Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заради пандемията местните приходи на община Казанлък са с 1,270 млн. лв по-малко

Съветниците в Казанлък одобриха продажба на имот в Несебър

Общинският съвет в Казанлък проведе поредно заседание, отново при закрити врати, заради противоепидемични мерки. Въпреки това сесията премина динамично и в напрегната атмосфера, при която бяха обявени три декларации от политически групи и едно обръщение от кмета на общината Галина Стоянова. Всичко това предизвикано от изказване на лидера на групата съветници на БСП Пламен Караджов, който заяви, че Галина Стоянова не е кмет на ГЕРБ, а на ДПС и Ибушев (Алтернативата на гражданите).

В своето обръщение кметът Стоянова обяви, че тези твърдения са манипулации. Разбира се, че не “можем да  си стиснем ръцете, ако стоите със свити юмруци“, каза още Стоянова.

От дневния ред стана ясно също, че към 30.09.2020 г. неизпълнението на бюджета на местните приходи спрямо същия период за 2019 г. е над 1 270 000 лева.

- Данъчни приходи са на минус с 161 622 лева.

 - Неданъчни приходи местна дейност / в приходи и доходи от собственост – минус 588 179 лв./,

С цел компенсиране на част от неизпълнението на постъпленията от продажби в размер на минус 1 902 700 лв. и реализирането на част от обектите по Инвестиционната програма, които не са възложени бе гласувано продажбата на имоти общинска собственост, обясни председателят на общинския съвет Николай Златанов.

Като най-големи дебати предизвика решението да бъде предложен на търг в местността „Кокала“ в Несебър. Началната тръжна цена ще бъде 853 хил. лв.

Пламен Караджов от БСП коментира, че общината се е превърнала в Агенция за недвижими имоти.

На днешното заседание общинските съветници уважиха предложението на Съюза на българските художници – Казанлък и гласуваха изложбената зала на Културно-информационния център в града на ул."Искра" №4  да бъде именувана на името на известния казанлъшки художник Иван Милев.

„Казанлък отдавна е припознат като „Град на художници" с ярки имена в изобразителното изкуство. Един от най-емблематичните и разпознаваеми български художници от нашия град е Иван Милев. Неговото наследство и творби са високо ценени и всепризнати.", посочват в предложението си от казанлъшкото художествено сдружение.

Още от категорията

Коледната елха пред Община Стара Загора грейва в петък

На 4 декември (петък) точно в 17,00 часа Стара Загора ще грейне в ослепителна коледна премяна. Ще засияе и коледната елха на площада пред Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината. Необичайната ситуация тази година попречи на Дядо Коледа..

публикувано на 02.12.20 в 15:36

Община Стара Загора организира онлайн конкурс "Коледни вълшебства" в Стара Загора

Община Стара Загора обявява онлайн конкурс на тема „Коледни вълшебства“. В него могат да вземат участие малки и големи.  „Календарът бавно отброява дните, оставащи до Коледа. Всички ние с трепет и вълнение очакваме настъпването на най-светлите..

публикувано на 02.12.20 в 15:34

Старозагорска детска градина с награда за насърчаване на здравословния начин на живот при децата

Старозагорската детска градина № 20 „Мир“ завоюва второ място в програмата "Нестле за по-здрави деца". Наградата забавачницата ще инвестира в открити съоръжения за катерене и баланс и изграждане на закрит фитнес кът. Инициативата обединява усилията на..

публикувано на 02.12.20 в 15:32

Превозвачи излязоха на протест на ГКПП "Капитан Андреево"

Превозвачи излязоха на протест днес на ГКПП "Капитан Андреево". Според тях чакат много, за да преминат българо-турската граница и документите им се обработват много бавно.  От митницата посочиха за пореден път, че не е при тях проблемът,..

публикувано на 02.12.20 в 15:26
Иван Иванов, собственик на моден бранд

Търговци на дребно очакват подкрепа от държавата

Търговците на дребно са поредният сектор в икономиката, който отправя призив за подкрепа от правителството. Над 100 фирми, обединени в Българската ритейл асоциация (БРА), управляващи магазини и осигуряващи прехрана на семействата на над 3000..

обновено на 02.12.20 в 14:46

БЧК - Ямбол с помощ за бездомни лица

От организацията на БЧК- Ямбол за поредна година ще предоставят храна на хора, живеещи на улицата. Заради сложната епидемична обстановка ще им се раздават и хигиенни пакети, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Десет..

публикувано на 02.12.20 в 14:10
Министър Костадин Ангелов

До четвъртък Министерство на здравеопазването ще разработи Национален план за ваксиниране срещу Covid-19

На редовно заседание на Министерски съвет бе приет Национален план за готовност при пандемия. Това съобщи на извънреден брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Основните цели на плана са ограничаване на заболеваемостта и..

публикувано на 02.12.20 в 14:02

Заработи дежурната детска градина в Казанлък

За да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на Казанлък, ангажирани денонощно в борбата с COVID – инфекцията от вчера в града бе разкрита дежурна детска градина с дежурна яслена група за времето до 21-ви декември 2020..

публикувано на 02.12.20 в 13:57
Община Стара Загора

Въвеждат се допълнителни противоепидемични мерки в Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се въвеждат временни допълнителни противоепидемични мерки. От 1 до 21 декември, се преустановяват посещенията и провеждането на мероприятия в пенсионерски клубове на територията на Община Стара..

публикувано на 02.12.20 в 09:50

Заради пандемията спря автобусната линия Елхово-Болярово-Бургас

Линията Елхово-Болярово-Бургас в 7 часа сутринта и обратно в 15 часа от 1 декември временно преустанови работа за неопределено време. Това съобщиха от община Болярово. Според уведомителното писмо до местната власт от елховския превозвач,..

публикувано на 02.12.20 в 09:28