Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Павел баня упрекнаха АПИ и Пътното управление в Стара Загора за честите катастрофи

Председателят на ОбС Милена Паунова излезе с отворено писмо във фейсбук срещу бездействието на институциите

Жена на 39 години загина тази сутрин при катастрофа на Подбалканския път близо до Павел баня, на разклона за село Скобелево. Поредната жертва в този участък предизвика отворено писмо във фейсбук на председателя на Общинския съвет в Павел баня Милена Паунова. Текстът е адресиран до Областно пътно управление- Стара Загора и АПИ-София.   На личния си профил във фейсбук Милена Паунова заявява: "Възмутена съм, не - бясна съм от вашия непукизъм, от безхаберието, с което се отнасяте към всичко това, което се случва на поверените ви от държавата пътни участъци. Област Стара Загора е сред областите с най-немарливо областно пътно управление".

Причината за инцидента според нея на разклона до село Скобелево е липсата на още една лента на пътното плътно , в която автомобилите да изчакват при завой на ляво на Подбалканския път. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа.

Другият проблемен път в община Павел баня , на който също стават катастрофи,  е път II – 56 в частта си от разклон „ Гердеме“ до град Павел баня. Там просто е въпрос на време да се случи нещо подобно, за този участък от години съм без думи- споделя още Милена Паунов. " По този път няма дупки - там има кратери. И всяка година наблюдаваме едно и също – ремарке с малко асфалт и първобитен начин на изкърпване на поредни зейнали дупки“- пише още Паунова

Председателят на Общинският съвет , която беше зам.-кмет в предишното управление на Павел баня твърди , че от години общинското ръководство сигнализира институциите за проблемните участъци, но решение  до момента няма.

Тя увери ,че усилията на кмета Иса Бесоолу и на общинските съветници са насочени към подобряването на инфраструктурата в общината и търсене на съдействие от държавата за ремонтирането на проблемните участъци.


Публикуваме писмото без редакторска намеса:
ДО ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ СТАРА ЗАГОРА
Уважаеми дами и господа,
Не, не сте уважаеми! Отново дочакахме поредния трагичен инцидент на прословутия разклон за село Скобелево, община Павел баня на ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ. Инцидент, който взе поредната си жертва. Един млад живот си отиде нелепо! Осиротяха още две деца! Още един човек остана без спътника си в живота. Възмутена съм, не - бясна съм от вашия непукизъм, от безхаберието, с което се отнасяте към всичко това, което се случва на поверените ви от държавата пътни участъци. Област Стара Загора е сред областите с най-немарливо ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ. Немарливо във всяко отношение! Въпрос на време е да се случи следващ трагичен инцидент на друг потенциално опасен „ПЕРФЕКТНО ПОДДЪРЖАН ОТ ВАС УЧАСТЪК“. Път II – 56 в частта си от разклон „ Гердеме“ до град Павел баня. Там просто е въпрос на време да се случи нещо подобно, за този участък от години съм без думи. Предстои зимен сезон, а по този път няма дупки - там има кратери. И всяка година наблюдаваме едно и също – ремарке с малко асфалт и първобитен начин на изкърпване на поредни зейнали дупки. За маркировката просто не ми се пише - тя липсва от години, дами и господа, най-малкото една осова линия сложете, защото в тъмната част на денонощието, ако на среща ти се движи МПС, бъдете сигурни, че нищо не се вижда. Да не започваме да свикваме. Ей така, между другото, да си пукаме гумите, да си кривим джантите, да се хвърляме я отляво, я отдясно на ПРОСЛОВУТИТЕ ПЪТИЩА. Нали на вас не ви пука! Не ви пука за предстоящите жертви по пътищата, които трябва да поддържате с НАШИТЕ ПАРИ. Не ви пука за сираците, не ви пука за овдовелите. Важното е да си стоите зад бюрцата на топличко и да си чешите езиците колко сте велики.
Без уважение: Милена Паунова.


Още от категорията

И в Стара Загора ще има дежурна детска градина

Община Стара Загора организира дежурството на една детска градина в областния град за времето от 30 ноември до 21 декември 2020 г., съобщиха от пресцентъра на администрацията. От там уточняват, че инициативата е на кмета Живко Тодоров, а целта - да..

публикувано на 25.11.20 в 20:05

От утре към ДКЦ-1 в Стара Загора започва работа триажен ковид кабинет

От утре към Диагностично-консултативен център – 1 в Стара Загора започва работа триажен кабинет за пациенти с грипоподобни симптоми. Той се намира в сградата на бившата Детска поликлиника и ще работи от 8.30 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 от понеделник..

публикувано на 25.11.20 в 18:32

Залесяване на зелените площи в града започна Община Ямбол

Община Ямбол започна залесителна кампания в градските зелените площи. Пъстролистни, червенолистни шестили и кълбовидни акации ще красят изградените нови паркинги на територията на общината.  Градският парк ще бъде залесен с магнолии и смърчове...

публикувано на 25.11.20 в 17:37

Сключени са договорите за зимна поддръжка на пътищата в Хасковско

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика координационна среща във връзка с готовността на институциите и общините за посрещане на зимния сезон. Срещата се проведе онлайн и на нея бяха обсъдени предприетите превантивни мерки и..

публикувано на 25.11.20 в 17:33

Деца от центровете за социални услуги в Ямбол получиха технически средства по проект, за да учат дистанционно

Заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов предостави компютри, таблет, мултифункционални устройства и рутери, закупени по проект, финансиран чрез Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, чиято цел е подпомагане на..

публикувано на 25.11.20 в 17:27

Община и БЧК с помощи за засегнатите от COVID-19 в Хасково

Община Хасково и БЧК от днес започнаха раздаването на помощи на лица, засегнати от епидемичната обстановка вследствие на COVID-19, които не получават социални помощи по реда на Закона за социално подпомагане. Помощта се осъществява съгласно..

публикувано на 25.11.20 в 14:26

Първо онлайн заседание на Общинския съвет в Свиленград

Днес общинските съветници в Свиленград проведоха 20 – то си редовно заседание за първи онлайн. От 20 общински съветници 19 участваха дистанционно и взеха решения по 21 точки. По отношение промените в Бюджета и Инвестиционната програма на Община..

публикувано на 25.11.20 в 14:18

Движението по бул.“Стефан Стамболов" в Хасково с временна организация

От днес се въвежда временна организация на движението по бул.“Стефан Стамболов“, в участъка от ул.“Бобов дол“ до ул.“Мургаш“. Тя е съгласувана с ОД на МВР, сектор Пътна полиция-Хасково и влиза в сила със Заповед на кмета на община Хасково Станислав..

публикувано на 25.11.20 в 13:08
Антон Колев, началник на РСПБЗН Стара Загора

Пожарната провери Ковид отделенията в Стара Загора

Няма установени нарушения на противопожарните изисквания в Ковид отделенията на Стара Загора, съобщи началникът на Районна служба пожарна безопасност и защита на населението в Стара Загора Антон Колев. Проверката в секторите за лечение на..

публикувано на 25.11.20 в 11:09

Сдружение “Самаряни” се включва в световната инициатива „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”

Сдружение “Самаряни” провежда информационна кампания, в рамките на световната инициатива „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”, която е насочена към различните форми на насилие срещу жени. Тя започва на 25 ноември – Международният ден за..

публикувано на 25.11.20 в 16:05