Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лео Кадели даде началото на коледна благотворителна инициатива

За трета поредна година "Моята елха в къщи“

Снимка: фейсбук_"Приятели, помагайте"

Чрез платформата “Приятели, помагайте” във фейсбук Лео Кадели стартира своята коледна кампания. Целта на „Моята елха в къщи“ е да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение от цяла България.

Те могат да се включат като с помощта на родителите, бабите и дядовците си, могат да пишат и да изпращат писмо до Дядо Коледа с техните желания.

"В писмата си трябва и да обяснят дали и колко са били послушни. Изисква се клип от децата, заснет докато пишат писмо. Лесно може да се организира и това с помощта на близки и приятели. В клипа се представя детето, как се обръща към Дядо Коледа и какво е неговото желание", обясни в ефира на радио Стара Загора Лео Кадели за инициативата, която се провежда за трета поредна година.

"Ще украсим доста центрове за деца и стари хора, както сме го направили и в изминалите години  или може само да доставим украсата и самите хора да украсяват, ще решим според ситуацията", каза още Кадели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Паметникът на Свободата на вр. Шипка

С концерт на Шипка отбелязват 60 години от обявяването на "Мила Родино" за Химн на България

С концерт на връх Шипка на Военния оркестър при 61 Стрямска механизирана бригада, под диригентството на капитан Йордан Илиев, Национален парк музей „Шипка – Бузлуджа“, кани всички българи да отбележат заедно 60 години от обявяването на песента „Мила..

публикувано на 08.09.24 в 10:45
Хасково

Хасково празнува

На днешната дата, на която се отбелязва Рождението на Пресвета Богородица, се чества и Денят на Хасково.  8-ми септември е приет за празник на града преди 31 години. Тогава решението е взето от Общинския съвет. Години по-късно статуята на Богородица..

публикувано на 08.09.24 в 10:24
Хасково

Хасково празнува днес!

На днешната дата, на която се отбелязва Рождението на Пресвета Богородица, се чества и Денят на Хасково.  8-ми септември е приет за празник на града преди 31 години. Тогава решението е взето от Общинския съвет. Години по-късно статуята на Богородица..

публикувано на 08.09.24 в 09:39

Празнуваме Малка Богородица

Днес е Малка Богородица. По народно му така се нарича днешният празник, в който православната църква почита Рождението на Дева Мария.  Църковното предание свидетелства, че Бог чул молитвите на възрастните й родители и ги дарил с дъщеря след дълги години..

публикувано на 08.09.24 в 09:33

Продължава празничната програма за Деня на Хасково

И днес продължават празничните прояви, посветени на Деня на Хасково, 8-ми септември. В 10 часа на площад „Свобода“ започна парад на ретро автомобили с участието на рок група „Прима Виста“.Близо  Близо 80 участници се включиха в традиционното..

публикувано на 07.09.24 в 13:25

Президентът Радев: Хора, санкционирани за гранд корупция компроментират европейското ни бъдеще

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на избирателния закон. Тя е основният орган, отговорен и за организацията и провеждането на изборите, но следва да бъде подпомагана от правителството и всички институции, дори от партиите...

публикувано на 07.09.24 в 12:48

Румен Радев: Раднево трябва да остане енергийното сърце на България

Необходим е откровен разговор за бъдещето на въглищната енергетика и ясни условия за запазване на работните места и перспективите на региона на комплекса „Марица-изток“, заяви президентът Румен Радев, който взе участие в празниците на Раднево,..

публикувано на 07.09.24 в 11:38

ЦИК определи състава на РИК Ямбол

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) за 31-ви Ямболски избирателен район за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Решението е публикувано на сайта на ЦИК на 6-ти септември. На..

публикувано на 07.09.24 в 10:35

Фестивал на лешояда провеждат в Маджарово

С наблюдения на птици, концерти, изложба, филми и игри в източнородопския град Маджарово отбелязват в три поредни дни Международния ден на лешояда, съобщиха организаторите от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Източните Родопи е..

публикувано на 07.09.24 в 10:23

В присъствието на президента Румен Радев се отбелязва 60-годишнината от обявяването на Раднево за град

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град Държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град. В 10.30 часа на..

публикувано на 07.09.24 в 09:50