Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Минутите на Зелената сделка с Информационен център "Европа директно - Стара Загора"

Нова рубрика започва в ефира на радио Стара Загора – Минутите на Зелената сделка. Тя се осъществява съвместно с информационен център Европа директно – Стара Загора и ще се излъчва всяка сряда между 7,30 и 7,45 часа. 

Започваме този проект, водени от желанието да получавате повече обективна и актуална информация по един от най-значимите за региона въпрос и с убеждението, че именно информацията е най-силното оръжие, когато говорим за проблемни и полемични теми. 

Какво ще съдържат тези минути – информация от различни източници – Европейска комисия, Европейски парламент, научни организации, личности, които работят в тази сфера, исторически данни, факти и цифри, които могат да се проверят, като нашата амбиция е да бъдат споделени различни мнения - казва Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие, която е приемна структура на информационния център "Европа директно". 

Това, което ни провокира през последните месеци е безразборното говорене по темата. Глобалното затопляне е проблем на цялото човечество. Нека да започнем от самото начало в исторически план, за да стигнем до наши дни и до въпроса защо днес този казус трябва да бъде решаван по един смислен, приложим и полезен начин. Хората могат да направят сами своите изводи, на база на информацията, която ще  чуят при нас, допълва тя. 

Още за целите на рубриката можете да чуете в прикачения звуков файл от разговора на Анна Турлакова с Румяна Грозева. 


Още от категорията

Антоанета Йотова, климатолог

Как България печели от търговията с единици парникови газове

Протоколът от Киото въвежда регулации за част от парниковите газове, които не трябва да се бъркат с вредните емисии. Парниковите газове са съставки на атмосферата, а не вредни емисии. Замърсителите на атмосферата са обект на други регулации...

публикувано на 25.11.20 в 14:10

Протоколът от Киото - началото на търговията с емисии

Протоколът от Киото е международно спразумение, прието в Киото, Япония през декември 1997 г. в допълнение към Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (РКОНИК). Това е международно споразумение за контрол над глобалното..

публикувано на 18.11.20 в 12:47
Юлиан Попов

Въпросът за климатичните промени - от Маргарет Тачър до Джо Байдън

Кой, кога и как поставя въпроса с климатичните промени във фокуса на високото политическо говорене? Отговор на този въпрос търсим със събеседника ни Юлиан Попов - политически съветник на Европейската климатична фондация и председател на Европейския..

публикувано на 11.11.20 в 08:05