Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иванка Сотирова, заместник кмет

Старозагорските училища са далеч от границата от 20% ученици със симптоми или положителни на Ковид-19

Иванка Сотирова
Снимка: Емил Енчев

Шест са паралелките в карантина от общинските училища в Стара Загора. По една паралелка в ОУ „Кирил Христов“, Спортното училище, ПМГ „Гео Милев“ и СОУ „Максим Горки“. И две паралелки в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Това съобщи за радио Стара Загора ресорният заместник кмет Иванка Сотирова като подчерта, че сме далеч от границата от 20% ученици със симптоми или положителни на Ковид-19, за да се въвежда дистанционен режим на обучение. Във всички учебни заведения са осигурени топла вода и сапун. Водени са разговори с Областния управител Гергана Микова за завишаване на контрола по спазването на противоепидемичните мерки.

Иванка Сотирова увери, че се осъществява постоянен контрол в училищата, детските градини и ясли.

Заместник кметът подчерта, че в дворните пространства и класните стаи маските не са задължителни.

На всички учители, на които ще се наложи да работят в дистанционен режим ще бъдат отпускани по 30лв. на месец. По думите на Сотирова в общината няма проблем с липсата на дигитални устройства за преподаване.

Цялото интервю по темата - в звуковия файл.Още от категорията

Пореден вандалски акт на автобусна спирка в Сливен

Автобусна спирка в Сливен отново стана обект на вандалски акт, след като преди две седмици тя бе възстановена от общината отново след хулигански набег. Това е пореден случай на вандализъм върху общинска собственост, след като по време на празниците..

публикувано на 11.05.21 в 16:54

Сливенски ученици положиха Клетва на първокласника

 За пета поредна година първокласниците от сливенските училища положиха клетва за обич към науката и родината. В Средно училище „Константин Константинов" днес заедно с първокласниците клетва положиха и второкласниците, които заради извънредната..

публикувано на 11.05.21 в 16:13

12 старозагорски училища участват в Областната панорама на професионалното образование

За девета поредна година в Стара Загора се провежда двудневна Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране. Събитието  се организира паралелно и в останалите общини на областта. Инициатори на проявата са Община Стара..

публикувано на 11.05.21 в 15:57
Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров запазва мястото си в изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

Форматът на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ се разширява, защото винаги е по-добре да има повече мнения, това каза малко след края на Националното събрание на партията, кметът на града на липите Живко Тодоров.  Той е един от петимата..

публикувано на 11.05.21 в 15:04

Храмът и училището в Николаево отбелязват патронен празник на 11 май

На 11 май църквата почита светите братя Кирил и Методий - създатели и разпространители на първата славянска азбука - глаголицата. В храмовете в цялата страна се отслужват литургии. С божествена литургия отслужена от свещеноиконом Георги Янчев и..

публикувано на 11.05.21 в 14:46

Тракийският университет откри симулационен център

Единствен по рода си в България ветеринарен симулационен център беше открит в Тракийския университет в Старта Загора. Новото звено се създава към структурата на Ветеринарномедицински факултет , който днес отбелязва своята 98-а годишнина. На..

публикувано на 11.05.21 в 14:30
Стефан Янев

Президентът назначи Стефан Янев за служебен премиер

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебен премиер ще бъде Стефан Янев, съобщи прессекретариата на държавния глава. С друг указ държавният глава разпусна 45-ото Народно събрание..

публикувано на 11.05.21 в 13:04

Балетът „Дон Кихот“ на сцената на Старозагорската опера тази вечер

На 11 май от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще бъде представен отново балетът „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. В спектакъла ще участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера - Стара Загора. "С огромно..

публикувано на 11.05.21 в 11:23
www.library-haskovo.org

Дни без глоби и такси в РБ "Христо Смирненски" в Хасково

Дни без глоби и такси между 10 и 13 май обявява Регионална библиотека “Христо Смирненски“ в Хасково . Само до обяд в първия ден от кампанията 60 души са се пререгистрирали или пък записали за първи път, обобщи директорът   Валерия..

публикувано на 11.05.21 в 09:07

Светиниколското училище в Стара Загора чества 180 години

Шесто основно училище „Свети Никола“ празнува 180 години светско образование в Стара Загора. По повод годишнината ще бъде представен специален спектакъл   за създаването на Светиниколското училище, каза в аванс директорът Дарина Гайдарова. С..

публикувано на 11.05.21 в 08:49