Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Малките фирми трябва да изберат доставчик на ток до юни 2021 г., за да не плащат по-скъпо

Снимка: БГНЕС

Близо 300 хил. малки фирми излизат на свободния пазар на електроенергия от 1-ви октомври. А на 10 септември изтече първият срок, в който те можеше да изберат и сключат договор с търговец на енергия.

Ако някоя малка фирма не е успяла до 10 септември да посочи свой нов доставчик на ток, ще продължи да бъде обслужвана от досегашния, но по условията на нов типов договор, утвърден от КЕВР. Този договор може да бъде прекратен от клиента във всеки един момент, когато той си избере доставчик на свободния пазар. Този договор ще действа само до 30 юни 2021 година, а неизбралите търговец до тази крайна дата рискуват да получават по-скъпа енергия от т.нар. доставчици от последна инстанция, обясни за Радио Стара Загора енергийният експерт Антон Иванов. 

Още от категорията

Калоян Стайков: Емитирането на нов дълг е добра антикризисна мярка

Попълването на фискалния резерв с емитиране на дълг е добра идея. Така коментира решението на правителството да изтегли нов дълг от 5 млрд. лева от международните пазари икономистът Калоян Стайков от Института за пазарна икономика. Според него е..

публикувано на 18.09.20 в 16:09

Александър Сиди: Независимостта на ЦИК ще осигури прозрачен изборен процес

Подкрепяме предложението на ПП ГЕРБ Централната избирателна комисия да осигури придобиването, съхраняването и логистиката на изборните машини. Тя е независим орган, в който има квоти на всички политически сили и е нормално да бъде натоварена с тази..

публикувано на 18.09.20 в 16:00
Георги Гьоков

Георги Гьоков: БСП няма да подкрепи изборните промени

Предложенията на ГЕРБ за промени в изборния кодекс няма да бъдат подкрепени от БСП, коментира за радио Стара Загора народният представител от БСП Георги Гьоков. Предложението на ГЕРБ за смесена система на гласуване, машинно и с хартиена бюлетина в..

публикувано на 18.09.20 в 13:52

Йордан Арабаджиев: Очакваме кризата в международните превози да се задълбочи

По последни данни в цяла Европа има недостиг на превозни средства, това е една много сериозна криза и за българския транспортен бранш. Част от превозвачите се насочват към друг бизнес, а вече изпитваме недостиг и на кадри. Това каза за Радио Стара..

публикувано на 18.09.20 в 08:59
Румяна Грозева

Румяна Грозева: Речта на Урсула фон дер Лайен беше много балансирана, показаха се положителните неща, но и че има проблеми

„Много силен акцент в речта: Европейските ценностите не са за продан, но в същото време те са уязвими. Другият много важен акцент бе върховенството на закона“, коментара първата годишна реч „За състоянието на съюза“ на председателя на ЕК Урсула фон..

публикувано на 17.09.20 в 11:10
Регионален исторически музей, Стара Загора

Спомените на Христо Шиваров описват Старозагорското въстание

Днес отбелязваме 145 години от Старозагорското въстание. Събитието наречено в литературата Тракийското съзаклятие или Старозагорското приключение е опит за организиране на  всеобщо въоръжено въстание през септември 1875 година. В средата на 70-те години..

публикувано на 16.09.20 в 15:53

Юлиан Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ „Подкрепа“: Санкцията от 1000 лева е с цел формиране на отговорност у родителите на учениците

През вчерашният ден от Синдиката „Образование“ към КТ „Подкрепа “ излязоха с предложение родителите, които не се явят в училище до 1 час след повикване от страна на учител или директор да вземат болното си дете да бъдат глобявани с 1000 лева...

публикувано на 15.09.20 в 15:31

Кръстовден е ден за строг пост

На 14 септември се отбелязва един от големите празници в православния календар - Въздвижение на Светия кръст Господен. В този ден, популярен като Кръстовден, църквата приканва вярващите да се поклонят на Кръста като оръдие на Христовата победа над..

публикувано на 14.09.20 в 13:35

Политолог: "Промените в изборното законодателство са вредни и пораждат съмнения"

„Протестите и липсата на оставка правят умерения изход от кризата в България все по-малко възможен“ . Това заяви в коментар на ситуацията в страната политологът Христо Панчугов . Преподавателят в Нов български университет определи като очакван..

публикувано на 11.09.20 в 11:52
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Въвеждането на нови данъци в ЕС е неизбежно

Създаване на фискален и данъчен съюз е необходима стъпка от страна на Европейския съюз, за осигуряване на средства в Спасителния фонд за възстановяване на икономиките на страните - членки след кризата, предизвикана от КОВИД 19, коментира за Радио Стара..

публикувано на 10.09.20 в 16:19