Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разследват незаконна сеч край Котел

Районната прокуратура в Сливен е започнала досъдебно производство за извършена незаконна сеч в Държавно горско стопанство Котел, след като се е самосезирала по материали от пресата, съобщават от Апелативната прокуратура – Бургас. Извършено е претърсване на офиси в Държавното горско стопанство в град Котел, откъдето е иззета цялата документация за дърводобива.

Прокурори и полицаи са направили оглед на мястото на сечта, в местностите „Калугера" и" Боров чучур". Извършен е оглед в склад на търговско дружество, където е съхранявана част от отсечената дървесина. От там също е иззета документация. 

Предстои по досъдебното производство да бъдат назначени съответните експертизи, наред с това ще бъдат извършени и множество други следствени действия, съобщи административния ръководител на Районна прокуратура – Сливен Иван Иванов, но не пожела да коментира подробности по темата. Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас и Върховна касационна прокуратура. 

Информацията е на кореспондента ни Стоян Радев. Още от категорията

Три извънредни курса на автобус № 18 Б за Задушница в Ямбол

На 6 март, събота, когато Българската православна църква почита Задушница, в Ямбол автобус №18 Б ще изпълнява три извънредни курса до Гробищен парк – в 8:00 часа, в 9:30 часа и в 10:30 часа. По този начин курсовете стават общо осем за деня, в..

публикувано на 05.03.21 в 12:18

Депутатите отхвърлиха предложението да се договори доставка на „Спутник V“

Парламентът отхвърли предложението на най-голямата опозиционна партия правителството да има право да преговаря за доставка и на руската ваксина „Спутник V“. Министерският съвет да предприеме всички необходими действия за провеждане на своевременни..

публикувано на 05.03.21 в 12:16

Депутатите обсъждат предложението да се договори доставка на „Спутник V“

Депутатите обсъждат предложението на най-голямата опозиционна група правителството да договори доставки и на руската ваксина „Спутник V“ за страната. Очаква се депутатите да гласуват две решения – едното е да се възложи на правителството да обсъди с..

публикувано на 05.03.21 в 11:33

Пътната полиция започва нова акция

Пътната полиция започва нова акция след анализа на броя катастрофи през февруари. Той показал, че основна причина за инцидентите е превишената скорост и неправилното пресичане на пешеходците. От пътната полиция обявиха, че миналия месец имало 310 тежки..

публикувано на 05.03.21 в 11:28

Поставят въртящо се земно кълбо в центъра на Стара Загора

Атрактивно въртящо се земно кълбо ще бъде поставено в центъра на Стара Загора под формата на 25-тонен фонтан от масивен гранит, съобщиха от Общината. Монументът ще бъде съставен от две части. Едната е гранитна сфера с диаметър 150 см, която ще бъде..

публикувано на 05.03.21 в 10:27

Започна довършването на болницата в Ямбол

  Строителната фирма от Несебър спечелила  обществената поръчка за „Доизграждане на Новата болница в Ямбол“ е започнала работа по обекта. Прогнозната стойност е от 21 999 960 лева без ДДС, а фирмата е предложила за доизграждане на обекта сумата от  21..

публикувано на 05.03.21 в 10:15

Над 70 процента от задължените в област Хасково декларират данъци електронно

Над 70 процента от физическите лица в Хасковска област декларират данъците си електронно, съобщиха от офиса на НАП в Хасково. Почти 1000 са приетите до тази сутрин декларации за доходи. От тях 200 са били подадени на място в НАП в салона за клиенти, 64 чрез..

публикувано на 05.03.21 в 09:51

Започва предизборната кампания

Предизборната кампания се открива днес, 30 дни преди вота на 4 април. Тя ще продължи до 24 часа на 2 април. Според приетите от Централната избирателна комисия правила за условията и реда за провеждане на  кампанията, предизборната агитация е забранена 24..

публикувано на 05.03.21 в 08:55

Ясно време и добра видимост за водачите на МПС на територията на старозагорска област

С ясно време, добра видимост и движение без ограничение започва днешния 5 март за водачите на моторни превозни средства на територията на старозагорска област. На проходите Шипка и Република пътните настилки са частично заледени и обработени, а..

публикувано на 05.03.21 в 07:43

Подкрепен е проект за кръгово движение на проблемно кръстовище до Свиленград

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Хасково подкрепи на свое заседание днес проект за изграждане на кръгово движение на проблемно кръстовище до свиленградския квартал "Капитан Петко войвода", съобщиха от пресцентъра на държавната..

публикувано на 04.03.21 в 17:37