Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

АРИР – Стара Загора работи по проект за преквалифициране на работници от мините

Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора работи по проект за преквалифициране на работници от въгледобивната промишленост за сектора на възобновяемите енергийни източници. Той е на стойност близо 325 хиляди евро и е финансиран по програма ЕРАЗЪМ + на Европейския съюз.

Осъществява се в партньорство с организации от още пет държави. 

Проектът е особено важен за нашия регион, особено в контекста на предстоящата "Зелена сделка". Проектът цели разработване на нова учебна програма, насочена към работещи във въгледобива с цел тяхната нова визия за професионална реализация, коментира за Радио Стара Загора координаторът от страна на Агенцията за регионално икономическо развитие София Савова.

Още от категорията

Новоизбраният кмет на Мъглиж д-р Душо Гавазов встъпи официално в длъжност

Новоизбраният кмет на Мъглиж д-р Душо Гавазов встъпи официално в длъжност. Той бе избран на проведените на 28 февруари извънредни местни избори в общината. До този момент в продължение на 9 години и половина д-р Гавазов бе на поста зам-кмет...

публикувано на 05.03.21 в 16:50

Старозагорки отбелязват 8 март с поход

Осмомартенският поход, организиран от Туристическо дружество "Сърнена гора" и Община Стара Загора и тази година ще се проведе. Това каза за Радио Стара Загора секретарят на дружеството Ваня Петкова. Събитието е в понеделник, Деня на жената...

публикувано на 05.03.21 в 15:38

Расте заболеваемостта от Covid-19 в Ямболска област

Продължава да се усложнява ситуацията в Ямболска област, заболеваемостта през последните дни достигна 240 на 100 000 население.  Броят на настанените в лечебни заведения продължава да се увеличава, уточни главният секретар на РЗИ-Ямбол Донка Желева.  „В..

публикувано на 05.03.21 в 14:53

Над 3000 литра гориво иззеха при спецоперация служители на ОДМВР – Стара Загора

Над 3000 литра гориво иззеха при спецоперация служители на ОДМВР – Стара Загора. За срок до 24 часа са задържани двама мъже, работата по досъдебното производство продължава под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора.  Специализираната..

публикувано на 05.03.21 в 14:19

682-ма души са ваксинирани за ден в Сливенска област

Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Повечето са получили първа доза от ваксината при личните си лекари, а останалите са хора, ангажирани с организацията и провеждането на изборите.    Над 5 000 са ваксинираните в областта от началото..

публикувано на 05.03.21 в 13:48

Пътната полиция започва нова акция

Пътната полиция започва нова акция след анализа на броя катастрофи през февруари. Той показал, че основна причина за инцидентите е превишената скорост и неправилното пресичане на пешеходците. От пътната полиция обявиха, че миналия месец имало 310 тежки..

обновено на 05.03.21 в 13:46

С още 2 млн. лв. европейско финансиране ще се направи велоалея от град Крън до град Шипка

650 000 лв. сме отпуснали през последните години за изграждане на велоалеи на територията на община Казанлък. С още 2 млн. лв. европейско финансиране ще се направи велоалея от гр. Крън до гр. Шипка, която се явява продължение на съществуващото трасе между..

обновено на 05.03.21 в 13:18

Три извънредни курса на автобус № 18 Б за Задушница в Ямбол

На 6 март, събота, когато Българската православна църква почита Задушница, в Ямбол автобус №18 Б ще изпълнява три извънредни курса до Гробищен парк – в 8:00 часа, в 9:30 часа и в 10:30 часа. По този начин курсовете стават общо осем за деня, в..

публикувано на 05.03.21 в 12:18

Депутатите отхвърлиха предложението да се договори доставка на „Спутник V“

Парламентът отхвърли предложението на най-голямата опозиционна партия правителството да има право да преговаря за доставка и на руската ваксина „Спутник V“. Министерският съвет да предприеме всички необходими действия за провеждане на своевременни..

публикувано на 05.03.21 в 12:16

Депутатите обсъждат предложението да се договори доставка на „Спутник V“

Депутатите обсъждат предложението на най-голямата опозиционна група правителството да договори доставки и на руската ваксина „Спутник V“ за страната. Очаква се депутатите да гласуват две решения – едното е да се възложи на правителството да обсъди с..

публикувано на 05.03.21 в 11:33