Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Доц. Иван Начев: България ще остане в списъка на наблюдаваните

Когато се намира в тежка кризисна ситуация Бойко Борисов винаги раздава пари от държавния бюджет. С тези думи политологът доц. Иван Начев коментира мерките на правителството с допълнителните надбавки за пенсионерите и предложението за детските добавки за всички. Върховенството на Закона у нас е поставено под съмнение, но въпреки обсъждането, ние не можем да очакваме, че нашите проблеми ще бъдат решени от европейските институции. България ще остане в списъка на наблюдаваните, а в многогодишната финансова рамка на ЕС до 2027 година ще трябва отново да се предоговарят средствата за страната ни и това, което се случва у нас ще има дългосрочен ефект.  В предаването „Репортер“ доц. Начев изрази и становище, че колкото повече правителството бави подаването на оставката си, толкова повече опонентите на ГЕРБ ще имат време да консолидират избирателите си.

Целият разговор на Елена Недева чуйте в звуковия файл.
Още от категорията

Осмокласничка от Сливен е една от победителките в конкурса "Посланик за един ден"

Симона Василева е възпитаничка на ППМГ "Добри Чинтулов" в гр. Сливен и е едно от момичетата, които участват в конкурса на посолството на Великобритания в София за есе. През 2021 г. темата е  „Издръжливост, възстановяване и възобновяване“, а конкретният..

обновено на 08.03.21 в 15:41

Жената е двигател на промените в политиката

Жената в политиката не е ново явление. От началото на човешката история тя винаги е имала важна роля във вземането на обществени решения. През 1792 година  Мери Уолстънкрафт публикува "Защита правата на жените", където представя фундаменталните идеи на..

публикувано на 08.03.21 в 12:04

Сливен отбелязва 200 години от рождението на Раковски с изложба, документален филм и кръгла маса

С изложбата „Аз съм бил винаги българин“, документален филм и кръгла маса на тема „Георги Стойков Раковски – дипломатът на Балканите“ Сливен се включва в националните чествания по повод 200 години от рождението на родоначалника на..

публикувано на 08.03.21 в 09:24
Георги Киряков

Политолог: Очертава се спокойна предизборна кампания, без агресивна реторика

Най-голямо внимание в регистрираните вече партийни листи привлече отсъствието на Делян Пеевски в листите на ДПС. Анализът показва, че най-вероятно това е крачка на ДПС към търсене на по-широко отваряне към други партии за коалиране след изборите и заявка..

публикувано на 04.03.21 в 15:31

Виктория Кабаиванова има смели мечти и здрави криле

Виктория Кабаиванова е млада, любознателна, амбициозна, усмихната и красноречива. Обича дебатите и точните науки. Ученичка е в 11 „и“ клас в Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“- Стара Загора. Благодарение на инициативата “Посланик..

публикувано на 01.03.21 в 16:00

11-годишен математик е гордост за Димитровград

Талантливият 11- годишен Валентин Станчев от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград е може би най-активният участник в националните състезания по математика у нас. Не е пропуснал състезания по точната наука от първи клас до сега и от всяко едно се връща с..

публикувано на 01.03.21 в 15:12

Арх. Станиславов: Автомобилната индустрия е остров на стабилност за българската икономика

Автомобилната индустрия във времена на криза е остров на стабилност за българската икономика и работещите в сектора. Това заяви пред Радио Стара Загора/ БНР арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Автомобилния клъстер и на Българската..

публикувано на 01.03.21 в 11:42

Радост Овагимян: Има нужда от регистър на психолозите

Общ регистър на правоспособните психолози предвижда законопроект. Той вече е публикуван на първо четене, което предизвика цялата гилдия да се вдигне на крак и да изрази различни становища, коментира Радост Овагимян, психолог от Стара Загора. Тя..

публикувано на 01.03.21 в 11:12

Техники за справяне с капризите на детето

Безспорно всеки родител е изпадал в ситуации, в които се е чувствал безсилен пред детето си . Това не означава, че сме лоши родители, просто т рябва да се успокоим и да назовем с думи емоциите си, каза за Радио Стара Загора Анита Гергова от „Осъзнати..

публикувано на 28.02.21 в 11:31

Стоян Трифонов: Няма кампания за ваксините по селата

Никой за нищо не ни е търсил и оказал помощ за близо година от обявяването на пандемията у нас, както и за националния план за имунизация на населението. Това заяви за Радио Стара Загора Стоян Трифонов, зам.-председател на Националното сдружение на..

публикувано на 23.02.21 в 15:23