Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общински детски комплекс - Ямбол откри новата учебна година

С музикално-артистична програма на 1 октомври беше открита новата учебна година в Общински детски комплекс-Ямбол. Специален гост на събитието беше председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков.

През учебната 2020/2021 година около 800 деца и ученици са записани в различните педагогически форми – клубове, школи и студиа. Те са разпределени в 56 постоянно и временно действащи групи. Екипът на ОДК предлага 24 клубни форми от областите „Наука и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“.  Обучението и участието в дейностите на ОДК е безплатно. Клубовете, школите и студиата са съобразени с интересите и свободното време на  учениците и се ръководят от  доказали се педагози.

В област „Наука и технологии“ децата имат възможност да се обучават в клуб по информационни технологии и клуб по математика с преподавател Катя Стоянова, в школите по английски и италиански език съответно с преподаватели Мирослава Алексиева и Боряна Стамболова. Клубът по „Български език и литература“ се ръководи от Анелия Георгиева. Преподавател в клуб „Моден дизайн“ и школа „Седмоцвет“ е Ангелина Косинкова. Учениците имат възможност да посетят и Клуб по приложно колоездене и безопасност на движението с преподавател Кънчо Илиев, както и клуб „Джуниър Мастър шеф“ с ръководител Пепа Данева.

В област „Изкуства“ децата се обучават в куклен театър „Светулка“ с ръководител Ангел Попов, в Школа по балет с ръководител Наталия Хаджикостова, в Студио за народни танци и фолклорна група „Зорница“ с преподаватели Надежда Колева и Нанка Колева. Вокално студио „Усмивки“, Школа по пиано и Школа по солфеж се ръководят от Виолета Величкова. Учениците могат да развият своя талант и в Студио за поп пеене с ръководител Паулина Чорбаджийска, както и в музикалните школи по цигулка и китара с преподаватели Стоянка Стефанова и Стойко Димитров. Ръководител на клуб „Художествена фотография“ е Стефан Каменов.

Децата и учениците имат възможност да посещават и няколко клуба в областта на спорта - баскетбол, футбол и шахмат. Техни ръководители са Валери Бъчваров, Емил Иванов и Росен Шивачев. Кариерното ориентиране и консултиране се ръководи от Кремена Костова и Иван Генов.


Още от категорията

Обновяват района около монумента Св. Богородица в Хасково

Започва ремонт и обновление в района около монумента Св. Богородица в Хасково. Статуята на Божията майка е най-високата в света и е вписана в рекордите на Гинес. Над 1 млн. лв са отделени за ремонта, а днес се сътоя и церемонията по първа копка...

публикувано на 17.05.21 в 13:28

Детският отдел на Библиотека "Родина" се включва в Националната библиотечна седмица

От днес до 21 май отбелязваме за 15ти път Националната библиотечна седмица. Библиотеки от цялата страна ще реализират различни инициативи насочени към техните читатели под надслов "Библиотеката ще ти помогне". В събитията посветени на кампанията се..

публикувано на 17.05.21 в 11:45

Градски електробуси и в Стара Загора

Европейският Зелен пакт изправя местните власти пред нови предизвикателства. Различни инициативи по пътя на прехода към нисковъглеродна градска среда реализира  управленският екип на Стара Загора. Подмяната на амортизираните стари автобуси и..

публикувано на 17.05.21 в 11:23
Светослав Илчовски

„Градус“ със сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски

Дружеството „Градус” подаде сигнал в Комисията за финансов надзор заради  твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски  пред парламентарната комисия за ревизия, ръководена от Мая Манолова, съобщиха от компанията, цитирани от БНР. В сигнала са приложени..

публикувано на 17.05.21 в 10:44

Започва втори прием по подмярка COVID 1 на ДФ "Земеделие"

ДФ „Земеделие“ отваря от 17 май до 4 юни 2021 г. прием на заявления за подпомагане по подмярка 21.1 "Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 1 от мярка 21 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани и малки и средни..

публикувано на 17.05.21 в 10:32

В Казанлък откриха Център срещу насилието над жени и деца

Община Казанлък определи с решение на Общинския съвет част от сградата на Младежкия дом в града на розите, където да заработи Центъра за  превенция на жени и деца, преживели насилие. Центърът е разкрит от СНЦ „Жените за Казанлък“. На жертвите на..

публикувано на 17.05.21 в 10:20

От юли започват ВиК ремонти в Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево

От началото на месец юли започват ВиК ремонти в Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Проектът е на стойност 100 мил.лв. и се финансира по програма „Околна среда“.  Ремонтите ще се извършват в канализационната мрежа в централната част на Стара..

публикувано на 17.05.21 в 09:29

151 нови случая на коронавирус у нас при 4 309 теста

151 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 309 теста през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 3,5 процента от изследваните.  В болница се лекуват 4 858 души, под..

публикувано на 17.05.21 в 06:12

Решението за секретар на РИК-Стара Загора ще се вземе от ЦИК

Централната избирателна комисия ще определи секретаря на Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора за предстоящия вот за народни представители на 11 юли 2021г. Това стана ясно след проведените днес консултации при областния..

обновено на 16.05.21 в 12:33

В Хасково не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия

Парламентарно представените в 45-то Народно събрание на Република България партии и коалиции не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия в Хасково. По време на консултациите, водени днес от Областния управител на област..

публикувано на 16.05.21 в 12:17