Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

46 точки ще обсъждат общинските съветници на Стара Загора на предстоящото си заседание

Две наредби ще бъдат разгледани на предстоящото заседание на Общинския съвет на Стара Загора . Едната е Наредбата за изменение на наредбата за организацията на предучилищното образование в Общината. Другата - Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Общината ще бъде гледана и гласувана на първо четене, съобщи Мария Динева, председател на Общинския съвет:
Съветниците ще гласуват и поемането на дългосрочен общински дълг под формата на кредит от Обединение „Фонд за устойчиви градове“ и Фонд „ФЛАГ“ ЕАД, което ще даде възможност за обновяването на Летен театър в парк „Митрополит Методий Кусев“, Реконструкция и обновяване на Драматичен театър „Гео Милев“ и ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в СУ „Христо Ботев“ и СУ „Васил Левски“. “Размерът на дълга, който евентуално ще бъде поет е 13,450 млн.лева за 15 години с три години гратисен период“, разясни още Динева.Тя  допълни, че по време на предстоящото заседание ще бъде обсъдено и гласувано предложение за промяна в срока на усвояване на съществуващ дългосрочен общински дълг за финансиране на проект „Реконструкция на Зоопарка в Стара Загора“. За целта да отговаря на въпросите на местните старейшини в зала ще бъде поканен ресорният заместник кмет.

Местният парламент ще вземе решение за утвърждаване на промени в Общинската транспортна схема от квотата на Община Стара Загора. По предложение на общинска администрация ще бъде гласувано запазване на тарифите за таксиметров превоз на пътници – 0,70 лв./км дневна и 0,90 лв./км нощна тарифа, както и запазване на броя на таксиметровите автомобили- 560.

В дневния ред влиза точка за откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на дружеството „Мересев“. По отношение на извършвания одит за дейността на дружеството  все още има неизяснени въпроси, допълни Динева.

На октомврийското заседание ще бъде обсъдено и предложение за одобрение за финансиране на проект „Усмихни се!“ на СНЦ „Инър Уийл клуб Стара Загора“. Обхватът на проекта е фокусиран върху поне 120 деца със специални потребности, отглеждани от родител в дома си, посещаващи дневни центрове, центрове за социална рехабилитация и интеграция за деца, и такива, настанени в центрове за настаняване от семеен тип, на възраст 5-18 години.

Съветниците ще гласуват продажба на пет общински жилища на настанени в тях наематели, както и удължаване срока на 23 договора за наем на търговски маси, находящи се на Централен зеленчуков пазар и микропазари в община Стара Загора.

Ще бъде гласувано  именуването на улица „Траяна“ в село Богомилово и отпускането на финансова помощ на 5 двойки с репродуктивни проблеми.

Общо 46 предложения съдържа Дневният ред на редовното заседание на Общинския съвет в Стара Загора, което ще се проведе в четвъртък – 29 октомври.


Галерия

Още от категорията

Георги Гьоков

Георги Гьоков,БСП: "Наливането на милиарди в Бюджет 2021 няма да има ефект за хората"

БСП няма да подкрепи предлагания проектобюджет за 2021г.. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора депутатът на социалистите Георги Гьоков. Той подчерта, че наливането на повече пари, които правителството заделя в отделни сфери, няма да доведе до..

публикувано на 24.11.20 в 09:40

Радостин Танев, ГЕРБ: „Бюджет 2021 е следизборен, социален и анти-ковид“

Бюджет 2021 ще помогне за вдигане на страната след кризата. Той е следизборен, социален и антин-ковид“. Така коментира финансовата рамка на бюджета за 2021г. депутатът на ГЕРБ Радостин Танев. В предаването „Репортер на Радио Стара Загора народният..

публикувано на 24.11.20 в 09:36

Алерголог: Няма вредни маски

Вредни маски няма, има маски, които са изработени неправилно или са от неподходяща материя. Това каза за Радио Стара Загора старозагорският . Маската трябва да е мека, най-добре от памук и е важно да е бяла, тъй като може да се прояви алергична реакция..

публикувано на 24.11.20 в 09:00

Кръвният център в Стара Загора очаква до седмица апарат за даряване на плазма

Апарат за извличане на плазма от донори, преболедували Ковид-19, се очаква да бъде доставен  в Районния център по трансфузионна хематология в Стара Загора, съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на центъра д-р Петя Матеева. Апаратът е..

публикувано на 23.11.20 в 18:07

40 точки влизат в дневния ред на ноемврийското заседание на Общински съвет Стара Загора

40 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара Загора за редовното ноемврийско заседание, което ще се проведе на 26  ноември от 9,00 часа в зала „П.Р.Славейков“. Това стана ясно по време на проведената днес традиционна пресконференция..

публикувано на 23.11.20 в 18:05

Реставрират Паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Приключи първият етап от реставрацията на Паметника на Шести артилерийски полк в Сливен. Бетонната фигура е подменена с реплика от месинг, съобщават от Община Сливен. Проектът и пластичният модел на обновения монумент са дело на скулптора Стефко Кънев,..

публикувано на 23.11.20 в 17:12

Тракийски университет – Стара Загора и Технически университет – София подписаха споразумение за сътрудничество

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков и ректорът на Технически университет – София проф. дн инж. Иван Кралов подписаха споразумение за сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на университета.   На събитието присъстваха..

публикувано на 23.11.20 в 16:28

До средата на декември фирмите плащат авансовия корпоративен данък за 2020 година

На 15 декември изтича срокът за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2020 година. Това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за..

публикувано на 23.11.20 в 16:08

Затвориха за дезинфекция съда в Ивайловград

Районният съд в Ивайловград е затворен за дезинфекция до 30 ноември, съобщиха от там.   Откритите съдебни заседания са преустановени поради временна нетрудоспособност на всички деловодители и съдебни секретари, наред с установен положителен случай..

публикувано на 23.11.20 в 15:46

Министър Красимир Вълчев бе на посещение в Стара Загора

Министърът на образованието Красимир Вълчев посети днес Националното училище по ветеринарна медицина в Стара Загора. Целта на посещението бе да провери как се прилагат мерките срещу COVID-19, разговаряхме с ръководството и учителския състав за онлайн..

публикувано на 23.11.20 в 15:26