Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Вельов организира среща с културната общност в Стара Загора

Снимка: Александър Райчев

На 6 октомври от 17 часа в Историческия музей на Стара Загора в Лапидариума ще се проведе среща-разговор между музиканта и депутат от ГЕРБ Калин Вельов и представители на културната общност в града. 

Всеки има различни приоритети върху които смята, че трябва да се работи в момента в сектор култура, за това и искам да ги обсъдим с хората и заедно да коментираме възможните решения, каза за Радио Стара Загора Калин Вельов.

Имам желание да съм лесен за достъп до колегите. Ще се постарая да съм на линия и да помагам с каквото мога на колегите.

Досега се забелязва, че например музикантите от свободния сектор, акцентират върху възможността за по-голям процент българска музика в медиите. И към момента обществените медии и специално БНР обръща много внимание на българската музика, но по отношение на частните медии трябва да имаме поредица от срещи с АБРО, организацията, която обединява повечето оператори. Но просто няма как да принудиш частните оператори да рутират два пъти повече българска музика, ако не е съобразено с вижданията им или програмната схема.

Друг въпрос, който се поставя, например, е кой определя какво културно съдържание да съдържат учебниците по музика и култура“, каза Вельов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

воден режим

Старозагорското село Лозен е пред воден режим заради недостиг на вода

За проблем с водоподаването в старозагорското село Лозен от петък вечерта алармира кметския наместник Ваня Иванова. По думите и повече от половината село е останало без вода, а причината е авария на помпата в един от водоизточниците. Иванова съобщи,..

публикувано на 25.06.24 в 09:59

Старозагорските минерални бани предлагат пълноценен отдих и прохлада в летните горещини

Животът в Старозагорските минерални бани тече с пълна сила въпреки летните горещини, а курортното селище предлага възможност за пълноценен отдих и разходки в прохладните паркове и край езерото, съобщи кметът Станчо Станчев. Той допълни, че..

публикувано на 25.06.24 в 08:50

Остава частичното бедствено положение в Харманли и Любимец

В сила остава частичното бедствено положение в Харманли и Любимец заради пожарите. Продължава гасенето на пожара между селата Изворово, Черепово и Дрипчево, който вчера следобед се разгърна на площ от 10 000 декара.  Огнището е в трудно достъпна..

публикувано на 25.06.24 в 07:25

Горещото време продължава и днес

Времето ще бъде горещо, с възможни превалявания в следобедните часове. Жълт код за горещо време е обявен за седем области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Велико Търново и Русе. В следобедните часове ще се развива купеста и..

публикувано на 25.06.24 в 07:23

Изложба, посветена на 70 години от рождението на старозагорския художник Ботьо Ботев представят в Художествената галерия

На 26 юни /сряда/, от 18:00 ч., в западната зала на Художествена галерия – Стара Загора ще бъде открита изложбата „Диалози”, посветена на 70 години от рождението на старозагорския художник Ботьо Ботев (1954 – 2012). В експозицията са включени 40 творби –..

публикувано на 24.06.24 в 17:17

20 културни проекта са одобрени за финансиране от Община Хасково

За втори етап на финансиране по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково са постъпили 41 проекта на обща стойност 184 362 лв. Направленията, по които кандидатстват творците са: „Читалища“, „Културни инициативи“,..

публикувано на 24.06.24 в 16:44

Дни на водородната електромобилност се провеждат в Стара Загира

От днес до сряда Стара Загора е център на водородната електромобилност. Жителите на града имат възможност да се повозят безплатно на водороден автобус и да тестват първия в България водороден автомобил.  Събитието се организира от Българската..

публикувано на 24.06.24 в 16:40

За 1 работен ден: Директорът на социалната служба в Ямбол бе възстановен на работа и веднага уволнен

Само един работен ден е изкарал възстановеният на поста си от съда директор на Регионална служба „Социално подпомагане” – Ямбол Калоян Калиманов. Той бе върнат на заеманата от него длъжност, след като Върховният административен съд постанови, че..

публикувано на 24.06.24 в 16:40

Младежи от Стара Загора зарадваха децата от Центровете за настаняване от семеен тип

Активните млади старозагорци, членове на Съвета на младите омбудсмани и Младежки общински съвет, посветиха съботния ден – 22 юни,  на  децата от Центровете за настаняване от семеен тип и  реализираха  инициативата "С усмивка в Зоопарка". Събитието бе под..

публикувано на 24.06.24 в 16:34

Факултет „Техника и технологии" бе удостоен с наградата на Ямбол за празника на града

С  наградата на Ямбол по повод празника на града - Свети дух тази година  бе  удостоен Факултет „Техника и технологии" при Тракийски университет – Стара Загора за значителен принос в развитието на града. Факултетът е единственото висше училище в град..

публикувано на 24.06.24 в 16:16