Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военният самолет „Спартан“ ще транспортира до София двете жени, които бяха настанени в реанимацията на МБАЛ-Ямбол

Снимка: Министерство на здравеопазването

Военният самолет „Спартан“ кацна на летище Безмер, за да транспортира до София двете жени, които бяха настанени в реанимацията на МБАЛ-Ямбол, съобщи на фейсбук страницата си Министерството на здравеопазването.
На място на летището проф. Костадин Ангелов, реанимационните и травматологичните екипи на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и болницата в Ямбол извършиха актуална оценка на състоянието на пациентките и прецениха, че е необходима допълнителна стабилизация със специализирана апаратура, медицински изделия и консумативи, каквито бяха докарани със самолета. Така до минимум ще бъде сведен рискът за двете жени по време на полета. Веднага след стабилизирането им военните пилоти и екипите на „Пирогов“ ще транспортират пациентките до София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Около 1300 са случаите на коклюш в България

Към момента случаите на коклюш в България са около 1300. Едва 100 от заразените са в болница, а нови смъртни случаи няма. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Според Кунчев мерките, които бяха взети - за намаляване на..

публикувано на 25.05.24 в 16:27

Александър Райчев: Хибридни атаки подкопават доверието в институциите и манипулират общественото мнение

С развитието на технологиите, изкуствения интелект (AI) и неговите генеративни способности - фалшивите новини онлайн и хибридните атаки все повече се засилват в международен план. В контекста на изборите партиите у нас все още не са усвоили тънкостите на..

обновено на 25.05.24 в 14:47

Миряни ще протестират пред Светия синод срещу избора на Сливенски митрополит

Миряни от Сливенската епархия ще протестират срещу избора на Сливенски митрополит. Те се събират в 15.30 часа пред Светия синод в София. Протестиращите настояват изборите да бъдат касирани и не приемат за Сливенски владика сегашните кандидати достигнали..

публикувано на 25.05.24 в 12:25

Изтичат сроковете за подаване на заявления за гласуване с подвижна секция и по настоящ адрес

Изтича срокът за подаване на документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. Документи могат да бъдат подавани и по електронен път, като в този случай не се изисква електронен подпис. До днес..

публикувано на 25.05.24 в 09:45
Община Сливен

Сливен е домакин на Международния фестивал „Приятелство без граници"

В Сливен днес започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници". Във фестивала ще се включат гости от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.  Дефилето на участниците ще бъде от 17.00 часа. То ще..

публикувано на 25.05.24 в 09:37

Старозагорската продукция „Красива птичка с цвят зелен” триумфира с "Аскеер"

Първата съвместна продукция на Драматичен театър „Гео Милев” и Старозагорската опера „Красива птичка с цвят зелен” бе отличена с "Аскеер" за най-добро представление на официална церемония в театър "Българска армия" снощи. Спектакълът е философска приказка..

публикувано на 25.05.24 в 06:42

Прогноза за времето

В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще се образува мъгла. През деня ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на..

публикувано на 25.05.24 в 06:37

Сливен отбеляза 24 май

В Сливен с празнично шествие от ученици, учители и граждани бе отбелязан 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, българската азбука просвета и култура. Многолюдното шествие завърши на централния площад пред паметника на „Хаджи Димитър", където бе..

публикувано на 24.05.24 в 17:10
Проход на републиката

Мотоциклетист загина при катастрофата в Прохода на Републиката

Мотоциклетист е загинал на място при катастрофата в Прохода на Републиката, съобщиха от полицията във Велико Търново. По първоначална информация в района на село Въглевци са се ударили турски тир и два мотоциклета.  Екипи на полицията отклоняват..

публикувано на 24.05.24 в 16:35

Искам Науката да е красива, вдъхновяваща, достъпна за учениците

Носителят на наградата "Аргира Жечкова" на община Сливен за 2024-та година е Росица Делчева . Тя е учител с 35 - годишен стаж, 19 от тях - като преподавател в ППМГ "Добри Чинтулов". Освен знания по Биология и Здравно образование, тя успява да увлече..

обновено на 24.05.24 в 13:26