Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Онлайн заседание на областния оперативен щаб в Хасково

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика онлайн заседание на областния оперативен щаб. На срещата бе представена актуалната обстановка в областта. Директорът на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова докладва, че общият брой на потвърдените лица с PCR тест, въведени в Единната информационна система в областта към момента, е: 2238 - от тях на домашно лечение са 1298; хоспитализирани лица - 145; излекувани – 680; починали - 115.

От болничните заведения отчетоха броя на заетите легла в Ковид отделенията с положителен PCR-тест или очакващи потвърждение към момента. В МБАЛ-Хасково - 76; в МБАЛ-Димитровград - 27; в МБАЛ-Харманли - 26; в МБАЛ-Свиленград – 43. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 24.

Директорът на ОД на МВР- Хасково ст. комисар Ангел Цанков докладва, че за периода от 23.11.2020 г. до 27.11.2020 г. са извършени общо 1483 проверки и са издадени 44 акта за констатирани нарушения.

Началникът на Центъра за спешна медицинска помощ - Хасково д-р Петя Радева заяви, че за днешния ден на спешния телефон са получени 26 повиквания, от които 24 за пациенти със симптоми на Ковид 19. „Към момента няма чакащи лица за прием в болници“ - уточни д-р Радева.

На срещата бе обсъдена последната заповед на министъра на здравеопазване и бе координирана организацията по контрола върху изпълнението на противоепидемичните мерки.  ОДБХ-Хасково, съвместно с РЗИ-Хасково, извършва проверки в обекти за обществено хранене. РУО-Хасково контролира учебните заведения и детските градини. За спазването на мерките в градския и междуградския транспорт се следи от Областен отдел „Автомобилна администрация“-Хасково. Общините извършват контрол за спазването на мерките в театри, пазари, тържища, базари както и всички културни и развлекателни мероприятия. Организационният работен процес на фирмите ще следят от Дирекция „Инспекция по труда“. РЗИ-Хасково, съвместно с ОД на МВР, ще проверяват фитнеси, казина, търговски центрове и др. Всяка институция според обхвата на правомощията си осъществява съответния контрол.


Още от категорията

До момента не е установен случай на коронавирус при тестовете в старозагорските училище

Екипи на РЗИ – Стара Загора проведоха на 26 януари изследване с бързи антигенни тестове за COVID-19 на 133 души педагогически и непедагогически персонал в 11 учебни заведения в област Стара Загора. Всички резултати са отрицателни. От 22 до 26 януари са..

публикувано на 26.01.21 в 17:44

ВМРО настоява за възможно най-бързо изграждане на новата спортна зала в Стара Загора

„Стара Загора трябва да направи всичко възможно проектът за многофункционална зала да бъде реализиран възможно най-бързо“. Тази позиция по темата с проекта за спортното съоръжение в ефира на Радио Стара Загора заяви общинският съветник на ВМРО Антон..

публикувано на 26.01.21 в 17:20

Заради случаи на "син език" в Старозагорско, започва ваксинация на животни в област Хасково

Днес областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова проведе регулярно заседание на Областната епизоотична комисия. На срещата, която се проведе онлайн, директорът на ОДБХ-Хасково д-р Георги Илиев докладва пред Областния управител заяви, че..

публикувано на 26.01.21 в 17:19

"Демократична България" със серия от въпроси до здравния министър по повод АГ-комплекса

„Частни интереси стоят в основата на нереализираната сделка, при която Община Стара Загора трябваше да придобие сградата на АГ-  комплекса“. Това заяви за Радио Стара Загора общинският съветник от „Демократична България“ Димитър Чорбаджиев. От..

публикувано на 26.01.21 в 17:09
Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен -

Започва ремонт на детска градина "Звездица" в Сливен

Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен - "Звездица". Близо 1 млн. лв. ще вложи община Сливен в ремонта на детското заведение. Цялостен ремонт не е правен от построяването на сградата през 1975 година.  Кметът..

публикувано на 26.01.21 в 16:32

Над 2 000 деца от Стара Загора се включват в инициативата "Засаждаме бъдеще с Гората.бг"

Над 2 хиляди комплекта за засаждане на дърво получиха децата от старозагорски детски градини и училища.  Безвъзмездното дарение е на фондация „77“, чиято национална инициатива се казва „Засаждаме бъдеще с Гората.бг“. За логистиката, не за..

публикувано на 26.01.21 в 15:59
Сградата на Дома за деца

Бивш Дом за деца ще приюти хора с психични проблеми в Стара Загора

В Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с увреждания ще бъде преобразуван досегашният Дом за деца лишени от родителски грижи „Теофано Попова“ в Стара Загора . Това съобщи Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и..

публикувано на 26.01.21 в 13:20
Пламен Йорданов

ГЕРБ откри процедура по номинации за листа

Структурите на ГЕРБ в област Стара Загора откриха процедура по номинациите за кандидат-депутати на партията от региона, съобщи председателят на предизборния щаб и областен лидер Пламен Йорданов. Предложенията си членовете на политическата..

публикувано на 26.01.21 в 13:20
Община Стара Загора

В Стара Загора кръщават нова гимназия на проф. Минко Балкански

По време на първото за тази година заседание на Общинския съвет в Стара Загора ще бъде разгледано и гласувано предложението новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи да носи името на проф. Минко Балкански. Предложението..

публикувано на 26.01.21 в 12:35

Държавата може да задържи младите специалисти с привличането на качествени частни инвестиции

Идеята на Министерството на образованието студентите в приоритетни специалности да получават финансова или друга подкрепа по време на образованието си срещу обвързване за работа в страната след това, е по-скоро лоша сделка за студентите. Това заяви в..

публикувано на 26.01.21 в 10:53