмата е предложила за доизграждане на обекта сумата от 21..

публикувано на 04.03.21 в 17:12

Татяна Димитрова: Нисък е процентът на болни или карантинирани ученици в старозагорска област

От днес учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се връщат в класните стаи за период от две седмици, съгласно ротационния план на обучение, изготвен от просветното министерство. Към подготовка в електронна среда преминават децата от 5-и, 10-и и 11-и клас,..

публикувано на 04.03.21 в 16:07
Рали Швеция, втори кръг от Световния шампионат по автомобилизъм (WRC) през сезон 2021

За 25 път Бургас посреща дамско рали

25-то поредно издание на дамското рали „Елена Апостолова“ ще се проведе тази събота, 6 март, в Бургас. Състезанието традиционно е посветено на женския празник 8 март. Това съобщи за Радио Стара Загора организаторът на ралито Гергана Апостолова...

публикувано на 04.03.21 в 16:04

Новата пречиствателна станция на Чирпан работи съобразно всички еконорми

На всички екологични изисквания отговаря новата градска пречиствателна станция на Чирпан. Технологията й гарантира пречистването на биогенните елементи - азот и фосфор на отпадъчните води от канализационната мрежа, обобщи координаторът на..

публикувано на 04.03.21 в 15:53