Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Още една паралелка в Казанлък е под карантина, заради заразен ученик с COVID-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

51 са новите случаи на COVID-19 в област Стара Загора, регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Сред новозаразените е ученик в 11 клас в Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Паралелката е поставена под карантина, а в гимназията се извършва крайна дезинфекция, съобщават от регионалната здравна инспекция. 

През последните две седмици се доказа дифузно разпространение на вирусната инфекция COVID 19, което се вижда и от увеличения брой на заразените в област Стара Загора. Тенденцията за нарастване на заразените от COVID 19, както и от други респираторни заболявания, се дължи на настъпилия есенно-зимен сезон и увеличените контакти между хората в затворени помещения.

На лице е и повишаване на броя на изследванията с PCR тестове в лицензираните медико-диагностини лаборатории.

РЗИ – Стара Загора призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.

Още от категорията

1024 случая на коронавирус за денонощие, 53 за област Стара Загора

1024 са новорегистрираните случаи на коронавирус за последното денонощие при направени 4 406 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.  210 са излекуваните за денонощието. Хоспитализираните са 1562 , от които 88 са в..

публикувано на 20.10.20 в 06:57

Увеличават се случаите на хепатит А в Старозагорска област

Нарастващият брой на заразени с коронавирус по света и у нас изправя лекарите пред трудности и предизвикателства. Това заяви в пространно интервю за Радио Стара Загора проф. д-р Лилия Пекова, началник на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ..

публикувано на 19.10.20 в 19:53

83 нови случая на Covid-19 в дома "Качулка" в Сливен

Отчетените днес 83 случая на Covid-19  Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище Качулка, са резултати от направени PCR тестове от последните няколко дни, съобщи кметът на Сливен Стефан Радев. Той предположи, че утре ще бъдат отчетени..

публикувано на 19.10.20 в 18:46
Снимката е илюстративна

Арестуваха погребален агент с почти килограм кокаин в Димитровград

Служител на траурна агенция в Димитровград е арестуван с близо 1 кг кокаин. Криминалистите са го арестували в момент на изравяне от тайник на черен плик в близост до сграда на улица „Хасковска“. В плика е имало буркан с бяло кристално вещество,..

публикувано на 19.10.20 в 17:59

Проф. д-р Пекова: Имаме нужда от лекари и медицински сестри

Нарастващият брой на заразени с коронавирус по света и у нас изправя лекарите пред трудности и предизвикателства. Това заяви в пространно интервю за Радио Стара Загора проф. д-р Лилия Пекова, началник на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ..

публикувано на 19.10.20 в 17:05

Противогрипните ваксини липсват и в област Ямбол

Въпреки обещанията, че днес в аптечната мрежа ще има противогрипни ваксини в ямболските аптеки доставки няма. Липсва и информация кога и какви количества ще бъдат заредени. Репортаж на кореспондента ни Даниела Костова:

публикувано на 19.10.20 в 16:58

Над 700 проверени автомобила отчита КАТ - Хасково за седмица

КАТ - Хасково продължава със засилените проверки с цел да се ограничат катастрофите в областта. При проведената през изминалата седмица специализирана операция са проверени 789 лица и 725 автомобила.  Информацията допълва Христо Христов:

публикувано на 19.10.20 в 16:19

Тежка зима очакват общопрактикуващите лекари

Предизвикателствата пред българския лекар са изключително големи. Предстои тежка зима заради Ковид-19 и грипните вируси, предупреди общопрактикуващият лекар Велимира Владимирова. В Деня на Св. Иван Рилски, покровител на българските лекари, д-р..

публикувано на 19.10.20 в 16:11

Присъствени и онлайн форми на обучение в МФ на Тракийския университет

Учебните занятия в МФ на Тракийския университет протичат нормално, практическите занятия са присъствени, а почти 100% от лекциите са онлайн, за да се осигури максимална защита за студенти и преподаватели. Ситуацията е под контрол предвид малкия брой..

публикувано на 19.10.20 в 16:04

Проверяваха автобуси и камиони в Старозагорска област

213 моторни превозни средства бяха проверени в Старозагорска област в рамките на специализираната полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Акцията се проведе през изминалата седмица по инициатива на ROADPOL, съобщи за..

публикувано на 19.10.20 в 15:44