Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е празникът на Сливен

Снимка: БНР

Празникът на Сливен, който се отбелязва на Димитровден ще започне с празнична Света литургия в централния храм „Св.Димитър“. От 9 ч. е ритуалът по вписването в паметната лауреатска книга на носителя на наградата „Добри Чинтулов“. Носителят на наградата е художникът и преподавател по цветен етюд и рисуване в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив - доц. Красимир Добрев. Тя му се дава за значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

На празничната сесия на Общинския съвет доц. Добрев и д-р Митко Баев, дългогодишен завеждащ Инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Сливен“. 

Тържествената церемония по издигането на националнато знаме по случай празника на града ще се състои на централния площад „Хаджи Димитър“ от 12 ч. Предвидено е още дефиле на циркови артисти по главната улица и концерт на военния духов оркестър. 

От 18 ч. в зала „Сливен“ ще се проведе церемония по връчването на наградите на Община Сливен за 2020 г. 

Информация на сътрудника ни Стоян Радев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хасково се проведе публично обсъждане на нов общи устройствен план

Публично обсъждане на Общ устройствен план на Община Хасково - фаза Предварителен проект и Доклад за Екологична оценка към него се проведе в зала „Хасково“. В обсъждането на стратегическия документ участваха кметът на Община Хасково Станислав..

публикувано на 14.08.24 в 15:00

Езерото в хасковския парк "Кенана" се дава на концесия

Община Хасково откри процедурата за определяне на концесионер за строителство, експлоатация и поддържане на обект – публична общинска собственост в местност Кенана за Обществен извънселищен горски парк. Пълният набор от документи и..

публикувано на 14.08.24 в 14:51

Ръст на жилищното строителство отбелязват в Сливен

Въведените в експлоатация новопостроените жилищни сгради в област Сливен през второто тримесечие на 2024 година се увеличават 4,2%, съобщават от Националния статистически институт.  Преобладаващата част от всички новопостроени жилища през второто..

публикувано на 14.08.24 в 14:24

Режим на водата в 25 селища на Ямболска област

В 25 населени места в Ямболска област е въведен режим на водата. Липсата на достатъчно валежи през последните години и амортизираната до крайност водопроводна мрежа са основните причини за налагането на ограниченията, съобщава кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 14.08.24 в 14:15

Старозагорските съветници одобриха новата общинска транспортна схема

Извънредно заседание на Общинския съвет на Стара Загора се проведе днес. За по-малко от час общинските съветници разгледаха и гласуваха 4 точки, по-важната от които беше утвърждаването на Общинската транспортна схема.  Съветниците отмениха свое..

публикувано на 14.08.24 в 13:58

В Деня на младежта кметът и заместникът му обсъдиха общи каузи за Ямбол с младите хора

Откритите пространства са приоритет за Ямбол, затова и активно се развиват парковете и спортната инфраструктура. Вече започна изграждането на скейт-парк, който ще бъде допълнен с нов парк за отдих, предназначен за всички младежи и техните гости...

публикувано на 14.08.24 в 13:20
ЕЦИХ Загоре

ЕЦИХ Загоре отвори процедура за безвъзмездно финансиране на иновации и дигитализация

Европейският цифров иновационен хъб Загоре (ЕЦИХ Загоре) отвори първата процедура за кандидати за безвъзмездно финансиране на иновативни идеи и дигитализация. За финансиране могат да кандидатстват микро, малки и средни предприятия, малки дружества със..

публикувано на 14.08.24 в 11:08

Митрополит Николай донесе в Хасково чудотворна икона на Света Богородица

Пловдивският митрополит Николай пристигна снощи в Хасково, за да донесе в града чудотворната икона Пресвета Богородица – Златна ябълка, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Негово високопреосвещенство Николай бе посрещнат в..

публикувано на 14.08.24 в 09:53
Община Тунджа

В община Тунджа ще бъде разкрит център за непридружени деца бежанци

В село Овчи кладенец,община Тунджа, област Ямбол, предстои да бъде разкрит център за непридружени деца бежанци. Той ще се намира в базата на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа. Изграждането на центъра и предоставянето на комплексни..

публикувано на 14.08.24 в 09:39

56 млн. лева предоставя БЕХ на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите

Финансиране в общ размер на 56 млн. лв. се предоставя от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини..

публикувано на 14.08.24 в 08:00